Onnodige verliespartij 2e elftal

07-03-2019 Olympia ´28 2 - Hollandscheveld 2

Emiel Koster; Jeffrey van der Vinne, Joshua Oelen, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Tim Vos, Brian Okken, Berjen Koster; Hans Zomer, Nick Steenkamp, Aaron Meekhof

Wissels:

Jeffrey Mager, Rutger Meinen, Rob van Eck

Een zeer belangrijke wedstrijd voor Hollandscheveld om nog in de race te blijven voor lijfsbehoud. We begonnen de wedstrijd goed. Zette de tegenstander onder druk die af en toe onder de druk uit kon voetballen. Veel balbezit voor de oranjehemden dus het leek erop dat het een makkelijke pot ging worden. Uiteindelijk bleek dat heel anders te gaan dan gehoopt. Met goed voetbal van achteruit met diepe ballen in de voet van onze spits die dan kon uitkaatsen op de middenvelders om het spel te verleggen. Dat deden we een paar keer zeer goed en werd het gevaarlijk door onze snelle buitenspelers. Hans Zomer werd hierdoor prachtig een keer goed weg gestuurd en met een schot die verkeerd geraakt werd kwam voor de voeten van Nick die oog in oog kwam te staan met de keeper. Een zwak schot tegen de voeten van de keeper die nog gevaarlijk voor de goal terecht kwam, alleen dan uiteindelijk op de bovenkant van de deklat achter ging. Kansen genoeg in de 1e helft. Hans die nog een keer diep werd gestuurd kon Nick makkelijk over de grond bereiken bij de 2e paal alleen stuitte de bal net op voor Hans en kwam die tegen de borst van Nick waardoor de keeper de bal makkelijk kon oppakken. Olympia probeerde wel te voetballen en achterin ging dat best aardig maar als het voorin kwam dan werd het niet gevaarlijk, mede door de goede organisatie die er stond van Hollandscheveld. Af en toe een keer een corner en Emiel die goed mee deed maar in de 1 helft had Olympia vaak het nakijken. Van achteruit werd Aaron een keer bereikt en met een leep balletje over de verdediging kon de goed doorgelopen Nick doorstomen richting de goal. Hij nam de bal mee met zijn hoofd om oog in oog te komen met de keeper maar net zoals wij Joshua hebben, heeft de tegenstander ook een speler uitschuifbare benen. Het schot werd helaas net getoucheerd door een verdediger waardoor het een corner werd. We kregen behoorlijk wat corners doordat Olympia slordig om ging met het uitverdedigen en 1 keer werd het gevaarlijk via Jeffrey van der Vinne met zijn kopbal die net over ging. Hiermee kwam er een eind aan de 1e helft waar wij al zeker met 3-0 voor hadden moeten staan. Aaron kreeg nog een paar mogelijkheden maar het typisch gevalletje van onderaan staan dat het balletje net niet goed valt en niet het geluk kunnen afdwingen was hier zeker het geval. 0-0 met rust dus nog alle kans.

2e helft gingen we minder druk naar voren spelen en je kon direct zien dat Olympia meer ging voetballen van achteruit en iets minder de lange bal ging hanteren. Hollandscheveld ging meer en meer achteruit lopen. We kregen nog wel wat kansjes maar niet zulke levensgrote kansen als in de 1e helft. Toch werd er hier en daar wel wat gecreëerd. Aaron die vaak de diepte ingestuurd kon worden of aan de andere kant Hans die een keer door een steekpass van Nick gevonden werd maar ook hij kreeg te maken met die uitschuifbare benen. De grootste kans was nog voor Rutger Meinen die ter hoogte van de 11 meter de bal net aan de verkeerde kant van de paal mikte. Hierna was het Olympia die de scepter zwaaide. Hollandscheveld ging wat proberen en er kwamen grote gaten achterin. Je wil natuurlijk die 3 punten mee nemen. En als je ziet en voelt dat het mogelijk is dan probeer je wat maar dan zul je net zien dat die aan de andere kant valt. Een diepe bal over de verdediging heen waar de rappe buitenspeler van profiteerde en die wist zijn mee gelopen mede speler makkelijk te vinden en die schoof hem in de rechter onderhoek. Hiermee was het doek haast al wel gevallen. Er werd nog een poging gedaan om meer druk naar voren uit te oefenen maar het mocht niet baten. Jeffrey Mager en Rob van Eck kwamen binnen de lijnen maar die konden verder ook niks uitrichten. En dan in de 88e minuut kwam er weer een diepe bal over de verdediging waar een voorhoede speler van profiteerde en die omzeilde Emiel en schoof hem binnen. 2-0 en dat is ook meteen de einduitslag.

Hiermee wordt het nog een lastig karwei om aan te haken maar we geven de moed niet op en we blijven strijden tot het laatste moment!

Volgende wedstrijd: 14-03-2020 Hollandscheveld 2 – Staphorst 3 12:30u

Op 7 mrt.