Geflatteerde nederlaag Vrouwen 1 tegen koploper

Afgelopen zaterdag traden de dames van Hollandscheveld in Doetinchem aan tegen de koploper van de competitie. Vooraf was dus al duidelijk dat de wedstrijd tegen DZC’68 geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar met een twaalfde man op het veld, want zo kwam het wel over, werd de wedstrijd alleen maar moeilijker. Hollandscheveld wist lang stand te houden, maar ging uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

De eerste helft was duidelijk dat DZC de sterkere van de twee partijen was, DZC was veel in balbezit en wist ook vaak op de helft van Hollandscheveld te spelen. Maar door een goed spelende verdediging, waarin Susan Bijl haar rentree maakte, wisten de dames DZC van kansen te weerhouden. De kansen die volgende werden vervolgens goed door Anna-Joelle gestopt. Op een of twee momenten na kwam Hollandscheveld nauwelijks in scoringspositie. De 0-0 stand was daarom ook een goede weergave van de wedstrijd.

DZC zou met deze stand het kampioenschap kunnen verspelen en kwamen na rust sterk uit de kleedkamer. Maar echt opgelegde kansen wisten ze niet te creëren. De scheidsrechter begon steeds meer dubieuze beslissingen te nemen en berispte Hollandscheveld regelmatig voor kleine overtredingen, waar hij DZC mee weg liet komen. De 1-0 die viel vervolgens 20 minuten voor tijd uit zo’n dubieuze situatie. Over de manier waarop deze goal tot stand kwam, kan zeker gediscussieerd worden. Maar feit is, het was een geldige goal. In aanloop naar deze goal kreeg Marjolein Korenhof een tik op haar enkel waar niet voor gefloten werd. Toen de bal uit leek te gaan ging zij zitten omdat ze verzorging wenste. DZC profiteerde van het feit dat de bal niet uit het spel raakte en de scheidsrechter door liet spelen. Bij de poging van van DZC had Anna-Joelle twee keuzes, of bovenop Marjolein springen of de goal toestaan. Om haar medespeler te sparen koos zij voor het laatste. De situatie liet een gebrek aan sportiviteit zien, maar is gezien de druk van het kampioenschap wel begrijpelijk. Dat de scheidsrechter liet doorspelen is een keuze die hij maakt en DZC hoeft de bal dan niet uit het spel te brengen.

Maar Hollandscheveld wist zich te herpakken van deze situatie en wist zelfs het spel te verplaatsen naar de helft van de tegenstander. Echt gevaarlijk werd Hollandscheveld niet, tot dat Kimberley Knol in de 85ste minuut uit wist te breken. De verdediger van DZC had één optie om een perfecte voorzet van Kimberley te voorkomen en dat was met alle risico een sliding in te zetten. In dit geval raakte maaide zij Kimberley onderuit in het zestien meter gebied zonder daar bij de bal te raken. Een 100% penalty, maar de scheids weigerde deze toe te kennen. Deze scheidsrechterlijke dwaling kostte Hollandscheveld daardoor een grote kans op de gelijkmaker. En tot overmaat van ramp wist DZC in de slotminuten uit te lopen naar een geflatteerde 3-0 eindstand.

Op 11 mei
DZC '68 VR1