5e koploper na eclatante overwinning op VCG 2

Vorige week dinsdagavond stond er een inhaalwedstrijd op het programma. En ja, wel uit tegen de huidige nummer drie van de competitie. Wij zijn als team goed van start gegaan dit seizoen door tot nu toe al onze wedstrijden in ons voordeel te beslissen.

Het was de bedoeling dat de wedstrijd om 19:30 uur te beginnen dus we waren mooi op tijd afgereisd naar Geesbrug. Na een stevige warming-up vond de scheidsrechter dat we wel 5 minuutjes eerder konden beginnen en beide partijen waren het hierover eens.Nog voordat alle supporters (die met veel kwamen) op het sportpark aangekomen waren, lag de bal al voor ons in het netje. Op randje 16 kregen werd Stijn onderuit gehaald en kregen we een vrije bal. Ramon besloot om er maar eens achter te gaan staan. We wachtten af wat er ging gebeuren... Een vlammend schot... of een bal over de vangnetten. Tot ieders verbazing ging deze bal heerlijk het doel in en stonden we wat gelukkig op 0-1. En dat al in de vierde minuut. VCG besloot het tempo van de wedstrijd wat naar beneden te halen door de bal iets langer in de ploeg te houden. Ze speelden de bal lekker rustig rond en dachten dat ze dit wel even vol zouden houden. Niets was minder waar want we zetten goed druk met z'n allen waardoor Dennis de bal kon onderscheppen. Hij zag dat de keeper ver voor zijn doel stond en probeerde het met een boogballetje. Hij raakte de bal zo lekker dat deze heerlijk in het net ging waardoor het na 7 minuten al 0-2 stond. Een minuutje later was het Rene die goed stond te verdedigen en met een sliding zijn man van de bal afhield. Toen zijn tegenspeler doorliep stond deze bovenop zijn hand en Rene kon er na 9 minuten met een blessure af. Nog geen minuut later werd er wederom goed druk gezet door onze jongens en werd de bal wederom op het middenveld veroverd. Vervolgens werd meteen de aanval gezocht en met een flitsende combinatie werd de verdediging te kijk gezet. Deze keer was Stefan Wassen (die ons vandaag kwam versterken) het eindstation. Laatstgenoemde nam de bal heerlijk op de wreef en belandde wederom in het net. 0-3 binnen 10 minuten.Verdedigend stonden we prima en VCG kon totaal geen vuist maken. Daardoor ging VCG het proberen met een aantal afstandsschoten. De meesten gingen over en naast, maar ook Lennie stond uitstekend te keepen en maakte een aantal mooie reddingen. We gingen rusten met een comfortabele 0-3. Wel wisten we zeker dat VCG ging komen in de tweede helft dus moesten we scherp uit de kleedkamer komen.En of dat gebeurde? 4 minuten na rust was de stand al 0-4 geworden door een terecht gegeven penal. Jort schoot deze prima in de hoek waardoor VCG het wel kon vergeten in de tweede helft.Wel waren we even verrast na deze goal, want meteen na onze 0-4 was het de mid-mid van VCG die een prachtige steekpass gaf op de spits en deze rondde het prima af. 1-4VCG bleek toch wat sterker te worden en kreeg een aantal halve kansen die leidden tot niets. Zo rond het uur kwam er steeds meer dreiging van de kant van de thuisploeg en dus moesten we scherp zijn. Ze combineerden prima door onze verdediging en kwamen 1 op 1 met Lennie. De spits dacht dat hij alle tijd had om de bal langs Lennie in het doel te prikken, maar ineens was daar Sander die er een sprint uit perste. Hij maakte het de spits erg moeilijk door zijn lichaam goed te gebruiken waardoor zijn schot net naast de paal rolde. Meteen daarna speelden wij de bal rond en kwam er vanuit het middenveld een perfecte steekpass op Ricardo. Aangezien hij DE spits van onze ploeg (met tevens de meeste goals van de seniorenteams van onze VV) rondde hij dit als een koud kunstje af. 1-5 en de wedstrijd was nu toch wel gespeeld. Kort hierna zette Dennis (die sterk speelde) in een fair duel zijn tegenstander van de bal waarna hij een prachtige pass gaf op Stijn die kon opstomen langs de zijlijn. Mike sprintte als een echte spits mee en stond 'vogeltje-vrij' voor het doel. Stijn bewaarde het overzicht waardoor Mike kon binnenschieten. Prima teamgoal waardoor de stand op 1-6 kwam.Zo'n tien minuten voor het einde kwam er een prachtige steekpass van Mike bij Ricardo. Deze ging wederom alleen op het doel af, maar de laatste man van VCG wilde hier graag een stokje voor steken door de bal met een sliding weg te halen. Helaas voor hem en gelukkig voor ons raakte hij de bal totaal niet en ging de bal weer op de stip. Aangezien het Ricardo was die de aanval wilde afronden, legde hij de bal op 11 meter. Zonder ook maar enige twijfel schoot hij de bal in de hoek waardoor de stand al op 1-7 kwam.Doordat Lennie wist dat de overwinning binnen was dacht hij dat hij als oud-spits zijn techniek wel eens kon gaan testen. De bal werd achterin rondgespeeld en ook Lennie mocht de bal weer eens aanraken. Er werd druk gezet, maar Lennie was hier niet van onder de indruk. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en ging eventjes op avontuur. Hij liet even zien dat hij naast het keepen ook nog een prima techniek had. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en er werd afgefloten bij 1-7. Wat op voorhand een lastige wedstrijd leek, werd uiteindelijk een prooi voor ons jonge team. We hebben nu 15 punten uit 5 wedstrijden en zijn koploper. Komende week spelen wij op 9 november om 14:30 uur thuis tegen BSVV. Deze ploeg heeft veel gescoord en staat hoog op de ranglijst. Komt ons allen aanmoedigen want deze steun hebben we nodig tijdens deze lastige thuiswedstrijd.

Op 30 okt.
VCG 2