0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Hollandscheveld 3 dendert door

In de altijd beladen wedstrijd tegen Fit Boys 2 heeft het uitgebalanceerde elftal van trainer Jeroen Okken ook Fit Boys aan de zegekar gebonden. Door deze overwinning heeft Hollandscheveld 3 sinds 11 november geen punten meer laten liggen en kunnen ze met een goed gevoel de winterstop in gaan.

Tactisch meesterbrein Roel Metselaar had deze middag voor een 4-3-3-opstelling gekozen met Harold van der Vinne op de goal en Michel Bouwmeester, Stefan Benjamins, Robert Tichelaar, Lars Jonkman en Aron Meekhof in een vrije rol. En in het kader van ‘waarom iets anders doen als het de vorige keer goed ging’ werd besloten dezelfde strategie te hanteren als tegen DZOH: “De eerste tien minuten aanmodderen en dan lekker gaan voetballen.” En zo geschiedde..

De eerste kleine kansjes van de wedstrijd waren voor Fit Boys maar ontstonden door eigen fouten van Hollandscheveld. De op ervaring keepende Harold van der Vinne was wel bij de les en wist een schot voorlangs te kijken en een rolletje op te pikken waardoor Hollandscheveld de eerste tien minuten zonder kleerscheuren door kwam. Vervolgens begon Hollandscheveld met het lekkere voetballen en de mogelijkheden stapelden zich op. De eerste twee mogelijkheden waren voor Robert Tichelaar die duidelijk goed in zijn vel zat deze middag. Waar zijn eerste schot nog gekraakt werd door een verdediger van Fit Boys was zijn tweede schot van grote schoonheid. Vanaf het moment dat zijn wreef de door Van Der Vinne Metaalbewerking & Constructie (www.vdvinne.nl) gesponsorde bal raakte leek de tijd even stil te staan. De bal werd rechtstreeks de verre kruising ingestuurd maar tot een ieders verbazing wist de keeper van Fit Boys de bal net over te tikken. De aansluitende corner werd door Johan ingekopt maar ook deze werd van de lijn gehaald waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Het restant van de eerste helft leverde nog een schot van Stefan Benjamins op maar veel verder dan dat kwam Hollandscheveld niet en dus floot de uitstekend leidende scheidsrechter (met het vermogen om te praten met een fluit in zijn mond) na 45 ijskoude minuten voor de rust.

In de rust had Roel Metselaar de verantwoordelijke taak om alle Hollandscheveldse neusjes weer in dezelfde richting te zetten. Na een korte maar intieme praatsessie kwam al snel naar boven dat er toch nog wat spanning in het team zat, mede vanwege de mogelijke aanwezigheid van voormalig leraar aan de Ds. Kooimanschool (en tegenwoordig voorzitter van Fit Boys) meester Boer. Gelukkig wist Roel deze spanning snel weg te nemen en zo konden de COOP-hemden weer met nieuw elan de bevroren weide in.

De tweede helft begon zoals de eerste helft ook begonnen was alleen nu mocht Hollandscheveld aftrappen. En in tegenstelling tot de eerste helft was het Fit Boys dat meer druk zette waardoor het gevaarlijk werd maar tegelijkertijd ook ruimte weg gaf. Het spel golfde in hoog tempo op en neer en in de 56e minuut was het Robert Tichelaar die goed anticipeerde op een te korte terugspeelbal echter belandde zijn poging net naast het doel.

Fit Boys leek zichzelf wakker te hebben geschud en zocht vol overgave de aanval op. Door een onoplettend moment van Hollandscheveld kon de rechtsbuiten van Fit Boys zo op het doel van Harold aflopen maar hij schoot de bal in het zijnet, tot grote opluchting van de massaal toegestroomde supporters.

Het nieuws dat meester Boer niet aanwezig was verspreidde zich snel want halverwege de tweede helft durfde Rick “het gebouw” Metselaar  het sportpark ook weer te betreden in de wetenschap dat Meester Boer hem vandaag niet kon laten nablijven. De aanwezigheid van Rick gaf het team van Hollandscheveld het vuur waar ze naar op zoek waren en opeens leek alles te lukken.

Een corner van Michel Bouwmeester werd door Richard Fidom in een keer op de goal geschoten op een manier die veel deed lijken op Zinedine Zidane in zijn Champions League finale van 2002. Helaas miste deze weergaloze poging op een haar na het doel. Toch bleef Hollandscheveld doorgaan en na een goede aanval over rechts vond Michel Bouwmeester de vrijstaande Lars Jonkman die heel bekeken met de binnenkant van zijn voet de bal in een keer uit de lucht nam en voor de bevrijdende 1-0 zorgde.

Het was tijd om door te drukken en dus werd de moe gestreden Gert van der Vinne vervangen door Gerwin Metselaar wat voor nog meer aanvalsdrang zorgde bij de Hollandschevelders.

Fit Boys was de weg volledig kwijt en deed alles wat in hun macht was om de doelpuntenhonger van Hollandscheveld 3 te stillen maar zelfs een goed uitgevoerde stervende zwaan actie van de aanvoerder van Fit Boys bracht Hollandscheveld niet van de wijs. Want twintig minuten voor tijd was het Stefan Benjamins die, na goed voorbereidend werk van de al weken zeer sterk spelende Sam Lichtendonk, alleen op het doel af kon lopen en in twee instanties de score wist te verdubbelen; 2-0.

En hoewel de punten al in de BPZ-tassen zaten bleef Hollandscheveld op zoek naar meer en dat kregen ze vijf minuten voor tijd. Met razendsnel positiespel in de kleine ruimte werd het middenveld van Fit Boys helemaal zoek gespeeld waardoor Robert Tichelaar de vrijstaande Lars Jonkman vond. Hij vond het nog nodig om eerst de verdediger van Fit Boys te poorten om vervolgens de 3-0 op het scorebord te zetten.

Zoals grote winnaar doen gaf het ijzersterk spelende centrale duo van Hollandscheveld, bestaande uit Johan ten Cate en Stefan Wassen, de spits van Fit Boys de mogelijkheid om een eretreffer aan te tekenen waardoor de 3-1 eindstand op de borden kwam.

Dat Alwin van der Vinne de laatste drie minuten nog in het veld kwam voor Aron Meekhof was puur voor de statistieken.

Dankzij deze goede teamprestatie houdt Hollandscheveld 3 aansluiting bij de subtop en blijft de derde ster in theorie nog mogelijk.

Namens Hollandscheveld 3 wensen wij een ieder hele fijne feestdagen toe en wij hopen jullie volgend jaar allemaal in goede gezondheid weer te zien!


Uitslag

Op 15 dec.
 om 14:30
3
Hollandscheveld 3
-
vs
1
Fit Boys 2   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Marco Slomp - 16 december, 2018
Volgende wedstrijd
Hollandscheveld 1
10 dec.
14:30
vs
Veenhuizen 1
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
ZZVV 1
ZZVV 1
8
1
1
25
2.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
7
2
1
23
3.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
6
3
1
21
4.
HSC 1
HSC 1
5
2
2
17
5.
Veenhuizen 1
Veenhuizen 1
5
0
5
15
6.
Borger 1
Borger 1
4
1
5
13
7.
FC Zuidlaren 1
FC Zuidlaren 1
3
3
4
12
8.
DKB 1
DKB 1
3
2
5
11
9.
WVV 1
WVV 1
2
5
3
11
10.
De Weide 1
De Weide 1
3
2
5
11
11.
SJS 1
SJS 1
2
4
3
10
12.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
3
1
6
10
13.
CSVC 1
CSVC 1
2
1
7
7
14.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
2
1
7
7
Hoofdsponsor