Het 2e snoept belangrijk en eerste punt af van koploper ZZVV 2

Vorige week ging het 2e elftal onderuit in een belangrijk duel voor degradatie, vandaag was het duel tegen de koploper. Ze kunnen zich de borst wel nat maken.

Erik Klunder; Jeffrey van der Vinne, Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Berjen Koster; Rutger Meinen, Jeroen Everts, Mathijs Snippe, Bertin Kiers; Hans Zomer, Bo Blokzeil.

Wissels:
Rob van Eck, Jurgen Vos, Jeffrey Mager.

Het duel werd laat op de dag gespeeld met een harde wind wat zeker een rol ging spelen deze middag. Het strijdplan tegen de koploper, die nog geen punt heeft laten liggen dit seizoen, was al goed gesmeed door trainer Prins. Vanaf minuut 1 er kort op zitten, want de mannen uit Zuidwolde vinden dit niet fijn. De vorige wedstrijd werden de mannen uit Hollandscheveld bestempeld als ‘sköppers’, hiermee was de strijd begonnen.

Het was gelijk vanaf het begin al duidelijk hoe het wedstrijdbeeld ging verlopen, veel balbezit voor ZZVV en Hollandscheveld kon erachteraan lopen zoals in de heenwedstrijd. In de 1e helft had de thuisclub de wind mee en daar konden ze al snel van profiteren. In de 4e minuut werd er een dieptebal gegeven achter de verdediging en met snelle buitenspelers waren ze al rap voor de goal en met een strakke pass voor de goal was het intikken al snel een feit. Het telraam kon er wel bijgepakt worden, ware het niet dat de mannen van Prins zich goed revancheerden. Na de 1-0 waren de bezoekers feller en zaten ze er korter op. Dat resulteerden in een aantal goede kansen. Jeroen Everts, Mathijs Snippe en Hans Zomer konden allen niet profiteren van het knullige verdedigen van ZZVV. Er kwam nog wel een hele mooie corner voor VVH die door Hans Zomer super werd aangesneden maar doordat de wind zeer sterk aanwezig was kwam de bal niet eens in de 16 meter, vloog zo weer terug door de wind. Aan de bal waren de oranje hemden sterk en ZZVV wist hier niet goed mee om te gaan. ZZVV kon niet echt gevaarlijk worden en als ze er eenmaal door waren was daar de goed spelende Erik Klunder die ze de weg belemmerde. Hiermee kwam er een eind aan de 1e helft en waar ZZVV meer balbezit had was het Hollandscheveld die de beste kansen had.

2e helft had Hollandscheveld het voordeel van de wind en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt. Het vele balbezit wat ZZVV in de 1e helft had was volledig omgedraaid. De koploper had het in de 2e helft wederom lastig met het goed spelende Hollandscheveld. In de 1e helft was inzakken en ZZVV laten komen en in de 2e helft was het volledige druk naar voren want er viel iets te halen tegen de koploper die nog alles gewonnen had. En dat wierp z’n vruchten af. Everst zette goed druk en liep daarna door op de keeper, die nogal onzeker was. Hier kwam bijna een doelpunt uit, ware het niet dat de keeper tegen Jeroen aan schoot waarna de bal over de achterlijn verdween. Tijdje later werd er prima gecombineerd over links en werd diezelfde Everts weggestuurd. Hij kwam alweer 1 op 1 met de keeper die hij passeerde en vanuit een onmogelijk hoek ging de bal erin. 1-1 door Jeroen Everts. Hierbij bleef het niet en de druk bleef aanhouden op de verdediging van de geel zwarten. ZZVV werd hier knettergek van en het tieren op elkaar was begonnen en hierdoor kon Hollandscheveld makkelijker voetballen. Aanvallen over links en rechts bleven maar aanhouden en ZZVV kon alleen maar achteruit lopen. Bo en Hans kwamen er makkelijk langs maar tot scoren kwam het niet. Een aantal goede kansen voor Hollandscheveld maar het mocht niet baten. De 2 grootste kansen, corner van rechts die Bertin Koster voor het inkoppen had maar het vizier niet op scherp had staan en een aanval over rechts waar de hele verdediging uitgelopen werd door onze sprintkoning Hans Zomer wisten Mathijs, Jeroen en Bo niet te verzilveren. Door het super harde werken van de hele ploeg de 1e en de 2e helft was er zeker meer verdiend dan die ene punt. De koploper wist de laatste 5 minuten nog even aan te dringen voor de goal van Klunder maar het werd niet spannend. Klunder die een wereldpartij keepte was zeker 1 van de uitblinkers. Er werd deze wedstrijd niet gewisseld en dat pakten de wissels goed op, chapeau! 1 team 1 taak.
Al met al een hele goede wedstrijd van ‘ons’ 2e elftal en zeer goed tegenstand geboden tegen een ploeg die nog niks verloren heeft. De overwinning was daarom ook dik verdiend geweest maar 1 punt voelt ook zeker als een overwinning. Wij zijn de 1e die punten heeft afgesnoept van de koploper. Hele dikke pluim naar iedereen

Man van de wedstrijd: Spelers en Staf van het 2e elftal

(foto's volgen vanavond)