Gelijkopgaande strijd 2e elftal

Nick ter Steege; Patrick Bruins, Tim Vos, Joshua Oelen, Bas Tichelaar; Berjen Koster, Maykel Mol, Brian Okken; Aron Bijl, Hans Zomer, Tom Kuik.

Wissel: Rob van Eck, Bas Tichelaar, Lars Kikkert.

Vandaag een geduchte concurrent die op bezoek komt aan de oosthoek. Op het kunstgrasveld ontvangt het 2e elftal de Weide 3 en die tegenstander van vandaag is bezig aan een goed seizoen en heeft net zoveel punten als Hollandscheveld 2 na 5 wedstrijden gespeeld te hebben. Op voorhand een zeer leuke wedstrijd op papier. Hopelijk voor de toeschouwers ook een leuke wedstrijd om te aanschouwen.

Het strijdbeeld bij beide elftallen was goed zichtbaar. Beide elftallen zijn op het veld gekomen om leuk en aantrekkelijk voetbal te laten zien. Het spel golfde op en neer met enkele kansen. Hierin is Maykel Mol een belangrijke schakel. Hans die een paar keer goed werd benut en met zijn snelheid was hij de gehele verdediging te snel af, helaas kon hieruit niet gescoord worden. Wat wel een belangrijk moment was dat Hans na 10 minuten gespeeld te hebben alleen op het doel kon afgaan en alleen de keeper nog moest omzeilen. In zijn weg richting de keeper werd die lichtelijk aangetikt waardoor een rode kaart lonkte voor de verdediger van de Weide. De scheidsrechter had hier een andere mening over en de verdediger kwam er gelukkigerwijs eraf met een gele kaart. Niet veel later kon de 2e gele kaart gegeven worden aan een verdediger van de Weide aangezien Tom ditmaal onderuit gehaald werd rond de 16 meter. Brian Okken die overigens een goede wedstrijd speelde, was hierbij het dichtste bij een doelpunt. Brian kreeg de bal ingespeeld binnen de 16 meter waar het heel druk was en die wist helaas de bal niet af te ronden doordat er een speler in de weg stond. Aan de andere kant van het veld kreeg de Weide een opgelegde kans om de bal in een leeg doel te schoppen. Ware het niet dat Joshua Oelen hier een stokje voor stak om zijn geweldige lange benen uit te steken. Het voetbal wat men liet zien was van beide kanten niet al te goed. De lange ballen kwamen redelijk vaak in het spel voor waardoor het middenveld vaak over geslagen werd. Gelukkig kon Hollandscheveld vlak voor rust toeslaan met een afgeslagen bal die Maykel Mol goed kon drukken en beheerst de bal in de linker beneden hoek wist te krijgen. De verdiende 1-0 staat op het bord en daarmee kon de thee opgezocht worden. De Weide 3 wist er toch wat uit te persen vlak voor het einde van de 1e helft en krijgt een vrije bal en schoot de bal knap in waar Nick ter Steege het flink lastig mee had. De goed doorgelopen spelers van de tegenstander konden hier van profiteren want Nick liet de bal los en hierna gingen we met 1-1 rusten.

Twan ten Caat kwam er bij in de spits en verving Aron Bijl die een blessure had opgelopen. 2e helft moest het wat strijdlustiger aan de kant van Hollandscheveld want de overwinning zat er zeker in. De Weide had ook zeker goede kansen en was aan de bal ook zeker aanwezig. De uitspelende ploeg had ook zeker kans op de overwinning en zo begon de Weide ook aan de 2e helft. Het initiatief werd veelal overgenomen door de groen-witten en Hollandscheveld stond zwaar onder druk. Gelukkig staat er een redelijk stabiele ploeg om de druk soms weg te nemen en zelf in de aanval te gaan. Hoewel het in de 1e helft vaak gelukt was, kon het in de 2e helft niet echt makkelijk de diepte vinden waar het naar zocht. Tot hele echte grote kansen kwam het niet aan de kant van de Weide maar dat hun de druk steeds meer gingen verhogen werd het voor Hollandscheveld steeds lastiger om daar onderuit te komen. Het was dan ook zeer goed verdedigend werk van de achterhoede in combinatie met Nick ter Steege om de achterstand te voorkomen. Twan ten Caat die zeer goed in viel door balvast te zijn en de combinatie proberen aan te gaan moest na een kwartier al weer gewisseld worden door een terug kerende blessure en hierdoor kwam Rob van Eck in de spits. Het schaakspel tussen beide elftallen was nog lang niet klaar en het was wachten wie er als 1e de voorsprong nam. Het voetbal dat Hollandscheveld kan spelen werd wel geprobeerd maar echt aan het voetballen kwamen we niet en het moest echt komen van een steekbal of een lange bal die goed viel. Bas Tichelaar liet zich ook steeds meer zien in de wedstrijd en met name de strijdlust kwam steeds meer terug. Hij had 1 van de beste spelers van de Weide die hij nogal uit de wedstrijd speelde. Zelf stoomde hij zelf een paar keer op naar voren maar helaas niet tot het gewenste resultaat. De Weide had de grootste kansen op het einde van de wedstrijd. Een inglijdende aanvaller van de Weide miste net de bal die strak werd voorgegeven door hun buitenspeler. Voor de laatste 10 minuten kwam Lars Kikkert het veld binnen voor de moe gestreden Tom Kuik. Hollandscheveld kon hierna zelf ook geen vuist meer maken wat het ook probeerde. Laatste moment van de wedstrijd was het Maykel Mol die gemakkelijk binnen de 16 meter de bal kon aannemen en draaien. Iedereen dacht hierbij aan een doelpunt maar de vrijstaande Rob van Eck werd niet gevonden en de 1-1 is dan ook een prima uitslag waar het ook zeker de Weide was die had kunnen winnen. De aan elkaar gewaagde elftallen kunnen beide met een goed gevoel huiswaarts keren en richting de volgende wedstrijd gaan.

Man van de wedstrijd: Maykel Mol

Volgende wedstrijd is dinsdag 15-11-2022 uit tegen MSC 2 in Meppel. Aanvang 20:00u

Op 12 nov.
De Weide 3