Eerste nederlaag 2e elftal

DESZ 2 - VV Hollandscheveld 2

Emiel Koster; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Berjen Koster, Jeffrey Mager, Patrick Dekker; Rob van Eck, Frank Bloemberg.

Wissel: Dylan Scholing, Jort Cappendijck

Vandaag wederom een mooi affiche op het programma staan. De nummer 3 tegen de nummer 1, oftewel rood tegen oranje. Hoe gaan de mannen het op het veld laten zien. DESZ staat bekend om het goed verzorgde voetbal en Hollandscheveld als de harde werkers. Hollandscheveld heeft ook al laten zien dat het dit seizoen ook verzorgd voetbal kan spelen dus het zou een boeiende strijd kunnen gaan worden.

DESZ begon de wedstrijd goed en probeerde in de 1e 5 minuten al een paar speldenpikjes uit te delen. De aanvoerder en tevens de laatste man die gaf tot 2 maal toe een goede crosspass richting de rechtsbuiten en hieruit kwam 1 maal een goede kans die er niet in ging. Dit was voor Hollandscheveld wel een waarschuwing dat het blijft opletten. De 1e 20 minuten was het verzorgde voetbal van beide kanten zeer aanwezig. Hollandscheveld nam af en toe het initiatief om via de buitenkant middels Nick Steenkamp en Patrick Bruins op te komen stomen om zo gevaarlijk te worden. Tot aan de 16 ging het veelal goed maar in de 16 kon er niet afgedrukt worden. Met dit spel van de beide ploegen kan het een boeiend gevecht worden. Na een minuut of 25 gespeeld te hebben viel dan toch de 1e goal, helaas aan de andere kant. Na een hele mooie aanval op rechts kon er een middenvelder makkelijk doorlopen en helemaal vrij binnen de 16 afdrukken. Hollandscheveld probeerde hierna nog wel aan het voetballen te komen maar het kwam er in de 1e helft niet meer aan te pas. DESZ scoort er nog gemakkelijk 2 doelpunten bij, 1 daar van was een penalty, en het hadden er zomaar meer kunnen zijn.

In de rust werden wat puntjes doorgenomen door Harry Tibben en er kwam 1 wissel aan te pas. Frank Bloemberg mocht na 45 minuten hard werken de douche opzoeken en voor hem kwam Jort Cappendijck in het veld. Hiermee veranderde er wel wat binnen de lijnen, in positieve zin. Mede door Jort kwam er meer voetbal in de ploeg aangezien hij acteerde op het middenveld en doordat Jort vaker gevonden werd kwamen andere spelers ook vaker vrij te staan en was DESZ het 1e kwart van de 2e helft overdonderd. Er kwamen wat fouten aan de kant van thuisploeg, helaas kon Hollandscheveld hier niet van profiteren. Harry stuurde er in de rust op aan dat er meer mentaliteit in de ploeg moest komen en meer gejaagd moest worden en als we nou snel de aansluitingstreffer zouden kunnen maken zou het nog een spannend potje worden. Helaas bleef de aansluitingstreffer lang op zich wachten. DESZ herpakte zich weer terug na het 1e kwart van de wedstrijd en probeerde zelf ook weer aan het voetballen te komen. Er kwamen wat kansen voor de thuisploeg totdat er een voorzet kwam vanaf de rechterkant waar de spits helemaal vrij stond en hij kon gemakkelijk binnen kon koppen via de rug van Nick Steenkamp, die nog een verwoede poging deed om de spits van het scoren af te houden. Dylan Scholing mocht ook nog een tijdje mee doen en voor hem zou nog een grote rol worden opgeëist. Met de 4-0 op het bord was het wel gebeurd met de wedstrijd. Hollandscheveld bleef toch alles geven om dat doelpunt te kunnen maken. En eindelijk na een paar mooie combinaties en goed voetbal kwam de bal van rechts zo voor de voeten van Dylan Scholing en die wist daar wel raad mee binnen de 5 meter, 4-1 als einduitslag. DESZ had waarschijnlijk de opdracht gekregen om Hollandscheveld kapot te spelen en met een nog grotere uitslag richting huiswaarts te keren maar door het goede harde werken, met name door Brian Okken die heel veel vuile meters heeft moeten maken voor de ploeg, van de uitspelende ploeg in de 2e helft bleef de schade beperkt.

Onze grote dank gaat uit naar onze gastspelers Patrick Dekker, Jort Cappendijck en Dylan Scholing die het voortreffelijk hebben gedaan.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 20-11-2021, thuis tegen Olympia 2 om 12:30u.

Op 6 nov.
DESZ 2