Hollandscheveld en ZZVV vermaken aanwezige publiek

Hollandscheveld en ZZVV maakten er afgelopen zaterdag een waar spektakelstuk van waar achteraf het aanwezige publiek de grote winnaar was.

Dat de thuisploeg ging voor een positief resultaat was gelijk in de openingsminuut te zien. Het was Jeroen Everts die Merlijn Odink op rechts diep stuurde, maar zijn voorzet verdween over het doel van ZZVV. De eerste de beste aanval van ZZVV leverde gelijk een goal op. Het was Roy Strijker die de aanval onderbrak, maar te kort terug speelde op keeper Lennard Vos. Die beging daarna een overtreding en de bal lag weer op de stip. Joël Huiskes wist wel raad met dit buitenkansje en liet Lennard Vos kansloos, 0-1. De negende strafschop tegen dit seizoen....

ZZVV drukte door en rechtsback Jarno van den Boomen liep iedereen op links bij Hollandscheveld eruit. Zijn voorzet belande bij Jovanni van Dijk, maar die wist vrij voor het doel de bal over te werken. Na een kwartier spelen staat het dan toch 0-2. ZZVV zette een prima aanval op en de spelers van de thuisploeg grepen niet adequaat in. Lennard Vos was kansloos op het geplaatste schot. Hollandscheveld gaf niet op en een corner van Thom Koopman werd door Jeroen Everts net over gekopt. Een overtreding op Bo Blokzijl leverde halverwege de helft van ZZVV een vrije bal op. De voorzet van Thom Koopman wordt nog weg gekopt, maar het was Merlijn Odink die de bal op sublieme wijze in het doel volleerd, 1-2. ZZVV kwam daarna wat meer onder druk te staan, maar enkele kopballen van Jeroen Everts en Roy Strijker troffen geen doel. Na rust viel Hollandscheveld furieus aan en moest ZZVV terug. Het kreeg dan ook een 100% kans op de 2-2. Het was Thom Koopman die vanaf rechts een voorzet gaf waarop Roy Strijker de bal terug kopte. Jan Hagen gleed naar de bal, maar de keeper van ZZVV kon ternauwernood redding brengen. ZZVV deed wat terug met een schot en een kopbal, maar beide waren een simpele prooi voor Lennard Vos. Het was Robin Bijl die zijn voorzet bijna bij de tweede paal in het doel zag vallen. Halverwege de 2e helft valt dan toch de 2-2. Een prima aanval werd opgezet en het was Roy Strijker die de bal achter de verdediging legde, Robin Bijl gaf af op de geheel vrijstaande Mathijs Snippe welke de bal binnen werkte. In die fase was het jonge ZZVV het even helemaal kwijt, want nauwelijks een minuut later had het 3-2 moeten staan. Een zelfde aanval als bij de 2-2, maar nu is het Mathijs Snippe die de geheel vrij staande Robin Bijl in stelling had moeten brengen. In plaats daarvan schoot hij zelf waarop de keeper redde. ZZVV deed wat terug en een voorzet belande via Jan Hagen op de bovenkant van de lat. De bij ZZVV ingevallen Paul Bos zag zijn schot van de lijn gehaald worden door diezelfde Jan Hagen.

Een schot van Mathijs Snippe werd gered door de keeper van ZZVV en de rebound belande voor de voeten van Merlijn Odink die de bal teruglegde op Roy Strijker. Hij zag zijn schot op de paal uiteen spatten. De laatste aanval in de 90e minuut is er een van ZZVV. Waar iedereen een overtreding zag op Bo Blokzijl liet scheidsrechter Rotmensen doorspelen en Paul Bos leek te profiteren maar zag zijn schot op de paal belanden.

Man van de wedstrijd: Merlijn Odink

Op 30 nov.