Hollandscheveld en Fit Boys maken slechts een helft vol

Afgelopen zaterdag een heuse kraker uit de onderste regionen op 'de Oosthoek' tussen het 1e, staan 12e, en Fit Boys, de rode lantaarndrager.

Beide teams hadden enkele wat aan een overwinning afgelopen zaterdag.

Dit leverde een wedstrijdbeeld op met een nerveus en ongeconcentreerd spelend 1e op in de eerste 30 minuten. De gasten hadden midweeks per direct afscheid genomen van hun trainer en clubman Arjan Schepel nam het roer 'tijdelijk' over. Fit Boys is duidelijk een ploeg zonder zelfvertrouwen en ook aan voetballend vermogen schort het een en ander zoals was te zien tijdens deze wedstrijd.

De eerste 10 minuten gebeurde er niet bijzonder veel in de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was een vrije bal van Thom Koopman die door de verdedigers van de gasten werd weg gekopt uit de 16 meter. Even later is het weer Thom Koopman die met een schitterende pass Mathijs Snippe diep stuurt en diens voorzet wordt bijna door een verdediger van Fit Boys in eigen doel gewerkt. De daarop volgende hoekschop wordt door de grabbelende keeper Peterjan Oosting los gelaten en ternauwernood weer tot corner gewerkt. Fit Boys was vooral in de omschakeling via de snelle Jonathan Schans gevaarlijk. Het was Robin Bijl die de 1-0 binnen had moeten koppen, maar hij kopte, geheel vrijstaand,  de voorzet van Merlijn Odink naast. Even later is het Jonathan Schans die in buitenspelpositie door mag, ondanks het vlagsignaal, en die bereikt de ook weer buitenspel staande Stefan Eeftink die Lennard Vos simpel passeert, 0-1. Hollandscheveld zet daarna de gasten vast. Dat Fit Boys onder druk staat blijkt wel uit de twee gele kaarten die ze binnen een paar minuten ontvangen. Na een half uur mag Thom Koopman een vrije bal nemen. Deze wordt in eerste instantie weggewerkt maar het is dezelfde Thom Koopman die fenomenaal de 1-1 binnenschiet. Hollandscheveld zet aan en het zijn Jan Hagen en Merlijn Odink die een prima combinatie opzetten. Jan Hagen wordt hierbij in de 16 neergehaald, maar de scheidsrechter weigert de bal op de stip te leggen. Dat Hollandscheveld de 2-1 niet scoorde mag een wonder heten, want Robin Bijl, Mathijs Snippe en Bertin Kiers kregen in een aanval allen die kans. Ook Bertin Kiers wordt bij een volgende aanval binnen de 16 aangetikt maar weer wordt geen penalty gegeven. Een vrije bal van Roy Strijker wordt door Peterjan Oosting over getikt. De laatste kans voor rust is voor Robin Bijl, maar keeper Peterjan Oosting brengt weer redding. In de rust blijkt dat scheidsrechter van Duinen niet verder kan en wordt de wedstrijd gestaakt bij een 1-1 stand. Gezien het spelbeeld na een half uur spelen zal het restant van de wedstrijd perspectief bieden voor het 1e, maar dan moeten ze wel met zijn allen vanaf minuut passie en strijd tonen. Nu voetbalden er een paar spelers echt onder hun normale nivau. Het restant van de wedstrijd staat vastgesteld op 18 januari 2020, indien het speelveld het toe laat.

Op 14 dec.

Door Wout Smit - 16 december, 2019