Hollandscheveld onderuit tegen Avereest

Opstelling: Vos, Span, M. Mol (’76 Lip), Diphoorn, van Nuil. D. Mol, Hagen, de Jonge, Zomer, Koopman, Okken (’45 Blokzijl).

Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil op de ranglijst slechts twee punten in het voordeel van Avereest. Er kon dus, net zoals vorige week tegen Fit Boys, gesproken worden van een zes punten wedstrijd. Uiteindelijk ging Avereest er in deze wedstrijd met veel bijzondere momenten met de winst vandoor: 1-3.

In de beginfase was het spel van beide kanten slordig. De eerste kansjes waren voor Avereest, maar dit leverde geen grote gevaren op voor het doel van Vos. Na tien minuten kwam Hollandscheveld beter in de wedstrijd. Het middenveld werd gevonden en via de snelle buitenspeler Zomer werden de eerste kansen genoteerd. In de 14e minuut moest de thuisploeg op voorsprong komen. Na een corner bleef de doelman van Avereest geblesseerd op de grond liggen. De scheidsrechter liet doorspelen, maar Hagen wist het onbemande doel niet te vinden. Na een halfuur spelen viel er uit het niets een doelpunt voor Avereest. De gehele oranje defensie stapte vooruit, maar tot ieders verbazing mocht de linksbuiten door op Vos. Ondanks het door de scheidsrechter genegeerde buitenspel schoof deze binnen: 0-1. Na de tegengoal leefde Avereest op en drukte het Hollandscheveld terug, waardoor er geen grote kansen meer genoteerd werden. Met een achterstand zocht Hollandscheveld de kleedkamer op.

De tweede helft begon spectaculair. Meteen wist Avereest te scoren. Het doelpunt werd afgekeurd, aangezien er voorafgaand een overtreding werd begaan op Diphoorn. Hollandscheveld was meteen wakker geschud en dit was terug te zien in de daaropvolgende kansen voor de thuisploeg. Een afvallende bal vanuit de corner werd hard ingeschoten door Van Nuil. Zijn bal raakte de hand van een tegenstander, de scheids zag hier geen handsbal in. Er volgde een regen aan kansen voor Hollandscheveld, maar de bal viel niet binnen. De wedstrijd leefde op en het tempo lag vele malen hoger dan in de eerste. Ook Avereest bleef niet ongevaarlijk. Het kwam zelfs oog in oog met Vos, maar laatstgenoemde bracht knap redding. Na 67 minuten kwam Avereest op 0-2. Span werd van de bal gelopen door de linksbuiten van Avereest, deze gaf de bal strak voor en de spits werkte de bal vanuit de lucht knap achter Vos. Na de 0-2 besloot Hollandscheveld om verdediger M. Mol te wisselen voor aanvaller Lip. Deze offensieve wissel resulteerde in de aansluitingstreffer. In de 86e minuut schoot Span alle frustratie van zich af. De bal vloog achter de keeper en Hollandscheveld had nog uitzicht op een resultaat. In de slotfase ging keeper Vos nog mee naar voren met een corner. De corner leverde geen kans op. Sterker nog, Avereest kon counteren en de bal in het lege doel lopen: 1-3.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen hoogvlieger SVM uit Marknesse op het programma.

Man van de wedstrijd: Danny Mol

Op 1 dec.