Hollandscheveld 2 steelt punt uit Lemmer

Emiel Koster; Jurgen Vos, Nick Steenkamp, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Gerrit Vrieling, Joris Snippe; Daimen Schonewille Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Jeffrey Mager, Tom Kuik, Lars Kikkert, Twan ten Caat

Voorgaande wedstrijden gaven niet heel veel hoop naar aanloop van dit duel. Daarnaast was er wel een mooie busreis gepland om richting Friesland af te reizen en daar werd flink van geprofiteerd. Iedereen had er veel zin in en in de aanloop van dit duel werd er ook lekker getraind! De scherpte en de felheid in de voorgaande 4 verloren duels ontbrak enorm en daarom zal het weer een lekkere start zijn om het met een busreis om te laten slaan.

Hollandscheveld wist wat het moest doen, druk zetten op de thuisploeg en hun het zo lastig mogelijk te maken aangezien ze in eerste instantie maar met 11 mensen op papier stonden. Dus geen wissel mogelijkheden bij de thuisploeg. Op voorhand was het geweldig bedacht maar toen kwamen we in aanraking met het hoofdveld van CVVO wat voor beide teams echt dramatisch was. De ene speler na de andere speler van beide elftallen konden geen fatsoenlijke bal aannemen en daardoor werd het spel zeer onvoorspelbaar. Hoewel Hollandscheveld probeerde om de tegenstander onder druk te zetten met hun voetballende vermogen kwam het zeer moeilijk in hun spel waar CVVO makkelijk van kon profiteren. Luuk van Eck kreeg de eerste, al snel, de grootste kans van de 1e helft maar de keeper was een grote sta in de weg. Helaas hierna werd er weinig gecreëerd en was het vooral tegenhouden in verband met de snelle counter van de thuisclub. Dat ging een paar keer goed en vooral Emiel Koster hield de oranjehemden overeind. Helaas was het elftal van Tibben niet bij machte om CVVO in toom te houden, na ongeveer een half uur was het toch raak. Een van de aanvallers werd voor de zoveelste keer de diepte in gestuurd waarna hij makkelijk kon afkappen en zijn medespeler kon bedienen die hem zeer slecht inschoot (middels het slechte veld). De 1-0 is dan toch een feit helaas en nu moesten de mouwen nog meer opgestroopt worden om de nummer laatst wat punten af te snoepen. ‘ons’ 2e elftal probeerde dan toch het een en ander om wat te forceren om de gelijkmaker te maken en van CVVO kwam weinig activiteit meer. Die gingen vol op de verdediging om dit over de streep te trekken tot aan de rust en gingen alleen voor de counter. CVVO kwam er enkele malen zeer gevaarlijk uit en het was dan ook aan voornamelijk Emiel Koster te danken dat het maar bij 1-0 bleef de 1e helft. Toch wist Hollandscheveld via de combinatie tot aan de 16 meter te komen en wist het zich te herpakken maar toch eenmaal binnen of rondom de 16 meter werd het toch wat te lastig en wist CVVO zich makkelijk staande te houden.

Na rust moest Hollandscheveld zich gaan profileren om nog meer naar voren te gaan spelen en toch te proberen op het zeer slechte veld te gaan voetballen en te combinatie te zoeken. De felheid en scherpte die de voorgaande wedstrijd ontbrak was deze wedstrijd wat meer terug maar zoals die er was in het begin van de competitie werd pas veelal terug gevonden in de 2e helft. Daimen Schonewillle die het veld mocht verlaten door Tom Kuik tijdens de rust was ook meer een zet om meer grip op het middenveld te krijgen en dat leek te lukken. Met Tom Kuik kregen we een wat meer voetballende speler erbij die ook wat meer het spel kon verdelen. Naast Tom wisten meerdere spelers hun vorm terug te vinden waardoor het spelbeeld voor de oranjehemden goed tot uiting kwam. Het leidde niet tot heel veel kansen maar de grip op de wedstrijd werd meer terug gevonden. Hierdoor kwam de gelijkmaker steeds meer in zicht. Rob van Eck als ook Gerrit Vrieling mochten het veld verlaten door Twam ten Caat en Jeffrey Mager na ongeveer een kwartier voetballen en met name Twan liet zich van zijn goede kant zien. Een zeer jonge speler nog maar zeer balvast en zeer beweeglijk. Niet veel later na zijn invalbeurt kreeg hij een zeer grote kans binnen de 16 na een goede loopactie. Helaas voor Twan en voor Hollandscheveld wist de keeper dit goede schot te pareren. Verder lieten de kansen zeer te wensen over terwijl Hollandscheveld een groot deel van de 2e helft de bovenliggende partij is geweest. Hollandscheveld wist toch een keer te scoren en waar iedereen dacht dat het Luuk van Eck was die een goede voorzet binnen kopte was het een verdediger van CVVO die een eigen goal maakte. Dit maakte het niet minder mooi uiteraard en dit smaakte zeer naar meer. Hollandscheveld liep vaak achter de feiten aan maar ditmaal moest het zelf vol aan de bak om die 3 punten over de streep te trekken. Uiteraard omdat de oranjehemden meer en meer op de aanval gingen kwamen er ook kansen voor de thuisploeg. En dat waren niet de minste kansen. Waar Hollandscheveld het betere spel had kwamen de grootste kansen voor CVVO. Emiel Koster stond hierbij een wereldpartij te keepen waar hij zijn ploeg op speeltouw nam na een paar geweldige reddingen kwam er in de 2e helft een paar bij. Uiteindelijk is de conclusie dat Hollandscheveld zeer tevreden mag zijn met 1 punt en dat CVVO te weinig heeft gekregen. De busreis voor ‘ons’ 2e voelde dan ook als een doorbraak aangezien er nog nooit punten behaald zijn als we met de bus gingen.

Man van de wedstrijd: Emiel Koster

Volgende wedstrijd is op zaterdag 09-04-2022, thuis tegen DESZ 2 om 12:30u.

Op 2 apr.
CVVO 2