'Golden Oldies' winnen van koploper, maar lopen zich stuk op muur van Noordscheschut

45+ - Zuidwolde 45+

Vrijdagavond stond er voor 45+ een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk die tegen koploper vv Zuidwolde 45+. De 'Golden Oldies' waren bijna op volle oorlogsterkte naar Pesse gegaan, alleen de geblesseerden Jan Vos en Jeroen Okken sr., alsmede Gerd Reitsema ontbraken deze avond.

Wilde men nog aanspraak maken op titelprolongatie was winst het enige dat telde voor de equip van leider Wout Smit.

Het werd een wedstrijd, voor 45+ begrippen, op zeer hoogstaand niveau. Beide ploegen gingen vol voor de winst en lieten de ander voetballen. Er ontspon zich een boeiend gevecht. Arjen Jansen liet zien hoe het moest en solleerde door de verdediging van Zuidwolde heen om vervolgens de bal breed te leggen op 'Good Old' Harry Kroezen die de keeper het nakijken gaf en de snelle 1-0 aantekende.

Dat Zuidwolde niet bij de pakken neerzat bleek al gauw, een van richting veranderd schot betekende nauwelijks een minuut later de 1-1. Echter 45+ bleef de aanval zoeken en de koploper moest achteruit. De teruggekeerde Henry Strijker gebruikte zijn snelheid maar zijn eindpass was net niet zuiver genoeg om Gert Scholing te bereiken.

In de 8e minuut kreeg Zuidwolde de bal en zette via Henry Reinders een prima aanval op. Onoplettendheid in de verdediging betekende een 1-2 achterstand en dus moesten de 'Golden Oldies' nog een tandje bijschakelen.

Kansen voor Arjen Jansen, na prima actie, en Harry Kroezen werden onschadelijk gemaakt door de keeper van de koploper. In de 14e minuut dan toch loon naar werken. Het was Jaap Snippe die er op rechts vandoor ging en een hoge voorzet gaf. Harry Kroezen, als in zijn beste jaren, kopte de bal met een zweefduik achter de verbouwereerde keeper.

Maar aan een punt had 45+ niets en dus dirigeerde de leider zijn mannen naar voren, wel gecontroleerd om de counter van Zuidwolde te voorkomen, en het was Jaap Schonewille die verwoestend met links uithaalde. De bal sloeg als een komeet binnen en zette 45+ weer op een 3-2 voorsprong. Wie dacht dat het klaar was kwam bedrogen uit. Zuidwolde zette aan er ontstonden enkele hachelijke momenten in de verdediging, maar het slotakkoord was weer voor Harry Kroezen. Hendry Bijl en Jan Paerels speelden de bal prima rond om vervolgens Gert Scholing aan het werk te zetten. Die ontdeed zich van enkele verdedigers en gaf Harry Kroezen een niet te missen kans. Bij de 2e paal tikte hij de bal simpel binnen, 4-2. Hiermee was de wedstrijd gelopen, Zuidwolde kon niet meer en 45+ vond het wel prima. Al met al een verdiende overwinning.

45+ - Noordscheschut 45+

Na de overwinning tegen de koploper, het gat was terug gebracht tot 2 punten, stond er weer een lastige wedstrijd op het progamma. De 'burenruzie' was de vorige keer in een 5-1 overwinning geëindigd, maar de Schutters waren deze avond met hun sterkste team naar Pesse gekomen.

Met een handbalverdediging, 6 man gegroepeerd voor eigen doel, probeerden ze het 45+ moeilijk te maken.

Het was duidelijk dat de Schutters niet gekomen waren om te voetballen, maar slechts om tegen te houden en te counteren.

Het was wederom Arjen Jansen die 45+ bij de hand nam en identiek als de eerste goal tegen Zuidwolde slalomde hij simpel langs de verdedigers van Schut om vervolgens Gert Scholing in stelling te brengen. Die faalde niet en tekende de 1-0 aan.

Er werd gezocht naar meer treffers en Jaap Snippe was dichtbij de  2-0, maar zijn bal werd helaas van de lijn gehaald.

Ook de keeper van N'schut bleek een sta in de weg te zijn, want schoten van afstand pareerde hij vele malen. Het was wachten op de nekslag.

Enkele pogingen tot een counter werden simpel teniet gedaan door de verdediging en met nog 10 minuten te gaan verzocht leider Wout Smit om de bal gewoon achterin rond te laten gaan en Schut zodoende uit de tent te lokken. Echter afwachten zit niet in de aard van 45+ en dit had een vervelende bijwerking in deze wedstrijd. Na balverlies kwam N'schut er razendsnel uit en hoewel Jan Paerels deed wat hij kon schoot Hilco Boes snoeihard de 1-1 tegen de touwen achter de kansloze Henry Vos.

Bij 45+ liep de accu langzaam leeg, hoewel de paal een treffer in de weg stond en er nog een bal van de lijn werd gehaald, en zuur puntverlies was het gevolg.

De behoudende tactiek van de Schutters had hun een punt opgeleverd en zette 45+ weer op 4 punten achterstand van de koploper. Zij wonnen hun 2e wedstrijd namelijk vrij simpel van Vitesse'63 45+.

Vrijdag speelt 45+ in de Wijk tegen ZZVV 45+, om 19.00 uur, en HZVV 45+ team 2, om 20.30uur.

Op 10 mei
Zuidwolde 45+1