Hollandscheveld brengt koploper CSVC eerste verliespunten toe

Afgelopen zaterdag kwam koploper CSVC naar ‘de Oosthoek’.

CSVC verbaasde tot dan toe vriend en vijand om als promovendus de eerste drie wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten.

Vanaf minuut 1 bleek waarom CSVC de mede koploper was. Het is een makkelijk voetballend team met een uiterst gevaarlijke en wendbare voorhoede.

Dit resulteerde meteen in het begin van de wedstrijd in hachelijke situaties voor het doel van Hollandscheveld. In de 3e en 4e minuut moest keeper Vos al twee maal handelend optreden en werd de toon voor de eerste helft gezet. In de 5e minuut was het Odink die na een prima actie een steekpass gaf op Hagen, helaas werd hij terug gevlagd wegens buitenspel. CSVC bleef de beter voetballende ploeg en kreeg enkele mogelijkheden. Een voorzet werd weg gekopt door Strijker en weer ingebracht waarna Hartman hem tot corner verwerkt. De corner leverde niets op.

De thuisploeg deed wat het kon om aanvallend mee te doen. Een dieptepass van Koopman op Okken werd onderschept door de keeper. CSVC bleef de baas, maar de verdediging stond deze middag goed bij Hollandscheveld. Uitblinker Vos hielp de verdedigers met zijn reddingen indien nodig. In de 14e minuut kruipt de thuisploeg door het oog van de naald als Vos twijfelt om in te grijpen. Het is Span die de bal ruim voor de doellijn wegwerkt. In de 16e minuut een prima pass van Hartman op Bijl die over de bal heen stapt, het is Strijker die de bal steekt op Odink, maar de keeper glijd met de benen de bal weg. CSVC krijgt daarna enkele corners te nemen en hoewel het lengteverschil in hun voordeel is weten ze deze corners niet te benutten. Het is Vos die met een lange bal Okken aan het werk zet, maar zijn voorzet is te hoog. In de 22e minuut moet Vos handelend optreden bij een voorzet is het Hartman die zijn keeper bijna verrast. In de 33e minuut moet Regtop de gasten op 0-1 zetten, maar vanaf 5 meter tikt hij de bal naast. Strijker kopt een voorzet van Odink in, maar de keeper red. Na rust is het eerste schot van Hagen. CSVC gebruikt in de 2e helft veelvuldig de lange bal vergeten te voetballen. In de 60e minuut krijgt CSVC een vrije bal, maar de bal wordt naast het doel gekopt. Met twee wissels probeerde trainer Kikkert de bakens te verzetten. In de 72e een vrije bal voor Hollandscheveld. Het is Koopman die vanaf 20 meter de bal over schiet. Hollandscheveld dringt aan en de gasten raken meer en meer geïrriteerd. In de 78e minuut geeft Everts een hakje op Hagen, maar helaas staat hij buitenspel. Het is Vos die even later redding brengt op een schot. Vlak voor tijd gaat Span diep en op 25 meter voor het doel wordt hij neergehaald. Het is Strijker die zich achter de bal opstelt en hij krult de bal op een fantastische manier over de muur en langs de keeper van CSVC, 1-0. De tijd die rest is niet genoeg en dus mag Hollandscheveld een gelukkige driepunter bijschrijven gezien het beeld van de wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Lennard Vos

Op 12 okt.