Sterk Hollandscheveld 2 tegen een 1e klasser

Nick ter Steege; Patrick Bruins, Nick Steenkamp, Joshua Oelen, Berjen Koster; Aron Bijl, Joris Snippe, Brian Okken; Hans Zomer, Bertin Kiers, Tom Kuik.

Wissel: Gerrit Vrieling, Maykel Mol, Bas Tichelaar, Jeffrey Mager

Het wisselvallige weer van vandaag mocht de pret niet drukken want er stond weer een mooi affiche op het programma. De 3e bekerwedstrijd was thuis tegen een 1e klasse elftal DZOH 2. Op papier een zeer lastige wedstrijd aangezien ze afgelopen seizoen bovenin meedraaiden. Het elftal van Tibben en ten Caat hadden weer een flinke kluif om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen.

Dat het een zeer lastige wedstrijd ging worden was al na 10 minuten werkelijkheid geworden, de 0-2 achterstand op het bord was zeker niet mis. DZOH begon zeer sterk aan de wedstrijd en Hollandscheveld had het zeer lastig met hun dynamische spel. De beweeglijke spelers waren zeer moeilijk te bespelen en eigenlijk niemand kwam er aan te pas dus de 0-2 waren dan ook zeer terecht en Hollandscheveld moest een walk-over voorkomen. Na die 0-2 kon Hollandscheveld steeds meer in het spel komen en op voetballend gebied waren ze de mindere maar fysiek gezien wist DZOH er steeds minder tegenover te stellen. Heel af en toe kwamen de oranjehemden er snel uit maar elke keer met een steekpass of een dieptebal kwam er net weer een teen of een hoofd van DZOH ertussen. Hierdoor kon Hollandscheveld niet gevaarlijk worden en had de keeper van de geel/groenen het niet echt moeilijk. Tot 1 moment dat defensie van DZOH niet aan het opletten waren was het Bertin Kiers die de bal goed onderschept en de keeper te slim af was waarna hij de bal vanaf een meter of 30 in het doel schoof. Hierna kreeg Hollandscheveld goede hoop en probeerde het nog scherper te voetballen en daar had DZOH het zeer moeilijk mee want dat zijn ze niet gewend. De rust kwam hierna ook op een 1-2 en dat was zeer netjes gezien het voetballende vermogen van de uitspelende ploeg.

De 2e helft kreeg de thuisploeg de wind in de rug en met een flinke bui op de kop werd het ook nog spannend met hoe de bal of de spelers zouden doorglijden. DZOH, die flink aan het wisselen ging tijdens de gehele 2e helft, wist niet meer hoe ze het zoeken moesten. Het voetballende vermogen bij de heren bleef alsnog beter dan Hollandscheveld maar tegen het fysieke waren ze alsnog niet tegen opgewassen. Hollandscheveld kreeg meer de overhand en over het gehele veld kwamen er steeds meer geïrriteerde gasten waardoor Hollandscheveld voelde dat er vandaag wat te halen viel. Er kwamen ook steeds meer kleine en ook grote overtredingen aangezien de thuisploeg zich niet het kaas van het brood wou laten eten. 20 a 25 meter van Nick ter Steege kreeg DZOH een vrije bal en de wind stond hard maar was ook een vreemde wind. Het schot van DZOH leek over te gaan maar daalde prompt naar beneden waardoor Nick totaal verbouwereerd de bal achter zich zag liggen. 1-3 en dan zal de wedstrijd wel gespeeld zijn. Toch denkt Hollandscheveld dat er meer te halen valt en probeert het beste eruit te halen. Met de ingevallen Bas Tichelaar had Hollandscheveld toch een sterk en snel wapen voorin en hiermee hadden we 2 snelle voorhoede spelers waar we flink van konden profiteren. DZOH die al de gehele wedstrijd met 3 man achterin spelen moesten soms toch buigen voor de oranjehemden. Hans werd gevonden in de diepte met een perfecte bal van achteruit door Nick Steenkamp. Hans was al snel gezien door de defensie maar kon toch niet profiteren aangezien de verdediger niet anders meer kon dan vasthouden en dat binnen de 16 meter dus uiteindelijk een penalty. De voorgaande penalty’s die genomen waren door verschillende spelers werd geen succes en vandaag mocht Maykel Mol het proberen en gelukkig was deze onthoudbaar voor de keeper dus de 2-3 was een feit en het doordrukken kon beginnen om minimaal een gelijkspel eruit te halen. DZOH die steeds meer begonnen te zeuren op elkaar en op ‘ons’ want het fysieke spel dat steeds feller werd gingen ze opbreken. Toch probeerde DZOH zelf te voetballen en dat deden ze alsnog wel goed maar door de goed staande defensie van de thuisploeg kwamen ze er niet meer doorheen. Gerrit Vrieling was daar een groot aandeel in want die viel prima in tijdens de rust. Bas Tichelaar is bijna voor elke tegenstander een groot struikelblok want om die te stoppen heb je wel wat meer nodig dan leuke voetballers en dus kon DZOH hier niet mee om gaan. Een diepe bal op Bas werd ze fataal want die jongen ging maar door en het maakte niet uit wie of hoeveel man er op zijn pad kwam want binnen de 16 mocht hij uithalen. Helaas voor Bas werkte de tegenstander niet mee want die schoot hem uiteindelijk in eigen doel. Maar de 3-3 was een grote winst tegen deze ploeg. De winst had er eigenlijk ook nog ingezeten maar soms zit het niet mee. 5 minuten voor het einde werd de goed spelende Joris Snippe de diepte nog een keer ingestuurd en hij kwam zelfs tot in de 16 en scoorde maar de grensrechter stak de vlag in de lucht waarna de scheidsrechter dit gelijk overnam. Achteraf hoorden we dat het geen buitenspel was maar wij snappen voor DZOH dat ze in het nauw gedreven zijn door de hardwerkende kerels van Hollandscheveld. Tijdens de wedstrijd waren de heren van de uitspelende ploeg veelal aan het zeuren maar na de wedstrijd kon de leider van hun het niet meer bedwingen en moest toch nog even kwijt dat DZOH niet bestand was tegen het hardwerkende Hollandscheveld en gingen met de staart tussen de benen terug naar Emmen waar ze het mogen proberen in de 1e klasse. Het was een gelijkspel maar al met al kunnen de mannen zeer trots zijn op dit resultaat wat er geleverd is.

Op naar de competitie in de 2e klasse waar veel mooie, nieuwe en interessante tegenstanders staan te wachten.

Volgend wedstrijd is thuis tegen Olympia ’28 2. Aanvang 12:30u

Bekijk de foto's