0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
Goed spelend 2e naar overwinning

Opstelling:

Nick ter Steege; Jeffrey Mager, Gerrit Vrieling, Nick Steenkamp, Patrick Bruins; Berjen Koster, Brian Okken, Luuk van Eck; Lars Kikkert, Twan ten Caat, Bas Tichelaar.

 

Wissel: Rob van Eck, Ron Meekhof, Tim Vos, Hans Zomer

 

De voorlaatste wedstrijd van dit seizoen en tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor ´ons´ 2e elfal. Dit zouden de mannen graag willen omzetten in winst om alle supporters die ons flink gesteund hebben het gehele seizoen. Daarbij gaat het nog om die zeer mooie 4e positie op de ranglijst. Rouveen, de huidige nummer 4, staat met 5 punten voor op Hollandscheveld dus de mannen van Tibben en ten Caat moeten heel veel geluk hebben om nog hoger te eindigen. Momenteel bezetten de heren de 5e positie en met een beetje tegenslag zou het zomaar op de 9e positie kunnen eindigen en dat zou een flinke deceptie zijn na een goed en mooi seizoen gedraaid te hebben. Onze vaste vlagger Frank kon dit weekend niet vlaggen en hij werd vervangen door Chris Bruins die het zeer verdienstelijk deed en wordt daar zeer hartelijk voor bedankt.

Nu focussen op de wedstrijd en het start, ten op zichte van vorige week met een 5-3-2 formatie, met een 4-3-3 opstelling. The Knickerbockers 4 is de tegenstander en die moeten nog punten halen om de degradatie te ontlopen. Het zal een mega zware wedstrijd worden want over het algemeen is de conditie bij de Groningers heel sterk. Hollandscheveld nam meteen het initiatief en liet de bal goed rond gaan. TKB 4 wou veel druk naar voren zetten maar er was bij hun niet genoeg bezetting in de voorhoede om alles af te jagen waardoor Hollandscheveld veelal in balbezit bleef. De ruimte lag ook voornamelijk bij de backs in de achterhoede van de TKB en die werd zo nu en dan ook goed benut. Bas Tichelaar wist vooral zijn tegenstander(s) vaak in de luren te leggen door met veel kracht en snelheid de achterlijn te bereiken. Bas werd ook een paar keer zeer goed gevonden door Berjen Koster die met een goede crosspass Bas helemaal vrij speelde en hierdoor had TK het heel lastig. TKB was zelf uiteraard ook nog een paar keer voor de goal te vinden van Nick ter Steege maar mede door het goede verdediging spel van de thuisploeg werd het niet heel erg gevaarlijk. Uiteindelijk na een paar aanvallen van de thuisploeg is het dan toch raak. De bal werd voor de goal geslingerd en het leek er op dat Lars de goal kon maken maar uiteindelijk was het Luuk van Eck die zijn schot geraakt zien door een tegenstander waardoor de keeper er nog met een voet aan kon komen waarna de bal nog net binnen de palen terecht kwam. Een raar doelpunt maar die was hard nodig! Hollandscheveld had eindelijk door voorsprong binnen en kon nu proberen uit te bouwen want voetballend gezien was het de beste van het veld. Er kwamen nog enkele kansen om de voorsprong uit te bouwen en Gerrit Vrieling was hier nog het dichtste bij een doelpunt. Een afstandsschot van zo’n 25 meter zag  de keeper de bal rakelings naast de kruising razen. TKB probeerde het veelal met een lange bal om de snelle voorhoede spelers aan het werk te zetten maar doordat de verdediging goed blijf staan en oplettend zal het de 1-0 vast houden tot aan de rust. Hollandscheveld kon zelf ook geen vuist meer maken voorin maar had wel het vele balbezit waardoor het vertrouwen tankt voor de 2e helft.


Rob van Eck die het veld in is gekomen voor Berjen Koster, die na lang blessureleed weer 45 minuten mee mocht doen. De 2e helft was zeer snel en goed begonnen. Niet alleen het vele balbezit en het goede veldspel werd getoond maar de 2-0 werd ook al snel gevonden. Bas Tichelaar die op rechts werd gevonden kon in de 1e helft al laten zien dat hij een zeer vervelende tegenstander was. Ditmaal was hij de gehele verdediging te slim en te snel af. Nadat hij zijn directe tegenstander de baas was ging die vanaf rechts richting de linkerzijde langs alle verdedigers totdat hij oog in oog kwam met de keeper die hetzelfde nakijken had en Bas wipte de bal over hem heen. Hier ging een zeer mooie trainingscombinatie aan vooraf en zo zie je maar weer wat het nut heeft om te blijven trainen. Niet heel veel later mocht Twan ten Caat zijn naam op het wedstrijdformulier zetten na een goede actie van Luuk van Eck. Luuk wist na een goede soloactie over rechts de bal strak en hard voor te zetten die Twan goed kon binnen tikken en de keeper wederom het nakijken had. TKB wist niet wat het over kwam en de 3-0 stond dan ook zeer snel op het bord en de tegenstander werd compleet overklast en dat was de verdienste van de gehele ploeg die daarvoor keihard werkt. TKB probeerde het nog wel om de overhand te krijgen maar slaagde daar niet echt in. Integendeel zelfs want de 4-0 mocht ook nog aangetekend worden. Luuk van Eck die voor zijn doelpunt niet geheel vriendelijk was voor zijn tegenstander en daar de terechte gele kaart voor kreeg. Na zijn gele kaart deed die weer iets fantastisch waarmee hij de ploeg juist helpt en dat is scoren. Na een paar schijven over het veld werd Luuk bediend op rechts vlak voor de goal die op zijn beurt de bal steenhard langs de keeper zoefde. De terechte 4-0 stond op het bord en hiermee lijkt het wel gespeeld te zijn. TKB kreeg toch plots een flinke opleving want niet lang daarna wist de spits van de uitspelende ploeg 2 keer te scoren in korte tijd waardoor TKB natuurlijk weer geloof erin kreeg. De beide goals zagen er zeer goed uit van de spits en waar de hele ploeg van de oranjehemden er verdedigend zo goed uit zag liet het hier nogal wat steken vallen. Nam niet weg dat die spits 2 mooie doelpunten maakte. 4-2 op het bord met nog zo’n 20 minuten te spelen en Hollandscheveld die het even kwijt was dat moet billen knijpen zijn. Gelukkig staat Nick ter Steege er nog altijd achter die met een paar goede reddingen en zijn goede technische handelingen de aanvalslinie van TKB van zich af hield. Hollandscheveld werd zelf niet heel gevaarlijk meer maar Ron Meekhof mocht zijn opwachting maken om nog een paar minuten mee te doen. De meeste opvallende wissel en de mooiste van de dag was die van Tim Vos die na meer dan een jaar blessureleed ongeveer 20 minuten mee kon doen en dit zeer verdienstelijk deed.

Onze wedstrijd hebben wij glansrijk weten af te ronden met een mooi overwinning en hopelijk zit er nog meer in de tank

De nummer 4 van de competitie, Rouveen, heeft zijn wedstrijd verloren van onze aankomende tegenstander. Hierdoor staan we nog maar 2 punten verwijderd achter Rouveen en zouden we aanstaande donderdag plek 4 kunnen innemen als wij zelf winnen van Olympia ’28 in Hasselt.


Man van de wedstrijd: Bas Tichelaar


Volgende wedstrijd is uit naar Olympia ‘28 2 op donderdag 2 juni om 20:00u


Uitslag

Op 28 mei
 om 12:30
4
Hollandscheveld 2
-
vs
2
The Knickerbockers 4   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Nick Steenkamp - 29 mei, 2022
Volgende wedstrijd
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
Nieuwleusen SV 1
Nieuwleusen SV 1
25
0
1
75
2.
ZZVV 1
ZZVV 1
19
3
4
60
3.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
15
5
6
50
4.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
14
5
7
47
5.
F.C. Ommen 1
F.C. Ommen 1
14
3
9
45
6.
DVC Dedemsvaart 1
DVC Dedemsvaart 1
11
7
8
40
7.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
12
4
10
40
8.
Avereest 1
Avereest 1
12
3
11
39
9.
SC Lutten 1
SC Lutten 1
10
4
12
34
10.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
5
8
13
23
11.
CSVC 1
CSVC 1
6
5
15
23
12.
BSVV 1
BSVV 1
3
10
13
19
13.
SVN'69 1
SVN'69 1
1
6
19
9
14.
Fit Boys 1
Fit Boys 1
1
5
20
8
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor