Hollandscheveld doet zichzelf tekort

Op een zonovergoten sportpark ontving Hollandscheveld nummer laatst FitBoys. Deze middag werd er een om snel te vergeten voor de oranjehemden. De wil en de werklust om de wedstrijd naar zich toe te trekken waren er wel, maar het matige afwerken, een uitblinkende keeper van der West en scheidsrechterlijke beslissingen die niet goed uitpakten stonden een overwinning in de weg.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Hollandscheveld de punten thuis wilde houden, maar de gasten waren deze middag levensgevaarlijk in de omschakeling met de snelle Hilberts en van Dijk.

Al in de beginfase kreeg D. Mol de kans om de thuisploeg op een voorsprong te zetten, maar zijn poging miste kracht om van der West te verschalken. Ook de volgende kans was weer voor Mol. Na een matige vrije bal van Snippe en Bijl was het Hagen die de bal scherp inbracht, maar weer was het van der West die Mol van scoren afhield. FitBoys zakte in, maar was zo nu en dan zeer gevaarlijk in de omschakeling. Na een kwartier spelen ging Schonewille opzichtig in de fout en bood Hilberts de kans op een treffer, maar zijn poging verdween naast de kansloze Vos in het zijnet. Hollandscheveld bleef de aanval zoeken en na een prima aanval over rechts was het Hagen die de bal voor het doel slingerde en Mol de kans bood af te drukken. Echter zijn schot werd door van der West tot corner verwerkt. Nog voor het half uur was het weer Mol die van zich deed spreken. Een door hem genomen vrije bal ging dwars door de muur, maar weer was van der West op zijn post. Net na het half uur kwamen de gasten op voorsprong. Waar de thuisploeg in de aanval was en de bal verloor schakelde FitBoys razendsnel om. Hilberts werd diep gestuurd en zwak ingrijpen van Koopman op de middenlijn bood hem een vrije doorgang op rechts. Span was niet in staat om de voorzet er uit te halen en het was van Dijk die Vos kansloos achterliet. Nog voor rust had de stand gelijk getrokken moeten zijn. Een ingooi van Span belande in de 16 bij de vrij staande Hagen. Maar in plaats van de bal binnen te rossen produceerde hij een rolletje en kon van der West de bal simpel oprapen.

Na rust een zelfde spelbeeld. FitBoys verdedigde de 0-1 voorsprong en Hollandscheveld bleek niet bij machte tot goed uitgespeelde kansen te komen. Op het half uur was het de Jonge die de zestien in dribbelde en van achter aangetikt werd binnen de beruchte lijnen, maar helaas voor Hollandscheveld zag de scheidsrechter er niets in. Ondertussen bleef de formatie van trainer Halming counteren als de mogelijkheden daar waren, maar gelukkig stond de laatste linie met een prima spelende Span in de tweede helft goed en anders was er Vos die erger voorkwam.

Met nog een kleine vijf minuten op de klok was het Hagen die een daverend schot losliet, maar van der West wist de bal uit de kruising te tikken en tot corner te verwerken.

Ook de volgende scrimmage voor het doel van FitBoys leverde geen treffer op, want weer zat er een been van een verdediger tussen die erger voorkwam voor de gasten.

In blessuretijd de laatste opwinding van de wedstrijd. Snippe wordt diep gestuurd en binnen de zestien overduidelijk van achteren neergehaald, maar weer was scheidsrechter Pool een andere mening toegedaan dan de spelers, trainersstaf en supporters langs het veld.

Al met al een dramatische wedstrijd voor Hollandscheveld en zijn supporters waarin de thuisploeg zich bij winst zo goed als veilig had kunnen spelen gezien de uitslagen bij de overige wedstrijden.

A.s. dinsdagavond spelen we uit tegen DVC in Dedemsvaart om 19.3o uur en zal men vol voor de punten moeten gaan om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Man van de wedstrijd: Kevin Span

Op 7 mei