(Beker) DZOH 2 - Hollandscheveld 2

Vandaag weer een zware wedstrijd voor de boeg, op papier. Vorige week tegen Klazienaveen leek het op papier ook lastig dus vandaag kunnen we DZOH het ook wel lastig maken. De tegenstander die, net als Klazienaveen 2, opereert in de 1e klasse zijn op stoom om 1e te gaan worden in de poule. Na 2 gewonnen wedstrijden was het aan de mannen van Harry Tibben om flink tegengas te bieden.

Nick ter Steege; Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Joshua Oelen, Berjen Koster; Brian Okken, Gerrit Vrieling, Bryan Diphoorn Hans Zomer;  Robin Bijl, Rutger Meinen.

Wissel: Rob van Eck, Ricardo Span, Ramon Huizing.

Het begin van de wedstrijd werd al vrij snel duidelijk wat de bedoeling is van DZOH. De bal snel van kant te laten gaan en de tegenstander vermoeid te laten worden. Maar het rond spelen van de bal konden ze heel goed maar echt de aanval zoeken was zeer moeilijk. Hollandscheveld stond goed gepositioneerd en DZOH kwam er lastig doorheen. Hollandscheveld kon zelf ook niet echt gevaarlijk worden want het kreeg zelf ook geen poot aan de bal om lekker het balletje rond te laten gaan aangezien de thuisploeg zelf ook goed stond. Maar na 20 minuten stond het nog heel netjes 0-0. In de 25e minuut kreeg DZOH een corner die daarna knap door een speler met de hak beroerd werd om hem te verlengen maar iedereen keek erna en belandde helaas, maar knap,  in de goal. Daarna probeerde Hollandscheveld om zelf de aanval te zoeken maar dat liep niet best. Binnen 5 a 6 minuten stond het 4-0. Daarna werd er weer heerlijk gevoetbald door beide ploegen. De uitspelende ploeg kreeg nu ook iets meer ruimte om zelf wat voor elkaar te boksen en kreeg zowaar goede kansen. Gerrit Vrieling die 2x de keeper opzocht maar die 2 maal goed redt. Rutger Meinen die niet te stoppen was werd binnen de 16 naar beneden gehaald door 2 spelers van DZOH maar de scheids zag daar niks in waarna de verdediger het veld moest verlaten doordat hij te veel last had. Vlak voor rust kreeg Robin Bijl een zeer goede kans binnen de 16 tot scoren maar middels een bal die beroerd door de verdediger mocht Robin het net niet vinden en wederom vond de scheids hier geen aanleiding tot een strafschop. Bij rust staat het nu 4-0.

Een verloren wedstrijd wordt hier gevoetbald maar het is zaak om te werken richting volgende week. Tijdens de 2e helft waren er wat wisselingen bij DZOH. Nieuwe jongens bij de tegenstander dus en dat wordt werken aan de conditie. Maar zelfs in de 2e helft werd DZOH niet heel gevaarlijk, het scoort dan nog wel 2x omdat ze meer kwaliteit op het veld hebben staan maar Hollandscheveld wordt zeker niet helemaal weggespeeld. Hollandscheveld krijgt hier zelf ook nog goede kansen. Maar wederom was er nog een tegenstander op het veld waar de oranjehemden tegenop moesten boksen. De scheids die weer geen penalty geeft. Een handsbal wat de scheidsrechter dus weer anders ziet. Toch wist Hollandscheveld te scoren. Een goede vrije bal van achteruit door Berjen Koster die de keeper slecht inschatte kon Gerrit van profiteren. Al met al toch een goede wedstrijd van Hollandscheveld waar veel strijd werd geleverd maar toch knullig doelpunten weggeeft.

Volgende wedstrijd is uit tegen LTC om 12:00u. De competitie gaat beginnen.

Op 12 sep.
DZOH 2