Gelijk opgaande strijd 2e elftal

VV Hollandscheveld 2 – Olympia ´28 2

Nick ter Steege; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Joris Snippe, Berjen Koster, Robert Tichelaar; Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Frank Bloemberg, Dylan Scholing, Jort Cappendijck, Patrick Dekker.

Na vorige week een zeperd te hebben opgelopen in Zwartsluis is het aan de mannen vandaag om de ruggen te rechten en weer vol voor de winst te gaan. Vandaag waren we nagenoeg compleet en we kregen 3 aanwinsten vanuit het 5e die overigens zeer goed waren ingevallen, groot compliment!

Vandaag komt de nummer 6 op bezoek en die staan maar 3 punten achter de 3 koplopers, dus die doen het zeer verdienstelijk. Van onderschatting wordt dan ook zeker niet gesproken en het is vandaag weer volle vak ertegenaan. Dat zag je ook terug in de wedstrijd. De beide ploegen schuwen elkaar niet en voetballend doen ze niks voor elkaar onder. Het gaat in deze wedstrijd om de details die het verschil maken. De 1e 20 minuten waren zeker voor de thuisploeg en Olympia moest erachteraan lopen. Hollandscheveld was veel agressiever en kreeg ook enkele kansen maar het mocht niet resulteren in de voorsprong voor de thuisploeg. Het tempo lag vanaf de 1e minuut erg hoog en dat was de gehele wedstrijd te zien. Nadat Hollandscheveld het begin van de wedstrijd dicteerde kwam Olympia beter in de wedstrijd en liet Hollandscheveld de teugels een beetje vieren en dat kon onze keeper gelijk merken. Olympia wist zich overal makkelijker onderuit te voetballen dat Hollandscheveld er haast niet meer aan te pas kwam. De grootste kans voor Olympia kwam voor de spits die een hoge voorzet in 1 keer op de pantoffel nam en huizenhoog overschoot. De laatste 10 minuten ongeveer van de 1e helft werden de ploegen wat vermoeider en zag je het tempo verminderen en daar wou Hollandscheveld van profiteren maar helaas bleef de ruststand op een 0-0 staan.

De 2e helft ging het spel op en neer. Hollandscheveld in de aanval en Olympia in de aanval. Hollandscheveld kreeg een zeer goede kans toen Brian Okken op de paal schoot en de rebound voor Robert Tichelaar was. Maar de ervaren spits wist de bal niet tegen de touwen te werken aangezien de tegenstander ook zeer vel reageerden. Dit was tevens de grootste kans aan de kant van Hollandscheveld. Nick ter Steege kreeg het ook steeds drukker want Olympia wist met hun zeer rappe buitenspeler goed voor de goal te komen. Maar het rendement was er niet doordat onze keeper een puike partij keepte. Hij had alles, hoog en laag! Of hij keek de bal naast de goal. De spits van Olympia werd vooraf bestempeld als sterk en doeltreffend. Onze centrale verdedigers deden uitstekend hun werk want met af en toe een kopbal in de 2e helft werd hij niet gevaarlijk. De slotminuten werd een rommelig spel en het doelpunt had bij een ieder in goal kunnen vallen want waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De beide trainers waren tevreden met het vertoonde spel wat er op de mat gebracht werd en met de 0-0 uitslag kon iedereen content mee zijn. Voor ‘Ons’ 2e elftal weer een prima prestatie op de mat gelegd en het was weer een team wat er stond. Er werd heel veel geknokt voor elkaar en dat resulteerde ook in wederom een clean sheet. De 3 spelers (Dylan, Jort en Patrick) van het 5e elftal mochten ook nog invallen en dat deden ze zeer verdienstelijk. Wisten precies wat ze moesten doen en waren iedereen de baas op het veld. En dat tegen een respectievelijk goede ploeg. Smaakt naar meer. Complimenten!

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd is op zaterdag 27-11-2021, uit tegen Achilles 1894 2 om 12:30u.

Op 20 nov.
Olympia'28 2