3e swingend langs Vitesse’63 2

Zonder zich echt in te spannen heeft Hollandscheveld 3 alweer de vijfde overwinning op rij geboekt. In eigen huis liet de geoliede machine van Jeroen Okken en Roel Metselaar wederom zien hoe mooi voetbal kan zijn. De gasten uit Koekange daarentegen mochten zich gelukkig prijzen dat de score niet hoger uitviel. Hollandscheveld won uiteindelijk met 4-0.

Een zonovergoten sportpark “De Oosthoek” was het decor van de wedstrijd tussen Hollandscheveld en Vitesse’63 die met name in het teken stond van Jos Everts. De smaakmaker van Hollandscheveld, die al geruime tijd in de belangstelling staat van Vitesse’63, had aangekondigd deze dag de keuze voor volgend seizoen kenbaar te maken; of blijven bij vv Hollandscheveld, of vertrekken naar Vitesse’63. En om alvast te ervaren hoe het voetballeven bij Vitesse’63 er aan toe gaat besloot Jos deze middag samen met de tegenstander af te reizen naar Hollandscheveld. Gelukkig voor trainer Jeroen Okken besloot Jos Everts deze middag wel het oranje shirt te dragen zodat vv Hollandscheveld op volle oorlogssterkte kon beginnen tegen het team uit Koekange, voornamelijk bestaande uit neefjes, ooms en andere gerelateerde familieleden van Jos.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het kwaliteitsverschil deze middag veel te groot was. Hollandscheveld maakte het spel en trok vol passie en overgave ten aanval terwijl Vitesse alleen maar achteruit liep en af en toe met een lange bal de spits probeerde te bereiken. Hoewel Vitesse niet met de bus was gekomen kregen ze het toch voor elkaar om deze voor de goal te parkeren waardoor echte kansen voor Hollandscheveld uitbleven. Hollandscheveld wist wat het moest doen en verhoogde het tempo waardoor er gaten ontstonden in de defensie van Vitesse maar wat je vaak ziet in het voetbal is dat kwalitatief betere teams soms moeite hebben om motivatie te vinden tegen de wat mindere teams. Deze middag begon niet anders en Hollandscheveld sprong iets te nonchalant om met de geboden mogelijkheden. Het was enerzijds een wonder maar anderzijds ook een logisch gevolg dat beide teams met 0-0 de rust in gingen.

Na een inspirerende peptalk van de mascotte van Hollandscheveld 3 was er een heel ander Hollandscheveld te zien in de tweede helft. De gretigheid spatte ervan af en het duurde niet lang voordat Hollandscheveld de score opende. Wie anders dan Robert Tichelaar schoot de bal vanuit een onmogelijke hoek snoeihard in de kruising. Dat zelfs de spelers van Vitesse voor deze goal applaudisseerden zegt genoeg en het kan ook niet anders dat dit doelpunt nu al bekroond mag worden tot de mooiste van dit seizoen. Hollandscheveld was helemaal los en Vitesse was volledig van slag. Aanval na aanval volgde en tien minuten na zijn eerste doelpunt scoorde Robert ook zijn tweede doelpunt van de middag.

Hollandscheveld liet na deze 2-0 de teugels een beetje vieren en gunde Vitesse wat meer de bal. Helaas voor de mannen uit Koekange deed Gerwin Metselaar hier niet aan mee en telkens wanneer een speler van Vitesse de middenlijn passeerde was het Gerwin die de bal weer veroverde. Dit was voor Hollandscheveld het teken om verder door te drukken en dat deed het met verve. Michel Bouwmeester maakte zijn naam als Michel Stiftmeister waar en stifte op miraculeuze wijze de 3-0 binnen waarna Hollandscheveld besloot dat Jos Everts deze middag af mocht sluiten. De vedette van Hollandscheveld 3 liet deze middag nog een keer zien dat zijn niveau te hoog is voor Vitesse’63 en besloot een strakke voorzet vanaf de rechterkant met zijn rug het doel in te werken. Dit betekende ook de eindstand; 4-0.

Na afloop maakte Jos Everts ook officieel kenbaar volgend seizoen voor vv Hollandscheveld te spelen. Dat hij hierdoor niet met de spelers van Vitesse terug in de auto mocht nam hij voor lief.

Aanstaande zaterdag is vv Hollandscheveld 3 vrij.

(Foto’s uit de topper tegen Achilles 1894 Zat.2)

Op 16 feb.

Door Marco Slomp - 19 februari, 2019