Hollandscheveld zet Fit Boys in 45 minuten opzij

Op een winderige en regenachtige Oosthoek speelden vv Hollandscheveld en Fit Boys het restant van hun eerder, door een blessure bij de scheidsrechter, gestaakte wedstrijd uit.

De toeschouwers zagen beide teams vol gas geven en de ene naar de andere kans voor beide teams kwam voorbij.

Al in de 2e minuut was het raak. De Jonge werd op rechts diep gestuurd en zijn voorzet werd door een verdediger van Fit Boys slechts half weggewerkt. Het was Snippe die de bal kreeg en zijn schot was keeper Oosting te machtig. Na de eerdere tussenstand van 1-1 zette hij daarmee de 2-1 op het bord.

Een opsteker voor de thuisploeg, maar Fit Boys gaf meteen aan dat ze ook voor de winst gekomen waren. Een voorzet van links werd tot opluchting van Hollandscheveld naast gekopt. Nauwelijks bekomen van de schrik lag nummer 2 achter keeper Oosting die hier zelf niet vrijuit ging. Een lange bal van Koopman werd door Strijker goed gecontroleerd en hij speelde Bijl aan. Waar het leek dat Oosting eerder bij de bal was miste hij hem en kon Bijl simpel de laatste man omspelen en de bal in het lege doel tikken.

De trainer van Fit Boys greep in en bracht Gerding alsnog binnen de lijnen om meer voetbal in het spel te krijgen. Meteen kreeg Fit Boys een megakans. Boom gaf een prima voorzet, maar Schans schoot de bal vanaf vijf meter net naast.

Fit Boys drong aan en de thuisploeg loerde op de counter. Na een kwartier had Fit Boys op 3-2 moeten komen maar een kopbal verdween rakelings voorlangs.

Even later was het Boom die zijn schot prima gered zag worden door Vos.

Waar de eerste counter nog werd teruggefloten wegens buitenspel. De 2e was zeer gevaarlijk. Kiers stuurde Snippe diep, maar in plaats zelf voor zijn kans te gaan legde hij terug op Bijl die wild over en naast schoot.

Het was Seubring die zijn schot gestopt zag worden door Vos.

De volgende counter van de thuisploeg via Strijker en Snippe dwong Oosting tot een redding. Na ruim een half uur leek Bijl de wedstrijd op slot te gooien. Het is Thalen die mee opstoomt en de Jonge bedient. Diens voorzet wordt door de glijdende Thalen gemist, maar het is Bijl die de 4-1 binnenschiet. De scheidsrechter van dienst zag echter een overtreding van Thalen en keurde de treffer af.

Beide teams knokken in het laatste kwartier van de wedstrijd voor elke meter en bal, maar de keepers wisten hun doel verder schoon te houden.

Hierdoor behaald vv Hollandscheveld een zeer welkome overwinning.

Man van de wedstrijd: Bertin Kiers

Op 22 feb.