0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Hollandscheveld 4 biedt goed weerstand tegen koploper

Zaterdag 13 april stond de wedstrijd De Weide 5 tegen vv Hollandscheveld 4 op het programma. Op het papier een lastige wedstrijd voor de mannen van Hollandscheveld, aangezien de Weide dit jaar nog geen enkel punt heeft verspeeld. Voor Hollandscheveld leek het dan ook een onmogelijke opgave te worden, aangezien het door blessures geteisterd wordt en er ook nog een aantal andere verplichtingen hadden. Gelukkig was het good old Koert Hamstra die vandaag de heren van het vierde uit de spreekwoordelijke brand wou helpen. 

Het vierde begon vandaag met Sander Gruppen op het doel, die de geblesseerde Berthil Vos verving. Daarvoor stonden Chris Karssies, Jan Lip, Ralf Koster en Danny Bouwmeester. Het middenveld bestond uit Harco Pieters, Jorn Meinen, Iwan de Ruiter en Renaldo Westenberg. De doelpunten moesten vandaag komen van Rick de Jonge en Michiel Grimmius. 

Om half 3 werd er afgetrapt in Hoogeveen en De Weide liet gelijk zien dat ze “wel even zouden winnen van dit Hollandscheveld”. Toch kwam het vierde op voorsprong. Een vreselijke terugspeelbal werd op waarde geschat door Iwan en zo stond het vierde met 0-1 voor, tegen de koploper. Daarna was het De Weide die het spel probeerde te maken, maar de verdediging van Hollandscheveld gaf geen krimp. Toch scoorde De Weide twee maal en leek het bergafwaarts te gaan voor de mannen van het vierde. Echter, wie dit dacht, kwam behoorlijk bedrogen uit. De Weide maakte dan wel het spel, het vierde loerde op de counter. En deze counter kwam er! Michiel kreeg de bal op rechts en gaf een afgemeten voorzet op Iwan. Waar deze de bal voor het inschieten had werd hij onreglementair gestopt door de laatste man van De Weide: penalty! Waar het een ongeschreven voetbalwet is dat de persoon die de penalty krijgt, hemzelf niet moet nemen, geldt niet voor Iwan. De penalty werd feilloos binnengeschoten en Hollandscheveld leek met 2-2 te gaan rusten. Helaas liep het anders. De Weide zette wederom aan en Danny voorzag een grote kans voor De Weide en kon niet anders dan aan de noodrem trekken. Penalty voor De Weide en Sander werd kansloos gelaten op deze inzet. Dit was gelijk het moment voor een kopje thee. 

In de rust werd het vierde opgebeurd door de speech van Stefan, die bloed rook! Een goed resultaat was mogelijk. Het was mogelijk vandaag!

Na rust kwam Koert in het veld voor Renaldo. Na het fluitsignaal ging De Weide verder waar het gebleven was: aanvallen. Toch boog Hollandscheveld geen moment voor de Weide en de kansen die ze kregen werden of verdedigd, gepakt door Sander of afgevlagd door Berthil (die vandaag fungeerde als assistent scheidsrechter). Na een uur spelen kwam Stefan nog in het veld voor Danny, maar wie daar dacht dat dit Hollandscheveld zou verzwakken kwam bedrogen uit. De Weide kwam niet meer tot scoren. Helaas kwam Hollandscheveld dit ook niet, dus 3-2 was de uitslag. 

Dit was vooraf een uitslag waar het vierde voor zou tekenen, maar achteraf is het toch jammer dat men geen punt heeft meegenomen. Toch biedt deze wedstrijd voldoende aanknopingspunten voor het vierde om zo in de laatste seizoenshelft nog een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. 

Man van de wedstrijd: Koert Hamstra

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Berthil Vos - 13 april, 2019
Volgende wedstrijd
Willemsoord 1
3 sep.
14:30
vs
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
10 sep.
14:30
vs
De Weide 1
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
Borger 1
Borger 1
0
0
0
0
2.
CSVC 1
CSVC 1
0
0
0
0
3.
DKB 1
DKB 1
0
0
0
0
4.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
0
0
0
0
5.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
0
0
0
0
6.
HSC 1
HSC 1
0
0
0
0
7.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
0
0
0
0
8.
SJS 1
SJS 1
0
0
0
0
9.
Veenhuizen 1
Veenhuizen 1
0
0
0
0
10.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
0
0
0
0
11.
De Weide 1
De Weide 1
0
0
0
0
12.
WVV 1
WVV 1
0
0
0
0
13.
FC Zuidlaren 1
FC Zuidlaren 1
0
0
0
0
14.
ZZVV 1
ZZVV 1
0
0
0
0
Hoofdsponsor