Laatste wedstrijd 2e valt net niet goed

25-05-2019 Hollandscheveld 2 – Noordscheschut 3

Patrick van der Hoek, Jeffrey van der Vinne, Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Berjen Koster; Stefan Wassen, Rutger Meinen, Tim Vos; Bo Blokzijl, Rob van Eck, Jeffrey Mager.

Wissels:

Aaron Meekhof, Jurgen Vos, Joshua Oelen, Frank de Groote.

De laatste wedstrijd van het seizoen is weer aangebroken en wat was het een mooi seizoen met vele hoogte en diepte punten, maar vooral heel veel geleerd met deze jonge ploeg.

Vandaag staat schut op het programma en waar wij met ‘ons’ 2e al veilig zijn omdat de vorige wedstrijd tegen Staphorst werd gewonnen moest Noordscheschut nog flink aan de bak om zich te kunnen handhaven.

Vandaag werden er geen cadeautjes weggeven en Hollandscheveld wou het seizoen mooi afsluiten en uiteraard met een overwinning. De beginfase van de wedstrijd was van beide kanten een beetje aftasten. Noordscheschut had vaak de bal maar kwam niet echt tot kansen en waar Hollandscheveld zo nu en dan eruit kwam door goed voetbal kon er voorin ook niet echt iets gecreëerd worden. Toch viel er een doelpunt uit het niets. Noordschschut gooide de bal voor het doel en de rappe buitenspeler van schut kon zo van achteruit vrij inkoppen langs van de Hoek. De goed spelende keeper die tussendoor ook nog even een bal klem pakte doormiddel van een weergaloze showduik heeft ons vaak uit de brand geholpen. Aangezien we dit seizoen een keepersprobleem hadden mochten andere keepers ook aantreden om ons te helpen (Klaas Jan Hagen, Erik Klunder en Berthil vos), allen hartelijk dank!

Na de 0-1 was er aan het wedstrijdbeeld niet veel veranderd. Hollandscheveld probeerde door te combineren aan de andere kant te komen maar liepen steeds vast maar schut kon hier niet van profiteren en hiermee was de ruststand dan ook 0-1.

In de rust werd Rutger Meinen gewisseld en kwam Jurgen Vos erbij waardoor Berjen weer op zijn vetrouwde plek, links op het middenveld, mocht staan. De 2e helft werd er iets meer druk naar voren uitgeoefend door de oranjehemden en kwam het plots tot wat kansjes. Het mocht alleen niet baten want elke keer zat er wel weer een blauwhemd tussen. De grootste kans was voor Jeffrey Mager, 1 op 1 met de keeper maar het schot was te zacht en de keeper had hier geen moeite mee. Door al het drukken naar voren kwam schut er soms uit met een lange bal op de snelle voorhoede spelers maar gelukkig kon de spits niet profiteren hiervan. 2x oog in oog met Patrick van der Hoek en 2x naast. De 3e keer was helaas wel raak. Een corner van schut ging over alles en iedereen heen en de spits kon gemakkelijk (door zijn lengte) inkoppen. Hierna zaten er een paar spelers doorheen ivm vermoeidheid of pijntjes en hierdoor mocht Joshua Oelen zijn rentree ook weer maken na maandenlang blessureleed. Bo Blokzijl, die ook een goede wedstrijd speelde, zag 1 vlammend schot richting de kruising gaan meer helaas kon de keeper er net bij. Vlak voor tijd mocht Frank de Groote (onze vlagger) ook nog minuten maken en dat deed hij voortreffelijk, op snelheid erlangs en oorlog maken voorin. Helaas resulteerde dit niet in goals maar wel in heel veel plezier.

Plezier was ook het motto van dit seizoen, lekker genieten en lekker ballen. Dat is ons goed gelukt. De strategieën van Geert Prins en Bas te Caat waren hierin ook zeer belangrijk en hielpen ons goed op weg naar de eindstreep. Hierin was het 4e elftal ook zeer belangrijk want op de dinsdagavond trainden we samen zodat er met een genoeg aantal mensen getraind konden worden en dat verliep uitstekend. Sommigen van het 4e hebben ons ook meerdere malen ondersteund in de wedstrijden. Het 3e en het 5e waren hierin ook belangrijk en vooral Stefan Benjamins en Robert Tichelaar, om er 2 uit te pikken, want die hebben ons geholpen naar zeer belangrijke overwinningen en vooral die in Staphorst 1,5 week geleden. Allen hiervoor zeer grote dank. En natuurlijk niet te vergeten dat meerdere spelers uit het 2e ook de rest hebben geholpen van het 1e tot aan het 5e elftal. Als een club dit voor elkaar krijgt om zo’n prestatie neer te zetten met weinig personeel en toch handhaving in een hogere klasse dan vorig seizoen dan wordt daar zeer veel respect voor getoond. En alle andere elftallen hebben zich ook kunnen handhaven of bovenin hebben kunnen mee doen. Grote klasse!

Volgend jaar gaan we met een grotere selectie werken in de 2e klasse om tot een beter resultaat te komen met weer diezelfde passie met plezier en flinke strijd in het voetballen. Iedereen dank voor de inzet dit seizoen en tot na de zomer.

Man van de wedstrijd: Patrick van der Hoek

Op 25 mei