Hollandscheveld toont veerkracht

Een doordeweekse wedstrijd ditmaal voor de oranjehemden. Het werd een wedstrijd die geen doelpunten kende in de eerste helft, maar een spektakelstuk in het tweede bedrijf resulteerde in een overwinning voor Hollandscheveld: 3-1

Opstelling: Vos, Span, M. Mol, Diphoorn (’67 Talen), Van Nuil. Hagen, De Jonge, Koopman. Snippe, Sikken, Zomer (’56 Lip).

De beginfase was voor de thuisploeg. Via de lange bal werd Snippe bereikt, zijn schot was te zacht en kon worden gepakt door de doelman. Nadat Mol op een vuile manier tegen de dug-out werd geduwd, moest Hollandscheveld het even met 10 man oplossen. Juist met een man minder ontstond de grootste kans tot op dat moment. Via een crosspass van Vos werd Span bediend. Met een knappe steekbal werd Hagen vrij voor de keeper gezet. Zijn schot in de verre hoek werd gepakt door de doelman. Meteen daarna een grote kans voor SCD . Over rechts werd er een voorzet gegeven. Bij de tweede paal kon vrij worden binnengetikt maar met een knappe reflex bracht Vos redding. Vervolgens bleef Hollandscheveld de bovenliggende partij. Tot driemaal toe werd er via een goede combinatie een kans gecreëerd. Zowel Hagen, Snippe als Sikken wisten geen doel te treffen. Mede door dapper uitkomen van de Dedemsvaartse doelman bleef het 0-0. In minuut 27 werd een strakke voorzet bij de tweede paal gegeven op Sikken. De kopsterke spits kopte de bal breed op De Jonge, die op zijn beurt snoeihard op de lat kopt. Uit de counter leek SCD gevaarlijk te worden, maar het schot verdween ruim naast. Via een vrije bal van links leek Sikken vrij binnen te kunnen schieten. Zomer had Sikken niet gezien en ging voor eigen succes waardoor de bal naast ging. In de slotfase kwam SCD beter in de wedstrijd, maar werd het niet gevaarlijk.

De tweede helft begon rustig. Nadat Koopman de tweede speler van de avond was die bloedend het veld verliet, werd na 52 minuten de eerste kans genoteerd. Het was een vrije bal die rechtstreeks in de handen van Vos verdween. Hollandscheveld leek weer wakker geschud en kwam beter in de wedstrijd. Via Lip werd Sikken gevonden die op zijn beurt Snippe bediende. Snippe kapte naar binnen maar zijn schot werd geblokt. Niet veel later kreeg Lip een strakke voorzet van Sikken. Zijn schot vloog tegen de touwen, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. In de 67e minuut kwam SCD op voorsprong. Bij een vrije bal van links stond de defensie te slapen en kon er vrij worden binnengekopt. Bijl vlagde nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter oordeelde anders: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Wederom werd er gescoord uit een vrije bal. Van Nuil legt de bal bij de tweede paal en Sikken kopte knap tegendraads binnen: 1-1. In minuut 78 kreeg Hollandscheveld een strafschop. Snippe werd onderuit getrokken. Sikken mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot vol overtuiging zijn tweede van de avond binnen. Na de voorsprong werd Sikken weer naar het centrum van de defensie gehaald en schoof Talen door naar de spits. SCD kwam wel met een slotoffensief maar Hollandscheveld besliste de wedstrijd in de 90e minuut. In eerste instantie werd Snippe omver gelopen in de 16, ditmaal geen penal. Sikken pikte de bal op en bracht deze opnieuw in. Bij de tweede paal was het Snippe die weer overeind was gekomen en stond volledig vrij. Met de buitenkant voet schoot hij beheerst langs de keeper: 3-1.

Met deze overwinning gaat Hollandscheveld over BSVV heen en staat het op de veilige elfde plek. Komende zaterdag gaat Hollandscheveld op bezoek bij Avereest, dat de tiende plek bezet op de ranglijst.

Man van de wedstrijd: Maykel Mol

Op 16 apr.