het 5e verdiend maar moeizaam langs ACV

Dit weekend mag het 5e aantreden uit in Assen tegen ACV 10. Op voorhand kun je er nog niks over zeggen of het moeilijk of makkelijk zou worden maar iedereen had er zin in. Dat was iets minder bij ACV. Iedereen stond uiteindelijk op het veld nadat er een flinke bui overheen was getrokken. Scheidsrechter had al getost maar er was geen bal aanwezig. ACV had bij de bank wel 5 ballen liggen maar die waren te licht bevonden door de spelers van ACV. Toen de scheids had aan gegeven dat als er na een half uur geen bal was dat Hollandscheveld gewonnen had. Toen werd er toch maar een goede bal op gehaald. Eindelijk kon dan het balletje rollen. En ook al snel stonden de oranjehemden met 1-0 achter. Een simpele bal die Rene op de keeper wou terug tikken werd helaas in eigen doel gemikt. Hollandscheveld ging gewoon verder met waar het gebleven was, voetballen. Het was de betere van de 2 in balbezit. Maar het 1e kwartier stond het in balverlies niet goed en daardoor was het na ongeveer 15 minuten spelen 2-0. Een schot wat goed gepareerd werd door Lennie kon de spits van profiteren want Lenny kwam er niet meer bij doordat hij, na eigen zeggen, struikelde over z’n eigen voeten. Toen was het geloof een beetje weg maar bleef het wel goed voetballen met z’n allen. En dat wierp z’n vruchten af. Een goede aanval waar Stijn de diepte ingestuurd werd wist Jeffrey Mager te vinden die randje 11 stond en met een goed schot wist hij de keeper te passeren. Daarna was het weer hetzelfde spelbeed. ACV die probeerde te voetballen maar het kwam niet heel ver met een lange bal die steeds uit ging (de wind stond ook wel wat hard). Desondanks kreeg ACV toch een aantal kansen, de mooiste kwam van de nummer 10. Met een omhaal wist hij net de verkeerde kant van de deklat te raken. Wanneer Hollandscheveld weer het overwicht kreeg mocht het ook weer aan aanvallen denken en kreeg het een corner. En niet al te goede corner die makkelijk verwerkt werd door ACV belandde in de voeten van Jeffrey Mager. Nick Steenkamp die helemaal vrij stond binnen de 16 kreeg dan ook de bal en met een slimme beweging geraakte hij langs de tegenstander die niet veel kon dan hem neer halen. Een verdiende penalty die Jort netjes binnen schoot. Vlak hierna was het rust en leek het er na een kwartier totaal niet op dat het 5e nog terug zou kunnen komen.

Er waren 3 wissels doorgevoerd bij de uitploeg. Sander kwam erbij achterin voor Rene. Frank kwam in de spits te staan in plaats van Ricardo en Pascal mocht het middenveld bezetten en voor hem ging Stijn op de bank zitten. De 2e helft kon weer gaan beginnen maar zo moeilijk als dat ACV deed over een bal in het spel te brengen zo moeilijk gaat het nu met een grensrechter regelen, wat je namelijk in de rust makkelijk kunt regelen. Maar uiteindelijk is dat ook weer gelukt en kon er begonnen worden. ACV die nu veel druk uit probeerde te oefenen naar voren kwam het niet veel tot groot succes. Hollandscheveld kon veelal er makkelijk eronderuit voetballen en ACV gooide het later dan maar over een andere boeg. Het fysieke kwam meer en meer aan bod en niet op een heel vriendelijke manier. Tot echte grote kansen leidde het niet bij beide ploegen en werd een redelijke schoppartij. Dat niemand met een brancard van het veld gegaan is, is achteraf een wonder geweest. Toch op het laatst, met nog 3 minuten op de klok, wou de keeper van ACV ook even mee voetballen. Waar je zou denken dat je een gelijspel erover heen wil trekken dacht die keeper Stijn uit te kunnen spelen. Maar met 1 voetbeweging van Stijn kon die gemakkelijk de bal afpakken en binnen tikken. Hierna ging ACV toch maar als een kip zonder kop naar voren toe maar dat leidde tot niks en hiermee komt er ook een einde aan de wedstrijd en met de vele wissels aan de kant van ACV. In de 1e helft werd er ongeveer wel 15x gewisseld en de 2e helft iets minder, om gek van te worden.

Al met al een verdiende overwinning maar wel moeizaam.

Volgende wedstrijd van het 5e is zaterdag 5 oktober thuis om 14:30 tegen Smilde’94 3.

Op 28 sep.
ACV 10