Goed spelend 2e richting handhaving

Berthil Vos, Patrick Bruins, Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Jurgen Vos; Berjen Koster, Jeroen Everts, Bo Blokzijl, Jeffrey Mager, Rob van Eck, Michiel Grimmius.

Wissels:

Ralf Koster, Jeffrey van der Vinne

Na een blamage van vorige week moest er vandaag gestreden worden tegen medeconcurrent FC Meppel. Ze staan 2 punten boven ‘ons’ 2e en we moeten deze winnen om uit de degradatiezone te komen.

Het eerste kwart van de wedstrijd was zeer goed van Hollandscheveld en Meppel wist niet waar ze het zoeken moesten. Aan de bal waren we goed en met balverlies zaten we er overal kort op. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten, alhoewel Michiel hier heel vlakbij was. Na het goede doorgaan van Jeffrey Mager kon hij de helemaal vrijstaande Michiel Grimmius aanspelen en die had het voor het intikken. De verdediger van Meppel vloog op goed geluk voor de goal langs en kon het schot van Michiel tegenhouden. Niet veel later was het dan toch 1-0 voor de thuisploeg. Wederom werd Michiel goed vrijgespeeld op rechts en die kon op zijn beurt Bo Blokzijl aanspelen, die helemaal vrij stond binnen de 16, en gemakkelijk mocht binnen schieten. Nu zou je verwachten dat de tegenstander iets terug zou doen, maar niks is minder waar. Berthil Vos kon gemakkelijk de 0 houden in de 1e helft en dit was de verdienste van het hele elftal. Het harde werken werd al snel weer beloond want de 2-0 was in de maak. Hollandscheveld was de 1e helft combinerend zeer sterk en dat bleek ook bij de 2-0. Het combineerde zeer gemakkelijk van achter naar voren, waardoor er uiteindelijk 5 spelers de trekker mocht over halen. Het was Jeroen Everts die de eer had en schoot hem hoog tegen de touwen aan. Dit was ook de ruststand. Een zeer verdiende ruststand, maar het had ook 4-0 kunnen zijn als we iets scherper waren voorin.

De 2e helft verliep iets anders dan iedereen verwacht had. Er werd wel verwacht dat Meppel naar voren zou drukken maar een doelpunt al heel snel na rust had niemand verwacht. Een goede bal richting de spits, die tot dat moment niet veel had laten zien, kon gemakkelijk aannemen, draaien en schieten. Hard en strak tegen de touwen waarmee hij Berthil Vos kansloos liet. Hiermee werd een goed signaal afgegeven dat het nog lang niet gebeurd was. Het werd weer spannend. Hoe meer Meppel naar voren drukte, hoe meer ruimte ze weg gaven en dat bleek ook. Het harde werken werd weer beloond en de 3-1 was ook meer dan verdiend. Jeroen Everts kon met zijn geweldige solo laten zien hoe goed die is, en hoe zwak de verdediging van Meppel is. Hij wandelde er gemakkelijk doorheen en toen die 1 op 1 stond met de keeper zette hij die ook nog op het verkeerde been. De man met een lichte blessure zet zijn ploeg op een mooie voorsprong. Hiermee zou het klaar zijn maar er moest nog zeker een half uur gevoetbald worden. Na een paar goede reddingen van Berthil moest hij helaas toch weer vissen. Een corner die precies tussen de verdediging en keeper kwam kon de spits van profiteren. Alle hens aan dek zou je dan zeggen en dat werd het ook. Ze gingen steeds meer drukken maar tot echte kansen kwam het niet meer. Iedereen bleef hard werken en vechten om de 3 punten in huis te houden. Er werden hier en daar nog wat speldenprikjes uitgedeeld maar de beide keepers werden niet meer verschalkt. Het bleef bij 3-2 en de punten bleef in ‘Toekie’.

Alle mannen plus staf een groot compliment voor het harde werken en de positiviteit die getoond werd naar elkaar toe. Hierdoor konden we over Meppel stijgen en goede zaken doen tegen degradatie.

Op 11 mei
FC Meppel 3