Klasse behoud voor vv Hollandscheveld

Na een prima eerste seizoenshelft dreigde het vlaggenschip van vv Hollandscheveld toch nog richting het moeras van de nacompetitie te gaan. Dinsdagavond togen ze naar Coevorden om de tweede helft te spelen van de eerder, door een blessure van de scheidsrechter, gestaakte wedstrijd tegen CSVC. Inzet van deze wedstrijd was minimaal een punt halen om zodoende BSVV definitief onder zich te houden en de nacompetitie te ontlopen. Door afwezigheid van Snippe had A-junior Kuik een plek in de basis gekregen van trainer Sikkes. Dat het ergens om ging bleek vanaf minuut al. Waar men kon zocht Hollandscheveld de aanval, maar CSVC wilde gewoon hun sportieve plicht doen en zo ontstond er een vermakelijke wedstrijd. Scheidsrechter Hein had geen enkele moeite om deze wedstrijd in goede banen te leiden, daar beide teams uitermate sportief te werk gingen.

De eerste mogelijkheid was voor Strijker. Hij werd op de midden aangespeeld en na een prima actie schoot hij de bal op het doel van Haandrikman, maar deze wist uitstekend redding te brengen. CSVC was niet onder de indruk en kreeg twee grote kansen. Maar zowel Huizing als Regtop wisten Vos niet te verschalken. De volgende mogelijkheid was voor Bijl die een uitstekende lange bal van Koopman echter niet voldoende wist te controleren en zodoende bereikte zijn poging het doel niet. Midmid Koster van CSVC was de volgende die Vos testte met een schot van afstand, maar wederom bleef een treffer uit. Vlak voor het half uur slaakten alle spelers, staf en supporters van Hollandscheveld een zucht van verlichting toen Koster een voorzet van Huizing vanaf vijf meter op de lat knalde. CSVC kreeg meer en meer de overhand en Hollandscheveld had moeite het ritme van de thuisploeg te ontregelen. Maar waar de een niet scoort deed de ander dat wel. Het was de Jonge die na een prima aanval vrijgespeeld werd op ruim 20 meter van het doel. Zijn schot met links was keeper Haandrikman te machtig en zo stond de 0-1 op het bord. Niet veel later had Odink zelfs de 0-2 moeten maken. Na een prima steekpass werd hij vrij voor Haandrikman gezet, maar zijn inzet was veel te slap om gevaar te stichten. CSVC wilde niet verliezen en dus ging men op zoek naar de gelijkmaker. In de 80e minuut wisten ze de stand recht te trekken. Na een mooi een-tweetje door het hart van de verdediging van Hollandscheveld kwam Koster oog in oog te staan met Vos en de schuiver van Koster was laatstgenoemde te machtig.

Na de 1-1 waren er nog ongeveer 5 minuten te spelen en dienden de spelers van Hollandscheveld op hun hoede te zijn om geen tweede treffer tegen te krijgen. Maar door goed positiespel wisten ze de bal grotendeels in hun bezit te houden waardoor CSVC geen kans meer kreeg op meer. Ook Hollandscheveld was tevreden met deze 1-1, omdat met deze uitslag klasse behoudt een feit was. A.s. zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SVN’69 en kan men hopelijk het seizoen afsluiten met een goed resultaat.

Op 31 mei

Door Nick Steenkamp - 01 juni, 2022