Overwinning 2e elftal

30-11-2019 Hollandscheveld 2 – The Knickerbockers 7

Nick ter Steege; Jeffrey van der Vinne, Patrick Bruins, Joshua Oelen, Jurgen Vos; Rutger Meinen, Tim Vos, Roy Strijker; Rob van Eck, Robin Bijl, Bryan Okken

Wissels:

Nick Steenkamp, Aaron Meekhof, Hans Zomer, Berjen Koster

We zijn al 3 wedstrijden onderweg in het jaar 2020 en er zijn nog geen punten behaald voor de oranjehemden. Vandaag kan het weleens gebeuren om de eerste 3 punten binnen te harken in dit kalenderjaar. De heen wedstrijd in Groningen speelde de formatie niet goed maar had het kansen genoeg om de 3 punten mee te nemen. The Knickerbockers waren toen scherper over de gehele wedstrijd te zien en zal dat vandaag anders zijn?

Het wedstrijdbeeld was zeer wisselvallig. De weersomstandigheden waren duidelijk niet geweldig om hier een mooie pot neer te zetten maar toch waren beide teams zeer gedreven om te winnen. Na ongeveer een kwartier voetballen viel Roy Strijker uit met een blessure en voor hem kwam Berjen Koster, die overigens een sterke wedstrijd speelde, het veld in. Het was een gespannen wedstrijd en er werd meer op safe gespeeld in plaats van vol op de aanval. Het komt er op neer dat er in de 1e 40 minuten niks gebeurde. Het eerste wapenfeit kwam uiteindelijk, na een goede aanval, van de voet van Bryan Okken. Helaas maar waar, de bal stuitte net op, op het moment dat hij 1 op 1 kwam met de keeper kwam. De bal ging hoog over. Hierna kwam er een speldenprikje van de tegenpartij maar uiteindelijk wordt er gerust met een 0-0.

De 2e helft was geen ander spelbeeld maar werd er over en weer slordig gespeeld. Wederom de weersomstandigheden speelde hierin een grote rol. The Knickerbockers wist hier goed van te profiteren terwijl ze de wind tegen hadden. 2 keer vlak achter elkaar wist Nick ter Steege het doel schoon te houden door middel van perfecte reddingen in cruciale momenten van de wedstrijd. Waar het elftal het nakijken heeft redde Nick met heel zijn huid en haar zijn team. The Knickerbockers kwam tot 2 maal toe goed door de defensie heen en met een 100% kans op scoren wist Nick hier een stokje voor te steken met een belangrijke rol. Hollandscheveld kon door middel van goed combineren af en toe erdoorheen komen maar gevaarlijk werd het allemaal niet. Robin Bijl werd al geseind dat hij eraf gehaald werd, want iemand die terug komt van een blessure moet je rustig mee om gaan. Vlak hierna kwam er een lange bal van Nick. Omdat er een flinke wind stond vloog die over de verdediging heen en diezelfde Bijl die er bijna af gaat ving de bal vanuit de lucht en kwam 1 op 1 met de keeper die te ver uit kwam. Voor een spits zoals Bijl is dit een koud kunstje en lobt de bal met veel gevoel over de keeper heen en hiermee komt de stand op 1-0. Zoals gezegd wordt Robin Bijl hierna eruit gehaald en voor hem kwam Hans Zomer het veld in. Met de 1-0 op zak kon er lekkerder gevoetbald worden en Hans werd vaak gevonden. De wind mee is niet altijd een voordeel en met een Hans die mega snel is kan het ook niet winnen van de wind. Ondanks dat hij vaak gevonden werd ging er niet veel dreiging uit met zijn snelheid. Nick Steenkamp kwam vlak hierna het veld in voor de moe gestreden Rob van Eck. Met al deze wissels hoopte men op een doelpunt erbij maar niks was minder waar. Het bleef bij deze 1-0. Het elftal van Prins en ten Cate heeft flink gestreden voor deze zwaar bevochten 3 punten. Na veel goede wedstrijden en trainingen valt het kwartje een keer de goede kant op. Volgende week weer een zeer belangrijke pot en dus kan het elftal zich op gaan maken voor een hete strijd.

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd: 07-03-2020 Olympia ’28 2 – Hollandscheveld 2 13:00u