Lucky 2e doet goede zaken

Patrick van der Hoek, Patrick Bruins, Danny Mol, Gerrit Vrieling, Jurgen Vos; Rutger Meinen, Nick Steenkamp, Jeroen Everts, Berjen Koster, Rob van Eck, Bo Blokzeil.

Wissels:

Aaron Meekhof, Jeffrey Mager

De 2e seizoenshelft van de competitie is Hollandscheveld 2 goed begonnen. Vandaag komt de nummer laatst op bezoek waar de lijn naar boven begonnen is. In Oosterwolde is er gewonnen met 1-3 en dus kan het vandaag bij winst weer omhoog kijken en verder afstand doen van de nummer laatst. Het is een 6 punten wedstrijd. Bij winst klimt het omhoog maar bij winst van de Griffioen komt het op gelijke hoogte, een zeer belangrijke wedstrijd waar veel op het spel staat.

Voor de wedstrijd werd er veel besproken over tactiek  en hoe we gingen spelen maar het eerst half uur was daar weinig van te zien. Het was veel tegenhouden voor de thuisploeg. De mannen uit het noorden waren veel aan de bal en het positiespel werd goed uitgevoerd waardoor de Hollandschevelders alleen maar erachteraan kon lopen, af en toe kwam het er een keer uit maar werd het niet gevaarlijk. Zelfde geldt voor de tegenstander, die kwam ook niet echt tot grote kansen. De 1e goal van de wedstrijd mocht Gerrit Vrieling binnen schieten. Een goede aanval over links werd de bal voorgezet en Gerrit kon gemakkelijk met links de bal strak in het linker onder hoekje van de goal schieten. 1-0 voor. Waar je dan denkt dat de nummer laats van de competitie alles op alles gaat zetten om de aansluiter werd er door Hollandscheveld zeer goed druk gezet en zat het overal tussen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het strijden ging continue door en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas, met name door de goedspelende Berjen Koster die het voortouw nam in het strijden. Hier en daar een overtreding van beide kanten maar verder was het zeer sportief.

In de rust werd voorgenomen om deze lijn, het strijden, door te trekken richting het einde van de wedstrijd en dat nam een ieder in acht. De wedstrijd moest hoe dan ook gewonnen worden. De nummer laatst begon met een achterstand na rust en ze moesten vooruit om toch nog enig resultaat te kunnen behalen en dat gebeurde ook. Hoewel de mannen van Hollandscheveld overal kort op probeerde te zitten kon de Griffioen er toch doorheen komen. De 2e helft werd het wat grimmiger en wat harder. De beide ploegen wouden niet verliezen en dus niet in de gevarenzone komen. De overtredingen werden wat harder en gemener en hier wist de Griffioen van te profiteren. De Friezen wisten toch door de defensie te komen over links en de spits kon gemakkelijk binnen tikken. Hierdoor was de 1-1 toch op het bord gekomen. Hollandscheveld wist wat het moest doen en werd niet van de wijs gebracht. De duels werd weer meer gewonnen en na ongeveer 20 minuten in de 2e helft gevoetbald te hebben wisten ze er weer door te komen. Het was ‘Everts time’. De thuispoeg werd sterker aan de bal en hierdoor kon Rob van Eck de diepte ingestuurd worden. Met een strakke pass voor de goal kon Jeroen Everts de bal achter de keeper schuiven zoals een echte spits zich betaamd. De verdiende 2-1 was een feit. Niet heel veel later was het 3-1 door weer dezelfde Jeroen Everts. Een goede aanval over enkele schijven kwam de bal weer bij Everts en die kon gemakkelijk scoren. En dan denk je dat gebeurd is maar helaas werd Hollandscheveld te gemakkelijk de duels en het was niet meer zo fel als na de 1-1 en hier kon de uitploeg van profiteren. Binnen 2 minuten kwamen ze op gelijke hoogte. 1x was het de aanvaller die een goede actie maakte binnen 16 en schoot hem snoeihard achter Patrick van der Hoek, onhoudbaar. Enkele seconden later was het Patrick die de bal verkeerd raakte na een voorzet van hun en die kwam precies voor de voeten van een speler van de Griffioen. 3-3 met nog ongeveer 10 minuten spelen. En dan denk je dat de punten verdeeld zijn maar dan komt er toch nog een kans voor de thuisploeg. Een bal die blind door Steenkamp naar voren geroeid werd kwam toevallig bij Jeroen Everts en die had nog een beetje lucht over en was sneller dan zijn verdediger en kon de bal hoog tegen de touwen roeien. 4-3 met nog paar minuten te spelen en dan is het de pot dicht houden. Dat leek aardig goed te gaan tot er een bal van achter door de Griffioen naar voren geroeid werd en Jurgen Vos die bal wou wegkoppen. Dat ging op zich best aardig maar dan de verkeerde kant op, eigen doelpunt. Een groot geluk voor de thuisploeg aangezien de goal afgekeurd werd door een discutabel buitenspel geval, daar praten we verder maar niet over.

De thuisploeg heeft hele goede zaken gedaan met deze 3 punten en het is weer een paar plekken gestegen.

Nu mag het genieten van 3 weken rust en treedt het 4 mei aan in het uitduel tegen Rouveen.

Man van de wedstrijd: Berjen Koster

Op 13 apr.