Het 2e kon geen vuist maken

05-10-2019 Flevo Boys 3 - Hollandscheveld 2

Nick ter Steege; Jeffrey van der Vinne, Danny Mol, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Berjen Koster, Gerrit Vrieling, Bertin Kiers, Kevin Span; Nick Steenkamp, Rob van Eck

Wissels:

Joshua Oelen, Jeffrey Mager, Aaron Meekhof

Vanmiddag stond er wederom een uit wedstrijd op het programma. Vorige week waren de mannen van Hollandscheveld vrij en konden zich 2 weken voorbereiden op dit treffen. Het is de 2e keer in 2 weken tijd dat de mannen in de polder staan om de bal aan het rollen te krijgen. De vorige wedstrijd werd nipt met 1-0 verloren waar het de betere kansen had, dus als de polder goed gezind is voor de oranje hemden kan het een mooie dag worden met een gezellige busreis voor de boeg.

Het begin van de wedstrijd was al snel voor Flevo Boys. Veelvuldig werd de linksback van hun ingespeeld, die tevens een perfecte lange crossbal in de benen heeft. De lange bal werd ook vaak gehanteerd en zodoende kon de ploeg van Prins en Ten Cate er steeds achteraan lopen. Flevo Boys had dan ook de overhand met het balbezit, maar heel gevaarlijk werd het allemaal niet. Al snel kwam Geert Prins met een slimme omzet, van 4-4-2 werd er omgeschakeld naar 4-3-3. Hiermee moest ervoor gezorgd worden dat ze niet meer zo makkelijk over konden tikken. Hollandscheveld kreeg het iets meer in handen en kon met Bertin Kiers aan het voetballen komen. Al snel werd dat ook een soort valkuil. Ze gingen meer naar voren spelen en zo kon Flevo Boys makkelijk de lange bal hanteren om zo de spits (Diederik Boer, ex PEC Zwolle keeper) in stelling brengen en met een makkelijk intikker wist hij de 0-1 op het bord te zetten. Hollandscheveld moest nu wel na voren spelen en meer initiatief neem want anders wordt het eenrichtingsverkeer. Het ging meer druk zetten en prompt kwam het voor de goal van de tegenstander. Een frommelbal op ongeveer 30 meter van de goal bedacht Berjen Koster geen moment en zetten zijn pantoffel even flink onder die bal en jenst hem zo in de rechter winkelhaak. Een wereldgoal van jewelste en de gelijke stand is weer terug. Hiermee is een goede stap gezet richting een goede uitslag. Er moest meer beleving komen en meer strijd en na die goal zou je denken dat, dat ook geleverd kon worden. Niet was minder waar want 10 a 15 minuten later werd de spits van Flevo Boys weer in stelling gebracht en werd de stand 2-1. Nick ter Steege die tussendoor ook nog een x aantal goede reddingen verrichte, anders was de stand al veel hoger. Vlak voor rust wist Flevo Boys nog 1 keer te scoren. De hele midden as van Hollandscheveld werd open gereten door de goed lopende spelers de Emmeloorders. Met 3 goede strakke passes dwars over het hele veld werd hiermee de 3-1 ingeluid.

In de rust probeerde Prins alsnog te redden wat er te redden viel. Joshua Oelen die werd het veld ingebracht voor Gerrit Vrieling en het doek was zeker nog niet gevallen. De heren van het 2e moesten allemaal de rug rechten en er vol op knallen om zodoende nog minimaal een punt weg te snoepen uit Emmeloord. Helaas mochten de pogingen de technische staf niet baten. Het zat er niet in vandaag. Hoewel de 2e helft iets beter gevoetbald werd en de passes kwamen beter aan ten opzichte van de 1e helft kon Flevo Boys zich alsnog makkelijk staande houden. Door het goede spel en loopvermogen bij Flevo Boys wisten ze een penalty te versieren. Van der Vinne raakt zijn tegenstander wel licht dus is een penalty maar de speler die geraakt werd zou ook nog kunnen blijven staan maar wachtte na 1 sec toch om maar een snoekduik te maken richting de groene sprieten en hiermee kreeg hij een penalty die goed benut werd door hun aanvaller. Nick ter Steege die hier niks aan kon doen speelde overigens een prima pot ondanks de tegengoals. Met zijn vele en goede reddingen hield hij de eindstand nog flink laag. Joshua Oelen die na lang blessure leed weer 45 minuten maakt, maakte ook een prima indruk. De schrik van alle snelle spitsen is weer op de goede weg terug en wist zich vandaag bijna te bekronen met man van de wedstrijd. Nu maar even weer terug naar het voetbal van de dag. Flevo Boys wist hierna nog 1x door de defensie heen te tikken en wist deze kans goed uit te spelen. Er stonden nog 2 wissels ingepland bij de oranjehemden. Het laatste kwartier mocht Aaron Meekhof nog invallen voor Bertin Kiers en de laatste 10 minuten mocht Jeffrey Mager het veld betreden voor Rob van Eck. Er hadden nog wel meer wissels plaats kunnen vinden. Het zat er vandaag helaas niet in. Na onverrichte zaken keerde Hollandscheveld weer richting huiswaarts waar het in de bus alsnog gezellig werd. We bedanken de supporters die mee zijn gereisd richting de polder.

De ruggen worden weer gerecht want volgende week staat er een mooie pot op het programma.

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd: Hollandschveld 2 – Noordscheschut 3, aanvang 12:30.

Op 5 okt.
Flevo Boys 3