S.V.ENS verrassende winnaar van het “Level1” TALENTENTOERNOOI

Afgelopen zaterdag werd op sportpark De Punt in Marknesse het 23e “Level1” talententoernooi gehouden. Onder prima omstandigheden gingen negen teams de strijd om de wisselbeker aan.

Deelnemers aan dit toernooi waren, passend bij het uitgangspunt, afkomstig uit diverse klassen. Dit liep uiteen van de 5e klasse tot en met de 2e klasse. Ook nu werd weer duidelijk dat toernooi voetbal altijd iets anders verloopt dan gangbare klasseindelingen doen vermoeden.

Er werd gestart met twee poules, één van vier teams en één van 5 teams. Door de wedstrijd tijden iets aan te passen speelden alle ploegen in de poulefase ongeveer 100 minuten.

In poule A waren SVM en Bant/Creil de sterkste teams. Bant/Creil behaalde de eerste plaats met twee overwinningen en twee gelijke spelen. SVM won twee keer, speelde één keer gelijk en had ook een verliespartij.   In de andere poule werd S.V. Ens ongeslagen winnaar en Delfstrahuizen werd tweede. In de poulefase werden Hardegarijp en Veno, beide tweedeklassers, uitgeschakeld, net als V.V.ODV, RKO, en V.V. Hollandscheveld.

In de kruisfinale speelde Bant/Creil tegen Delfstrahuizen. Er was weinig krachtsverschil tussen beide ploegen, maar in de slotfase wist Bant/Creil toch te scoren en met die overwinning werd een plaats in de finale bereikt. In de tweede kruisfinale speelden SVM en S.V. Ens doelpuntloos gelijk. Penalty’s moesten de beslissing brengen. S.V. Ens was doeltreffender en trok met 4 – 2 aan het langste eind.

In de finale kreeg Bant/Creil in de beginfase een aantal opgelegde kansen maar ze benutten die niet. In het verdere verloop wist S.V. Ens twee keer te scoren. Zo wist dit team voor het eerst dit toernooi op haar naam te schrijven en een plekje op de wisselbeker te veroveren.

Frank Jansen van S.V. Ens werd uitgeroepen tot meest talentvolle keeper en Robin Schaapman van Bant/Creil  ontving de prijs voor meest waardevolle veldspeler.

Alle deelnemende teams ontvingen als blijk van waardering voor hun sportieve deelname een wedstrijdbal. De organisatie bedankt nogmaals de vrijwilligers, de sponsoren en de scheidsrechters en kijkt met een tevreden gevoel terug op de sportief verlopen 23e editie van dit toernooi. De meeste deelnemers van afgelopen zaterdag hebben aangegeven ook volgend jaar weer graag van de partij te zijn.

Door PR SVM Marknesse - 24 juni, 2019