Hoogeveen wint derby in Hollandscheveld

Opstelling Hollandscheveld: Vos, Van Nuil, M. Mol, Sikken, Talen. Kiers (45' Snippe), Hagen, De Jonge. Zomer (‘ 69 Blokzijl), Koopman, Okken (’45 Everts).

Er was veel publiek afgekomen op deze derby tussen oranje en blauw. Ongeveer 500 man zagen Hoogeveen in een wedstrijd met veel strijd winnen van Hollandscheveld: 1-2.

De wedstrijd begon meteen met een kans voor Hoogeveen. Kerssies kwam al in de eerste minuut oog in oog met Vos, maar Talen bracht knap redding met een sliding. Vervolgens was het Hoogeveen met het betere voetbal, maar Vos werd niet aan het werk gezet. De duels werden niet vermeden in dit duel, maar de scheidsrechter liet gelukkig  vaak doorspelen.  Na 20 minuten kwam Hoogeveen aan de leiding. Het was Sikken die een overtreding beging op De Haas randje zestien. Zanting legde aan voor de vrije bal en schoot hard in de muur. De bal veranderde dermate van richting waardoor Vos kansloos werd gelaten: 0-1. Cobes maakte enige tijd later een overtreding op twintig. Vooral over de rechterflank zorgde Hoogeveen veelvuldig voor gevaar. In de afrondende fase bleef de ploeg echter slordig waardoor er geen grote kansen werden gecreëerd. Hollandscheveld zelf bleef ook niet ongevaarlijk. Onoplettendheid bij de defensie van Hoogeveen gaf Sikken de mogelijkheid om Koopman diep te sturen, zijn schot werd echter geblokt. Vlak voor rust was het Reinders met een knappe lange bal. Hij vond Strijker, die op zijn beurt stuitte op de alerte Vos. Ook een daaropvolgende corner van  Kerssies was een prooi voor de doelman van Hollandscheveld. Verder volgden er geen grote kansen en met 0-1 werden de kleedkamers opgezocht.

Ook de tweede helft begon spectaculair. Een voorzet over links werd door Talen op de eigen kruising gekopt. Ook de rebound eindigde boven op de lat en Hollandscheveld kwam goed weg. De supersub  van vorige week, Jeroen Everts, viel in voor Okken. Ook Kiers bleef achter in de kleedkamer, Snippe mocht zijn plek invullen. Hollandscheveld kwam sterker uit de kleedkamer en dit was terug te zien op het veld. Een corner van Koopman werd op de kruising gekopt door Sikken. Kort daarna volgde nog een corner, maar deze werd in tweede instantie gepakt door Slot. Vervolgens was de Jonge genoodzaakt om een overtreding te maken. De voorzet leek achter te gaan voor een doeltrap, maar de scheids zag er echter een corner voor Hoogeveen in. Het waren deze kleine frustraties die ervoor zorgden dat er extra olie op het vuur werd gegooid. Hoogeveen voelde dat het onder druk stond en besloot te wisselen. De snelle De Haas werd op rechtsback gezet om Zomer op te vangen. Kort daarna verdubbelt Hoogeveen de voorsprong. De net ingevallen Hamsing stond nog geen halve minuut in het veld of het was al raak. Een voorzet over links werd door iedereen gemist en bij de tweede paal stond Hamsing vrij om binnen te tikken: 0-2. Kort daarna leek Zomer er weer een wedstrijd van te maken. Hij werd knap diep gestuurd door Snippe en kon vrij op Slot af, maar ook zijn schot werd geblokt. Vervolgens was het Hollandscheveld dat weer de overhand nam. Een lange bal  viel over de verdediging van Hoogeveen en Everts probeerde de bal nog te drukken maar stuitte op Slot. Het tempo in de tweede helft bleef enorm hoog en de kansen vliegen over en weer. Vijf minuten voor tijd  lijken beide ploegen dan toch gas terug te nemen. Ware het niet dat er nog een zware overtreding wordt begaan door Zwiers op Hagen. In de slotfase werd een voorzet van Everts nog ingekopt door Snippe, deze bal werd gekeerd door Slot. Een minuut later lag de bal wel in het net. Wederom is het Snippe en ditmaal schoof hij beheerst langs Slot. Op het moment dat de klok de 90 minuten aantikte blies de scheids voor het einde. Blijkbaar was er geen sprake van blessuretijd waardoor een spannende slotfase uitbleef. Het harde werken leverde helaas geen resultaat op voor de oranjehemden. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Bant op het programma.

Op 2 mrt.

Door Nick ter Steege - 07 maart, 2019