Hollandscheveld pakt eerste overwinning

Prachtig voetbalgevecht op ‘de Oosthoek’

Na een moeilijke week voor het bestuur, onze voormalige trainer Johan Sikkes, die alles voor de club gedaan heeft wat binnen zijn mogelijkheden lag de afgelopen seizoenen, en de club kwam afgelopen zaterdag Vitesse’63 uit Koekange naar sportpark ‘de Oosthoek’ en er ontspon zich een open wedstrijd.

Het strijdplan van Kikkert was duidelijk. Het middenveld werd versterkt door Mathijs Snippe een linie terug te laten zakken, Maykel Mol kwam terug uit het 2e elftal om de verdediging te leiden en er werd gevoetbald met twee spitsen. Doelstelling, in de omschakeling er razendsnel uit te komen met de snelle middenvelders en Robin Bijl en Roy Strijker proberen in stelling te brengen.

De eerste mogelijkheid was ook daadwerkelijk voor de thuisploeg. Uit een corner van Mathijs Snippe was het Roy Strijker die een kopbal losliet, maar deze was een simpele prooi voor Thomas Keizer. Vervolgens was het Ruben Westert die Vitesse’63 op 0-1 had moeten zetten, maar Lennard Vos hield zijn doel knap schoon. Na weer een aanval van Vitesse’63 kwam Roy Strijker in balbezit en met een prachtige steekpass stuurde hij Mathijs Snippe de diepte in. Deze liet de verdedigers zijn hielen zien en omspeelde Thomas Keizer om de bal in het lege doel te deponeren. Met een half uur op de klok een domper. Tim Schonewille raakte de bal totaal verkeerd en Sander van Dijk wist wel raad met dit buitenkansje en zo stond uit het niets de 1-1 op het bord. Vlak voor rust had Roy Strijker pech toen een inzet van hem via de binnenkant van de paal het doel verliet achter de kansloze Thomas Keizer langs. Na rust een zelfde spelbeeld. Vitesse’63 had de bal en Hollandscheveld gokte op de omschakeling. Het was Mathijs Snippe welke een vrije bal mocht nemen op de zijlijn ter hoogte van de zestien meter en hij plaatste de bal in de zestien. Slecht wegwerken van Vitesse’63 deed de bal met een gelukje voor de voeten van Jan Hagen belanden en die liet Thomas Keizer weer de gang naar het net maken. Daarna werd het de grote penaltyshow. Eerst werd Robin Bijl binnen de beruchte lijnen door Thomas Keizer onderuit gehaald, al was de aanraking licht de slimme aanvaller ging neer. Dezelfde Robin Bijl tekende vanaf elf meter de 3-1 en wie dacht dat dat daarmee de wedstrijd in rustiger vaarwater kwam had het mis. Na twee overtredingen binnen de 16 meter van Jan Hagen en Bertin Kiers, al moet gezegd worden dat eerstgenoemde overduidelijk de bal speelde, scoorde Jeroen van de Berg tweemaal en zo stond het dus 3-3. Echter de spelers van Hollandscheveld bleven hun kansen en mogelijkheden krijgen, doordat de omschakeling steeds goed werd uitgevoerd.

Weer was het Mathijs Snippe die goed doorzette op rechts en de verdediger van Vitesse’63 eruit liep en zijn voorzet belande voor de voeten van Roy Strijker die de 4-3 binnenschoof. Bijna was het 5-3, maar weer vond Roy Strijker de paal op zijn weg. Vitesse’63 drong aan en was op zoek naar weer een gelijkmaker, maar de uitstekend spelende Merlijn Odink veroverde de bal, stuurde Mathijs Snippe weg en weer was het de mee opgekomen Roy Strijker die binnenschoof.

Daarmee kwam de eindstand op 5-3 te staan.

Hollandscheveld heeft eindelijk de eerste drie punten van het seizoen te pakken en nu is het zaak deze wedstrijd een goed vervolg te geven in de komende wedstrijden tegen CSVC, WVV en vv Veenhuizen voordat de winterstop aanbreekt.

Man van de wedstrijd: Mathijs Snippe

Bekijk hier de foto's