Hollandscheveld 2 - Staphorst 2

Emiel Koster; Jurgen Vos, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Joris Snippe, Aaron Bijl, Nick Steenkamp; Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Tom Kuik, Jeffrey Mager, Daimen Schonewille, Berjen Koster

Een heerlijke avondwedstrijd voor de boeg. Staphorst die niet genoeg man op de been kon krijgen afgelopen weekend kwam dinsdagavond op bezoek aan de oosthoek. Hollandscheveld mag lekker genieten van de 3e plek waarbij Staphorst de nodige punten nog bij moet schrapen om uit die onderste regionen te komen. Dat verschil kon je ook zeker zien maar dat was een tegenstrijdig beeld. Staphorst was voornamelijk het eerste half uur zeer gevaarlijk en Hollandscheveld kon er niet onderuit voetballen. Bij Staphorst liep het allemaal net wat lekkerder, terwijl het een mix was van spelers uit verschillende elftallen. Staphorst kon niet echt gevaarlijk worden maar Hollandscheveld liep vaak achter de feiten aan. De scherpte en de strijd die het tegen de koploper wel kon opbrengen was vandaag (en de vorige wedstrijd tegen DWP) niet zichtbaar. Het laatste kwartier van de 1e helft begon het beter te lopen en kwamen ook hier en daar wat kansen. Gerrit die net niet kon inknikken bij een corner, Luuk die 1 op 1 met de keeper het net niet wist te vinden en zo nog een paar voorzetten die helaas net niet goed genoeg waren. Maar eindelijk wisten de oranjehemden de strijdlust en de drang naar voren weer te vinden waarbij het de tegenstander wel onder druk kon zetten. Hier had Staphorst het zeer moeilijk mee en het was dan ook raar dat de ruststand op een 0-0 is gekomen. Staphorst had verdiend op voorsprong kunnen komen maar daarentegen hadden de heren van Tibben en tan Caat ook met een voorsprong de rust in kunnen gaan.

Na rust was de temperatuur ook flink gedaald dus alle supporters moesten het hebben van het goede voetbal om warm van te worden. ‘Ons’ 2e elftal moest op dezelfde voet verder gaan als het laatste kwartier van de 1e helft en Staphorst moest zich weer flink herpakken en daar konden beide elftallen eigenlijk moeilijk in komen. Hollandscheveld had moeite om de ruimtes te vinden en Staphorst kon hier niet van profiteren doordat het zelf niet meer goed aan het voetballen komt. Berjen Koster is in de rust ingevallen voor Rob van Eck en hierdoor komt Aaron Bijl erbij in de spits. Dreigende kansen die ontbreken aan beide kanten totdat er een corner komt van Staphorst. In 1e instantie wordt die nog goed weggewerkt maar op randje 16 stond iemand helemaal vrij die de bal in 1 keer aanhaalde waarbij Emiel Koster kansloos was, 0-1. Hierna werden de 2 jongelingen van de JO19 het veld ingestuurd, Daimen Schonewille en iets later Tom Kuik. Hierbij wordt het aanvallende voetbal meer aangespoord en vooral met Daimen kwam er iets meer beweging in het spel maar het verschil werd niet gemaakt. Berjen krijgt nog wel 2 goede kansen maar om de gelijkmaker te maken zat er vandaag niet in. Helaas werd het ook nog 0-2 doordat Staphorst in de omschakeling dodelijk was. Wedstrijd maar snel vergeten en op naar de volgende belangrijke wedstrijd.

Volgende wedstrijd is uit naar Drenthina 2 om 12:00u

Op 15 mrt.