2e pakt eerste punt

10-11-2019 Hollandscheveld 2 – Olympia’28 2

Nick ter Steege; Jeffrey van der Vinne, Joshua Oelen, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Berjen Koster, Tim Vos, Gerrit Vrieling; Rob van Eck, Rutger Meinen, Jeffrey Mager

Wissels:

Nick Steenkamp, Hans Zomer, Aaron Meekhof

De 1e 5 wedstrijden konden qua uitslagen niet goed genoemd worden maar dat was niet te zien aan het spel. Het 2e elftal wordt niet weggespeeld maar is zelf zeer ongelukkig in sommige situaties waardoor het kwartje steeds niet de goede kant op valt. Vandaag zal het kwartje de andere kant op moeten vallen. Er komt een directe concurrent op bezoek. De tegenstander van vandaag heeft 4 punten en om zelf nog aan te kunnen haken zal er gewonnen moeten worden.

In de 1e helft gebeurde er veel maar veel kansen kwamen er niet van beide kanten. Je kon wel zien dat ook Olympia goede voetballers hebben want het balletje ging makkelijk rond bij hun. Ze hadden dan ook meer balbezit dan onze oranjehemden. Het balletje kon ook gemakkelijk rondgaan aangezien de dekking bij Hollandscheveld niet overal het gewenste resultaat had. Hollandscheveld kon af en toe ook aan aanvallen denken en het gevaarlijkste schot(je) kwam van de voet van Rutger. Met een kleine uitglijder raakte hij de bal niet echt lekker maar de bal rolt net aan de verkeerde kant van de paal. De keeper kon er nooit meer aan komen want die stond aan de grond genageld. En het gevaarlijkste wapenfeit van de tegenstander kwam van het hoofd van de spits maar die was niet scherp genoeg en kopte de bal naast na een lange voorzet vanuit het middenveld. Een minuut voor rust zou Olympia op voorsprong komen waar het niet dat Olympia ook niet scherp was voor de goal.

De 2e helft moest beter en scherper. Minder balverlies leidden zodat je er ook niet continue achteraan hoeft te gaan zoals veelal in de 1e helft. Al snel in de 2e helft werd het hele oppep verhaal vanuit de technische staf teniet gedaan want Olympia weet te scoren en staat na een goede aanval op 0-1 voor. Nu wordt het nog lastiger voor de thuisploeg en moet het alles op alles zetten om niet te gaan verliezen. De heren pakken het goed op en zet ramkoers vooruit. Er werd beter gevoetbald en de ballen werden zuiverder in de voeten gespeeld en hiermee kon al snel de score omgebogen worden tot 1-1. Het was druk in de 16 toen Rob de bal hard en strak in de voeten gespeeld krijgt. Een echte spits zoals hij is staat met zijn rug naar de goal en weet gemakkelijk te draaien en de bal hard en laag in de rechter beneden hoek te knallen. Een zeer technisch goede handeling van Rob en een perfect spitsen goaltje. Nu kunnen ze proberen door te drukken maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk want Olympia wil ook wel wat natuurlijk. Er moest iets anders gebeuren en Hans Zomer kwam hierdoor het veld in voor de moe gestreden Jeffrey Mager. De beide teams laten het er niet bij zitten en gooien het iets meer op het fysieke waardoor er iets meer overtredingen kwamen maar verder was het geen gemene wedstrijd en de scheids had ook alles prima onder controle. Er kwamen nog 2 gele kaarten voor de nummer 10 van Olympia en Rob want die waren in duel het niet eens met elkaar en dat loste de scheids op deze manier op. Met nog 20 minuten te spelen kon Rutger niet verder door een blessure en dat bleek achteraf een gouden wissel van trainer Geert Prins. Nick Steenkamp nam de spits positie voor zijn rekening en hiermee moest het wat forseren. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam er een bal van achteruit door van der Vinne op Zomer die de bal knap aannam en Hans kon op zijn beurt de mee gelopen Nick Steenkamp de bal meegeven die op snelheid niet te kloppen was voor de verdediging en met een knappe lage schuiver ging de bal hierna eerst op de binnenkant van de linkerpaal en daarna stootte die op de rechterpaal met het kwartje dit keer de goede kant op dus was de 2-1 een feit. Een leuk dingetje was dat Nick al met zijn armen in de lucht stond voordat de bal erin ging en zo bleef hij ook staan terwijl de bal nog lange niet de touwen geraakt had. Maar zoals een echte spits betaamd weet ie gewoon dat de bal er in gaat. De 3 punten zaten hierdoor in de tas en iedereen had het gevoel dat we eindelijk de 1e overwinning gaan boeken. Zoals het hele seizoen al zit ons geluk nog steeds niet aan de goede kant en werd het nog 2-2. Met nog 3 minuten te spelen gooiden ze bal op goed geluk naar voren en hier reageerde Nick ter Steege goed op waar het niet dat de bal in de kluts met 3 spelers van ons en de spits van Olympia niet goed beroerd werd door Nick en de spits kon met zijn lange stelten net z’n grote teen ertussen zetten waardoor hij gemakkelijk de 2-2 tegen de touwen kon schieten. Hollandscheveld probeerde nog iets maar de tijd was te kort om er nog iets tegenover te zetten. De tas leek al dicht maar toch was er nog een kiertje die open stond.

Het goede aan deze wedstrijd is dat iedereen gestreden heeft als leeuwen voor punten en om van die hatelijke nul af te komen en dat is gelukt. Helaas zat er dit weekend niet meer in. Deze positieve vibe vasthouden voor de komende wedstrijden en dan volgen er zeker meer punten.

Man van de wedstrijd: Het hele Team + Staf

Volgende wedstrijd: 16-11-2019 12:15 knickersbockers in Groningen (busreis) supporters zijn welkom. Vol=Vol

Op 9 nov.
Olympia'28 2