Hardwerkend 2e weet zich te handhaven

16-05-2019 Staphorst 3 – Hollandscheveld 2

Patrick van der Hoek; Danny Mol, Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Patrick Bruins; Jeroen Everts, Rutger Meinen, Stefan Benjamins; Bo Blokzijl, Robert Tichelaar, Rob van Eck.

Wissel:

Jeffrey van der Vinne, Jeffrey Mager

Het was een zeer beladen wedstrijd. Wie wint is zeker van handhaving. Een mooi affiche voor een avondwedstrijd.

Hollandscheveld had de touwtjes in handen in het begin van de wedstrijd. En dat resulteerde al snel in de 0-1. De goedspelende Stefan Benjamins werd de diepte ingestuurd door de as van het veld en faalde niet met een lage schuiver langs de keeper. Daarna kon Hollandscheveld zich makkelijk staande houden en kwam het door goed gecombineerd voetbal eruit waar Staphorst druk wou zetten. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de 26e minuut. Een aanval over een aantal schijven kwam de bal terecht bij de rechtsbuiten die uit de draai de bal aanhaalde en met een lage schuiver passeerde hij Patrick van der Hoek die op het verkeerde been werd gezet. Hierna kwamen er nog een aantal goede kansen voor ‘Toekie’. Jeroen Everts die de diepte ingestuurd werd door Robert Tichelaar via de as van het veld en 1 op 1 kwam met de keeper, helaas faalde hij en schoot hem vlak langs de paal. Een vrije bal van Nick Steenkamp op Stefan Benjamins die met een volley net naast schoot en Rob kwam er ook net niet bij. Verder werd er wederom veel gestreden zoals in de voorgaande wedstrijden dus ook deze wedstrijd vol lof over het vertoonde spel en inzet door iedereen. Hierdoor bleef de ruststand op 1-1

In de rust werd er gewisseld en ging Danny Mol van het veld en voor hem kwam Jeffrey van der Vinne in het veld.

De 2e helft zal iets andere vormen aannemen. Staphorst ging 4x wisselen in de rust en hierdoor een signaal afgegeven om vol op de aanval te spelen. Maar na 5 minuten spelen na rust kon de score alweer uitgebouwd worden door Hollandscheveld. Jeroen Everts die randje buitenspel stond schuift de bal langs de keeper in het hoekje van de goal en hiermee zijn grote kans in de 1e helft heeft weggepoetst. Vlak na het doelpunt van Hollandscheveld gingen ze weer vol op de aanval spelen en werd Bo Blokzijl de diepte ingestuurd en mocht hij afvuren op de keeper, helaas niet scherp genoeg waardoor de keeper hem kon wegwerken. Staphorst deed ook verwoede pogingen om tot scoren te komen maar 1x stond Patrick Bruins in de weg met een mooie sliding en andere keren stond Patrick van der Hoek in de weg met een flink aantal goede reddingen. Hierna was het ‘good old’ Tichelaar die het werk mocht klaren. Het vele (vuile) werk wat hij heeft verricht over de hele wedstrijd mocht hij dit keer op het scorebord komen. Na een goede aanval over rechts waar Stefan Benjamins aan de basis stond ging de bal er helaas niet in en stonden er te veel spelers in de weg van Staphorst. Hierna kwam de bal op links en Robert Tichelaar kon met een mooie schijnbeweging naar binnen snijden en met een hard schot in de benedenhoek kon hij de verdiende 1-3 aantekenen. Het goed spelende Hollandscheveld en vooral het middenveld wat zeer goed stond kreeg meer vleugels en begon meer naar voren te spelen waardoor er meer ruimte ontstond waar Staphorst gretig gebruik van maakte. De rappe nummer 8 van Staphorst wist 2x te ontsnappen aan de verdediging maar gelukkig voor Hollandscheveld wist hij het net niet te vinden. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd wist diezelfde nummer 8 toch het net te vinden. Heel even werd hij uit het zicht gehouden en kon hij op randje 16 snoeihard binnen schieten. 2-3 op het scorebord en alle zeilen bij voor Hollandscheveld. Hollandscheveld wist zich te herpakken en Stefan Benjamins mocht ook een hoofdrol spelen met een goal. Na een paar kansen gemist te hebben waar de keeper nog een sta in de weg zat kon hij toch makkelijk de 2-4 aantekenen via de binnenkant van de paal. Jeroen Everts die Stefan weg kon sturen en hij op dat moment wist te ontsnappen aan de verdediging. Het goede vertoonde spel van Stefan werd bekroond met een welverdiend doelpunt. De focus zou nu moeten liggen op een goede verdediging maar niets was meer waar. De verdediging sloot niet meer goed aan waar de aanval sneller voorin was te zoeken waardoor Staphorst simpeler via het middenveld door wist te stomen. De linksbuiten van Staphorst wist daardoor een paar goede en gevaarlijke voorzetten te geven en een minuut voor tijd kon Gerrit Vrieling zich niet meer inhouden en maakte listig een handsbal wat helaas door de, goed leidende, scheids (die zijn laatste wedstrijd gefloten heeft) goed gezien werd. Penalty die goed benut werd door de aanvoerder van Staphorst en hierdoor kwam de eindstand op 3-4. Hierdoor wist Hollandscheveld zich de handhaven in de 2e klasse waardoor ze volgend jaar weer op een goed niveau kunnen acteren.

Topprestatie door alle mannen uit het 2e elftal van Hollandscheveld en zeer zeker een groot compliment aan alle spelers die het 2e hebben geholpen op welke manier ook. Een grote dank gaat dan ook uit naar de helpende krachten vanuit de club.

Man van de wedstrijd: Robert Tichelaar

Op 16 mei