Ommekeer in Borger

Afgelopen zaterdag trad vv Hollandscheveld aan in en tegen Borger. Op een prachtig sportcomplex moest getracht worden om de aansluiting te vinden bij de overige staartploegen in de 3e Klasse D.

Vanaf minuut één werd de tactiek van beide trainers zichtbaar. Borger zakte massaal in en de bedoeling was om er in de omschakeling razendsnel uit te komen via hun levensgevaarlijke voorwaartsen. Ze lieten Hollandscheveld het spel maken, maar ook die voetballen graag in de omschakeling en dus hadden de gasten veelvuldig de bal achterin. Borger zette weinig tot geen druk en Hollandscheveld probeerde de thuisploeg uit hun schulp te krijgen door achter in de bal vast te houden.

Dat de bedoelingen van beide teams duidelijk waren leverde wel een boeiend schouwspel op voor de aanwezigen. Hollandscheveld had het betere van het spel zonder echt gevaarlijk te worden en Borger wachtte rustig op de mogelijkheden die ze zouden krijgen.

Na tien minuten kreeg Hollandscheveld een tweede corner te nemen en was het de Jonge die vanuit de tweede lijn de bal over het doel schoot. De gasten zetten door en men creëerde via een prachtige mooie aanval over links een grote kans, maar een verdediger van Borger kon de bal nog net tot corner werken voordat Strijker binnen kon tikken.

Ook Borger kreeg zijn kansjes, maar Vos hoefde niet tot nauwelijks in te grijpen in de eerste helft.

Koopman, die weer binnen de lijnen stond na een paar weken afwezigheid, verstuurde van achteruit een prachtige lange bal op Strijker, maar diens voorzet was te hoog voor de vrijstaande Bijl.

Ook een vrije bal van Mol, net naast, een kansje voor Bijl leverden geen treffer op. Vos moest éénmaal handelend optreden bij een schot van Borger, maar dat was het verder wel wat de gastheren betrof.

Na een kleine 40 minuten de meer dan verdiende voorsprong voor oranje-zwart. Een corner van Snippe werd bij de 1e paal verlengd en het was Hagen die attent reageerde en de bal in het doel tikte, 0-1. Voor de rust had de wedstrijd al in het slot moeten zitten toen Snippe twee mega kansen kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Echter de rust werd bereikt met een beperkte voorsprong.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Hollandscheveld kreeg kans naar kans en Borger werd steeds verder teruggedrongen. Het was Strijker die de 0-2 had kunnen scoren, maar de bal stuitte net te hoog om zijn volley doeltreffend te laten zijn. Ook de volgende aanval was levensgevaarlijk. Snippe zette hard en laag voor en het was Bijl, de normaal zo trefzekere spits, die de bal jammerlijk miste en zo was er weer een levensgrote kans verkeken. De kansen voor de gasten bleven komen, zo had Snippe kunnen scoren, maar de keeper van Borger kwam als winnaar uit de bus. Met nog een kleine vijftien minuten te gaan kon de scheidsrechter niet verder vanwege een hamstring blessure en begon het grote wachten op een vervanger. Die kwam na een klein kwartier het veld in en de wedstrijd kon uitgespeeld worden.

Borger was fel gestart aan de hervatting en begon steeds opportunistischer te spelen. Een lange bal van achteruit kwam bij de linkerspits terecht en die kreeg de tijd om de bal lukraak voor te slingeren met alle gevolgen van dien. Beide de tweede paal was het vervolgens Gustin die boven de verdedigers uittorende en de bal tegen de touwen knikte. Maar oranje-zwart rechte de rug en zocht onverdroten de aanval. Zo zette Span goed door en hij stelde Kiers in staat de 1-2 te scoren, maar laatstgenoemde schoot helaas over. Ook Strijker had de 1-2 op zijn slof, maar diens schot was niet onhoudbaar voor de keeper en ook de rebound was niet aan van Eck besteed.

Sterker nog diep in blessuretijd was het de Valk die Vos met een hard en laag schot verschalkte en zo de wedstrijd compleet op de kop zette. Waar Hollandscheveld de vele kansen niet benutte was het Borger die door een halve mogelijkheid en een kans de wedstrijd naar zich toe trok. Alles wat oranje-zwart een warm hart toedraagt onthutst achterlatend. Als deze wedstrijd nog tien keer gespeeld zou worden op dezelfde manier als afgelopen zaterdag liepen wij 9 keer als winnaar het veld af zoveel kansen werden er gecreëerd, maar daar kopen we nu helaas niets voor.

Volgende week zaterdag wacht de wedstrijd tegen Vitesse’63 en zal men weer zoveel energie in de wedstrijd moeten stoppen als afgelopen zaterdag.

Man van de wedstrijd: het team

Op 12 nov.
Borger 1