Hollandscheveld krijgt te weinig

Afgelopen zaterdag tapte Hollandscheveld uit een heel ander vaatje dan tegen ZZVV en Lutten zakte massaal in om er via de omschakeling razendsnel uit te komen. De eerste opwinding ontstond toen Mulder een terugspeelbal slecht verwerkte en Odink in het strafschopgebied onderuitging door toedoen van Spijker. De bal ging tot ontsteltenis van de oranje-zwarten echter niet op de stip. In de eerste aanval van Lutten ontstond een hachelijke situatie voor het doel van Vos. Span en de Jonge werkten een bal slecht weg en het was Kosse die hier bijna van profiteerde. Lutten bleef gevaarlijk in de omschakeling en het was F. Veltink die er op links vandoor ging. Zijn voorzet werd door Span tot corner verwerkt. Een kwartier was er gespeeld toen Odink een prima voorzet afleverde, maar Hagen kopte net naast het doel van Mulder. Lutten speelde goed mee en Vos moest twee keer handelend optreden naar pogingen van F. Veltink en Kosse. Het was M. Snippe die Hollandscheveld op voorsprong had moeten zetten na een prima aanval, maar uitblinker Mulder voorkwam een treffer.

Het eerste geel van de middag is voor F. Veltink als hij een tackle van achteren plaatst op de prima spelende Schonewille. Hollandscheveld zocht naar een treffer, maar pogingen Hagen en Strijker uit een corner troffen geen doel. Het was weer Hagen die uit de draai een kans kreeg, maar weer was het Mulder die als winnaar uit de bus kwam. Een actie van Kiers zette Strijker vrij voor Mulder, maar weer bleef hij overeind, dit had de 1-0 moeten zijn. Vlak voor rust liet Lutten nogmaals zien gevaarlijk te zijn. Een vrije bal werd net naast gekopt. Na rust eenzelfde spelbeeld. Een voorzet van D. Mol kan door Strijker niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Wat oranje-zwart ook probeerde steeds vonden ze Mulder op hun weg. Zo had Odink een honderd procent kans, maar Mulder voorkwam erger. Waar de een niet scoort is het uit een corner van der Graaf die bij de tweede paal onhoudbaar binnen knikt en Lutten op een 0-1 voorsprong zet. Hollandscheveld zette aan. Zo vonden de Jonge en Strijker elkaar in een mooie een-twee maar de poging van de Jonge werd gepakt door Mulder. Ook Schonewille doet een poging uit een corner van de ingevallen J. Snippe, maar ploeggenoot Odink staat een treffer in de weg. Na een overtreding door van den Berg, die geel kreeg, moet de net ingevallen J. Vos geblesseerd het veld verlaten met een ernstige blessure. Lutten had daarna op 0-2 kunnen komen, maar het is Vos die redding brengt. Dat Lutten tot het gaatje wilde gaan blijkt als Weekamp ook in het boekje van de scheidsrechter verdwijnt. Vlak voor tijd had de bal op de stip gemoeten bij Lutten. Een vrije bal van Koopman wordt door van den Berg opzichtig op zijn eigen hand gekopt die daarmee het voordeel voor Hollandscheveld wegneemt, maar weer laat scheidsrechter Vos doorspelen. Ook van de Graaf, Lutten, en M. Mol krijgen nog geel van scheidsrechter Vos. Wat Hollandscheveld ook probeerde ze kregen de bal niet langs Mulder en daarmee vergaten ze zichzelf te belonen. Zo kreeg de wedstrijd een winnaar, waar een gelijkspel een rechtvaardige uitslag was geweest.

Bekijk hier de foto's

Op 30 okt.