0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Hollandscheveld in slotfase onderuit

Het was nog maar drie weken geleden dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. In Hollandscheveld werd het 1-2 voor de Hoogeveeners. Vandaag leek het er lange tijd op dat Hollandscheveld een resultaat zou behalen, maar de individuele klasse van de thuisploeg deed de oranjehemden de das om; het werd 3-0.

Opstelling Hollandscheveld: Vos, Span, Sikken, M. Mol, Talen. Hagen, De Jonge, Kiers (’79 Blokzijl). Snippe, Koopman, Okken (’70 Lip).

De beginfase gebruikten beide ploegen om even af te tasten. Er werden dan ook geen grote kansen genoteerd. Vos wist redding te brengen op een scherp aangesneden corner en Hollandscheveld kreeg een kans vanuit een vrije bal. Koopman bracht de bal in, maar het schot van Okken verdween naast. Het eerste serieuze gevaar kwam na 19 minuten van Hoogeveen. De Haas werd weggestuurd en ging vrij af op Vos. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound was het Dissel die de hard op de lat schoot. Een minuut later was het Mol met een harde overtreding, deze werd bestraft met geel maar het gaf wel aan dat Hollandscheveld zich niet makkelijk gewonnen zou geven deze middag. Vanaf dat moment is het betere spel ook voor de Hollandschevelders. Meerdere malen brak de ploeg uit, maar telkens was het randje buitenspel. Na ruim een halfuur werd Vos aan het werk gezet. Een afstand schot werd in twee instanties gepakt door Vos. Niet veel later is het Cobes met een vrije kopkans, wederom stond Vos goed opgesteld. Aan de andere kant was het Hagen die de score bijna wist te openen. Een afvallende corner werd opnieuw ingebracht door Koopman. Met een halve omhaal wist Hagen knap te schieten, maar zijn poging ging rakelings naast. Op slag van rust was het Snippe met een bekeken balletje op Koopman, deze kon de bal net niet over Slot schieten. Snippe kreeg zelf nog een kans, maar hij schoot te gehaast en de bal verdween over. Met een opgeheven hoofd zocht Hollandscheveld de kleedkamer op.

 De tweede helft begon veelbelovend. Beide ploegen waren erg scherp in de duels, iets wat een paar weken geleden juist ontbrak. De eerste grote kans na rust was voor Hoogeveen. Een voorzet viel bij de tweede paal voor Strijker. Hij kwam niet tot een schot maar bracht De Haas wel in stelling. Een niet te missen kans werd op knappe wijze nog geblokt door Span. Aan de andere kant werd Hollandscheveld gevaarlijk via Snippe. Hij had echter te veel tijd nodig waardoor zijn schot werd geblokt. Vooral het sterke verdedigen van Talen en Span zorgden ervoor dat Hoogeveen moeilijk tot kansen kwam. Via een corner was het Sikken die vervolgens zorgde voor gevaar. De bal werd van de lijn gehaald. In de 72e minuut leek Hoogeveen op voorsprong te komen. Via een individuele actie bracht Strijker de bal voor. De bal lijkt via de binnenkant paal binnen te rollen maar via een vreemde stuit op het kunstgras gaat de bal voorlangs. Twee minuten later was daar alsnog de voorsprong voor Hoogeveen. Zanting wist met een bekeken schot randje zestien Vos te verschalken. Kort daarna is het De Haas die Lepel in stelling bracht. De kopbal kon niet worden geplaatst waardoor de bal voorlangs ging. Het slotoffensief was van Hollandscheveld. Een voorzet van Blokzijl kwam bij Lip, die kapte naar binnen maar schoot naast. Het was aan de andere kant Vos die met een dubbele redding zijn ploeg op de been hield. In eerste instantie was het De Haas en vervolgens Strijker die hard op doel vuurden, maar Vos stond zijn mannetje. Een groot deel van het publiek dacht dat Sikken in de 85e minuut de score op gelijke hoogte bracht, maar dertig seconden later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een kopbal van Sikken leek binnen te vallen, maar de bal werd gepakt door Slot en via een snelle counter was  het De Haas die de trekker overhaalde: 2-0. Het werd zelfs 3-0 door Strijker. De spits die volgend jaar in het Oranje-zwart is te bewonderen schoot verwoestend binnen na zichzelf vrij gespeeld te hebben met een knappe aanname. Met een geflatteerde uitslag blaast de goed fluitende scheids voor het einde. 80 minuten deed Hollandscheveld goed mee maar wederom kan de ploeg geen punten bijschrijven. Komende zaterdag gaat Hollandscheveld op bezoek bij ZZVV uit Zuidwolde.


Voor beelden van de wedstrijd zie hieronder:

(Met dank aan PR vv Hoogeveen)


Interview met Thom Koopman na afloop van de wedstrijd:

(Met dank aan PR vv Hoogeveen)

Het verslag gezien door de ogen van de PR van vv Hoogeveen:


Hoogeveen zaterdag in slotfase langs dapper Hollandscheveld

Gerjo Stegeman

HOOGEVEEN - Een dapper Hollandscheveld maakte het Hoogeveen zaterdag knap lastig. De ploeg van trainer John Kikkert speelde een goede partij en zat er kort op. Het geloof in een goed resultaat was er dan ook en niet ten onrechte. Een kwartier voor tijd ging het toch weer mis en zette Marco Santing Hoogeveen alsnog op voorsprong. Hollandscheveld was geknakt en de thuisploeg liep vervolgens nog verder uit en bepaalde de eindstand op 3-0. Hollandscheveld-trainer John Kikkert had zijn ploeg de opdracht geven meteen voluit druk te zetten en de voorwaartsen van Hoogeveen vast te zetten. Dat lukte een uur lang prima, al ontsnapte men wel twee keer. Eerst raakte Damian Dissel de lat, waarna na een half uur een doelpunt van Jesse de Haas ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase van de eerste helft werden de gasten zelf ook gevaarlijk. Zo zag Jan Hagen een inzet maar rakenlinks naast gaan.

DE HAAS LEEK TE SCOREN In de tweede helft was het Hoogeveen dat de eerste grote kans kreeg. Jesse de Haas leek te scoren, maar Kevin Span gooide zijn hele hebben en houden in de baan van het schot en voorkwam daarmee een tegentreffer. Vlak daarna had Mathijs Snippe Hollandscheveld op voorsprong moeten brengen. Hij verscheen alleen voor doelman Raymon Slot, maar wachtte te lang. Hierdoor kon Ruben de Haas ingrijpen. Even later zag Thom Koopman zijn kopbal van de lijn worden gehaald door Saroney Vreeling. Hollandscheveld begon er in te geloven en Hoogeveen oogde vrij machteloos. Het was dan ook bijzonder zuur voor de gasten dat het een kwartier voor tijd toch weer mis ging. Marco Santing kreeg teveel ruimte en plaatste de bal perfect in het doel naast de kansloze Lennard Vos. Met de moed der wanhoop probeerden de oranjehemden vervolgens nog een slotoffensief in te zetten, maar Hoogeveen profiteerde uiteindelijk van de ruimtes die ontstonden.

ONGELUKKIG BALVERLIES Het werd daarbij geholpen door Lars Lip, die ongelukkig balverlies leed op het middenveld. Twan Reinders kon vervolgens Jesse de Haas bedienen, die met een bekeken balletje Vos opnieuw het nakijken gaf. Vlak daarna gooide men nog wat extra zout in de wonde. Een prachtige pass belandde in de voeten van Roy Strijker, die op fraaie wijze de 3-0 eindstand op het bord bracht. De spits deed daarmee de ploeg waar hij volgend seizoen actief is extra pijn. Vorig seizoen deed hij dat namens Lutten ook al tegen Hoogeveen. NIET TEVREDEN

Toch was men bij Hoogeveen na afloop niet tevreden. ‘In de kleedkamer zeiden we al tegen elkaar dat we goede goals hebben gemaakt, maar dat we verder deze wedstrijd snel moeten vergeten. Het was allemaal veel te statisch en niet goed genoeg’, aldus Saroney Vreeling na afloop voor de camera van Hoogeveen TV. Thom Koopman is ondanks de nederlaag optimistisch over het slotfase van de competitie. ‘We hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken en willen er volop voor gaan. Dat hebben we vandaag ook laten zien. Het is dan jammer dat we vandaag nog niet worden beloond. Ik ben er echter van overtuigd dat als we zo doorgaan we zeker nog voldoende punten pakken.’

ANDERE BELANGEN

Voor Hoogeveen staan er andere belangen op het spel. De ploeg is al tien wedstrijden op rij ongeslagen, maar de achterstand op koploper Elim is nog altijd acht verliespunten. De wisselvallige beginfase van de competitie kon de ploeg dan ook wel eens fataal worden. Het kampioenschap is geen issue, al kan de spanning volgende week enigszins terug worden gebracht als er in Elim wordt gewonnen. Voor Hoogeveen is winst daar echter extra belangrijk, omdat dan de tweede periodetitel in de wacht wordt gesleept. Bij verlies is men afhankelijk van Nieuwleusen dat tegen SVM speelt. ‘We zullen volgende week tegen Elim wel uit een ander vaatje moeten tappen. Iedereen weet echter waar we voor spelen en zal alles geven’, aldus Vreeling, die niet verwacht dat trainer Edward Sabandar zijn tactiek zal aanpassen. ‘We moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht. Daar zijn we altijd het beste in.’

Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld: 3-0 (0-0). Scoreverloop: 74e Marco Santing 1-0, 85e Jesse de Haas 2-0, 87e Roy Strijker 3-0. Scheidsrechter: Tonny Walters. Gele kaarten: Sikken, Mol (beiden Hollandscheveld). Opstelling Hoogeveen zaterdag: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst (Leepel), Santing, Roy Strijker, Vreeling, Mitchel Strijker, Reinders, Jesse de Haas (Eising), Dissel (Zwiers). Opstelling Hollandscheveld: Vos, Span, Mol, Talen, Snippe, Koopman, Hagen, Kiers (Blokzijl), Okken (Lip), Sikken, De Jonge.

Uitslag

Op 23 mrt.
 om 14:30
3
Hoogeveen 1
-
vs
0
Hollandscheveld 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Nick ter Steege - 26 maart, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
Avereest 1
Avereest 1
0
0
0
0
2.
BSVV 1
BSVV 1
0
0
0
0
3.
CSVC 1
CSVC 1
0
0
0
0
4.
Fit Boys 1
Fit Boys 1
0
0
0
0
5.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
0
0
0
0
6.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
0
0
0
0
7.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
0
0
0
0
8.
SC Lutten 1
SC Lutten 1
0
0
0
0
9.
Nieuwleusen SV 1
Nieuwleusen SV 1
0
0
0
0
10.
F.C. Ommen 1
F.C. Ommen 1
0
0
0
0
11.
SSA DVC Dedemsvaart 1
SSA DVC Dedemsvaart 1
0
0
0
0
12.
SVN'69 1
SVN'69 1
0
0
0
0
13.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
0
0
0
0
14.
ZZVV 1
ZZVV 1
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor