Sc Elim morst thuis eerste punten in klassieker

Elim - In de thuisderby voor Elim werd er deze zaterdag gespeeld tegen buurtvereniging Hollandscheveld. Onder een laagstaand stralend zonnetje werd deze wedstrijd onder koude omstandigheden afgewerkt. Het publiek trok zich daar echter niets van aan want het was weer in groten getale op deze wedstrijd afgekomen.

Het was Elim wat het heft in handen nam en de druk opvoerde bij de tegenstander vanaf het begin van deze wedstrijd. Elim kreeg meerder corners in deze helft maar de geparkeerde bus van Hollandscheveld hield telkens stand. Er werd met man en macht verdedigd en het lukte Elim niet om erdoorheen te breken. De goed spelende Boertien kreeg meerdere kansen om koppend uit corners te scoren maar kreeg na een overtreding op Span een gele kaart na een half uur spelen. De volgende gele kaart binnen de zestien van Hollandscheveld leverde hem de tweede gele kaart op deze middag zodat hij vlak voor de rust meteen kon gaan douchen. Het was vooral keeper Vos die een ware plaaggeest was voor de aanvallers van sc Elim. Na de rust veranderde het spelbeeld niet en kroop Hollandscheveld nog verder in haar schulp.

Men was kennelijk tevreden met het behalen van een punt. Ook in deze helft kreeg Eilm meerdere kansen om te score maar was absolute uitblinker keeper Vos de barricade die deze middag niet geslecht kon worden. Scheidsrechter Scholtens miste een duidelijke handsbal binnen het zestien meter gebied van Hollandscheveld maar wilde van het bezwaar geen weet van hebben. Vlak voor tijd werd Zomer nadat hij met een lange bal was weggestuurd, nog aangetikt door M. Doldersum. Dit had de beslissing kunnen opleveren maar hier kwam Elim goed weg. In de luttele minuten extra tijd was Elim niet meer bij machte om het de tegenstander nog moeilijk te maken. De eindstand 0-0 was hiermee een feit en werd door Hollandscheveld als een overwinning gevierd. Hiermee laat Elim haar eerste competitiepunten liggen en zal het volgende week tegen Hardenberg ‘85 beter bij de les moeten zijn.

Wedstrijdverloop

Elim begon voortvarend aan deze wedstrijd en het was M. Doldersum die als eerste naast schoot in deze beginfase. De eerste corner van speler Koopman kon door Padding worden weggewerkt. Al snel moest Kiers het veld verlaten nadat hij op een ongelukkig moment zijn enkel verdraaide. Hij werd door Okken vervangen. Veel spelers hadden last van de laagstaande zon en dit was niet bevorderlijk voor de passing. Na een kwartier spelen liet Elim een geweldig mooie actie zien, maar het eindigde slechts in de handen van keeper Vos. Na een snelle uitval door de ingevallen Okken werd er door twee verdedigers slap in gegrepen en moest deze keer keeper Padding redding brengen. Doordat Njagul te laat ingreep moest Zomer worden behandeld voor een blessure. De vrije trap hieruit van Koopman kon simpel door Padding worden gekeerd.

De derde corner voor Elim werd door mee opgekomen centrale verdediger Boertien na ruim een kwartier spelen nipt overgekopt en dit had de 1-0 moeten zijn. Een snelle uitval van Span werd door Boertien langs de zijlijn hard onderbroken en scheidsrechter Scholtens vond het tijd voor een gele kaart. Vlak voor tijd probeerde Boertien Span binnen zijn eigen strafschopgebied de bal afhandig te maken. Hierin nam hij Span mee onderuit en Scholtens zag hierin een gele kaart. Gevolg was dat Boertien met rood kon vertrekken en Elim met tien man verder moest. De laatste vrije trap in deze helft werd door keeper Vos gered. Trainer Benjamins kon in de rust zijn mannen aansporen om wat zorgvuldiger met balbezit om te gaan.

Na de rust leek het wel of Hollandscheveld tevreden was met de stand op het score bord. Het liet Elim volledig het spel maken en zakte zelf nog meer in. De overtreding op D. Doldersum werd bestraft met een vrije trap maar leverde slechts een corner op na redding van Vos. En zo moest hij vervolgens meerdere reddingen brengen om zijn team in de been te houden. Na een kwartier spelen had D. Doldersum de openingsscore op zijn pantoffel maar hij schoot van vlakbij over. Een hard schot van linksback Gritter kon tot twee keer toe door Vos worden geblokkeerd.

Geen acteerwerk

De kramp was kennelijk toch geen acteerwerk wat Koopman werd even later vervangen door Lip. Hij kreeg zo waar de kans om de score voor Hollandscheveld te openen want zijn bal uit een vrije trap ging maar net naast. In de laatste minuten kreeg Zomer zowaar een kans omdat hij erop snelheid door kwam maar hij werd door M. Doldersum achterhaalt en aangetikt. Dit leverde nog een vrije trap voor Hollandscheveld op zonder resultaat zodat deze wedstrijd na wat extra speeltijd onbeslist werd afgesloten door Scholtens.

Na afloop sprak trainer-coach John Kikkert met de pers en zei dat hij oprecht trots en blij was na afloop van deze wedstrijd.

'Naar een aantal moeizame wedstrijd is er een prima resultaat neergezet tegen de koploper.

Met veel strijd, veel passie en een goed collectief werd sc Elim bestreden.

Als team werd er gestreden voor elke meter tegen een kwalitatief betere tegenstander. Dit moet ons vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Ik ben oprecht trots, aldus John Kikkert'

Op 17 nov.
Elim 1