2e maakt het de koploper lastig

FC Wolvega 2 - VV Hollandscheveld 2

Nick ter Steege; Jeffrey Mager, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Bas Tichelaar, Nick Steenkamp; Brian Okken, Daimen Schonewille, Lars Kikkers; Rob van Eck, Twan ten Caat.

Wissel: Berjen Koster, Patrick Bruins, Jurgen Vos.

Vandaag de wedstrijd tegen de huidige koploper. Het zal een lastige en zware wedstrijd worden. Vooraf werd al gezegd dat Wolvega moest komen en alle druk lag bij de thuisploeg. Dat zag je ook in het spelbeeld terug van vandaag.

Voorgaande wedstrijd ging bij de oranjehemden met ups en downs. De lastige wedstrijden zoals tegen DESZ 2 en tegen LTC 2 werden helaas verloren doordat de tegenstander beter waren. Maar daarentegen werden ook nuttige punten behaald tegen Achilles 1894 2 en DWP 2. Hierdoor werd een mooie middenmoot positie gehanteerd en staan we in een mooie en knappe top 5.

Vandaag dus de wedstrijd tegen de koploper die het gewoon heel goed doet in de competitie. Een knappe 1e plaats voor Wolvega die in punten gelijk staat met LTC en DESZ. Wolvega moet nog tegen LTC na vandaag dus dat kan een zeer spannende ontknoping worden en wie weet gaat DESZ zelfs nog met de titel aan de haal. Hollandscheveld zit goed in hun vel en met alle nieuwelingen die gedurende het seizoen zijn omarmd krijgt het 2e elftal steeds meer kleur. Het inpassen van de jeugd krijgt steeds meer goede input op het hele elftal. Vandaag zal ook weer een mooie test zijn om te zien hoe ver het elftal is om een titelkandidaat te ontregelen. Het eerst kwartier was zeer aftastend van beide kanten maar je kon wel goed zien dat Wolvega het voetbal beter onder controle heeft als team zijnde. Hollandscheveld moet het dan ook echt hebben van het harde werken om de veel beweeglijke spelers van de blauw-witten onder controle zien te krijgen. ‘ons’ 2e elftal begon met 5 verdedigers aan de wedstrijd en dat wierp z’n vruchten af. Nick Steenkamp die als laatste man fungeerde  moest de 4 mans verdediging in goede banen proberen te leiden om het aanvals gevecht in bedwang te houden. Wolvega had hier heel veel moeite mee om erdoorheen te komen en de lange bal werd al snel gehanteerd maar daar konden de spitsen niet echt van profiteren. Helaas toch nog een minpuntje van de wedstrijd en dat was wederom een scheidsrechter die teveel het petje op had van de thuisvereniging. Een goede aanval/voorzet van de thuisclub kwam middenin een scrimmits terecht waarbij Bas Tichelaar de bal over de achterlijn tikte samen met Nick ter Steege en uiteraard zat de spits van de thuisclub er ook tussen. Hiermee vond de scheidsrechter dat Bas (die zelf de bal speelde) te laat bij de bal was en de tegenstander onderuit haalde. Een zeer gemakkelijke penalty gegeven om de titelkandidaat in het zadel te helpen. Jammer voor Hollandscheveld maar hier heb je mee te maken en dit moet juist meer kracht geven om te gaan jagen. En dat jagen begon! Er werd in het komende half uur meer kansen gecreëerd en er werd meer op de tegenstander gejaagd om iets te forceren. Joshua Oelen werd op rechts helemaal vrij gespeeld en zijn voorzet werd helaas niet omgezet tot een doelpunt door Lars Kikkert die redelijk vrij stond op een paar meter van de goal. Gerrit Vrieling die een paar kansen kreeg middels afstandsschoten en een vrije bal. Verder een groot compliment richting het hele elftal voor de werklust die geleverd werd, want hoewel Hollandscheveld meermaals voor de goal kwam wist Wolvega de overkant ook over te steken maar Wolvega wist de kansen zodanig niet te benutten. De 5 mans verdediging, die uit de hoge hoed getoverd werd door onze staf, stond hiermee ook zeer goed en Wolvega wist eigenlijk de gehele 1e helft niet hiermee om te gaan. De 1-0 stond dan ook nog op het bord met de rust.

De 2e helft was vooral het begin heel belangrijk. Het is al vaak gebeurd dat er gelijk na rust druk op onze goal werd uitgeoefend en dat moest eigenlijk voorkomen worden. Scherp beginnen gelijk na rust was dan ook belangrijk! De 1e bal gelijk na de aftrap werd als corner gemaakt voor Wolvega en Hollandscheveld kon de borst nat maken want waarschijnlijk wil de koploper een tandje er bij op doen. Deze corner werd verder niet gevaarlijk en Hollandscheveld kon hiermee ook rustig aan de 2e helft verder werken om de gelijkmaker op het bord te zetten. Wolvega die wel probeerde om veelal met de lange bal te spelen vond hiermee niet echt de afmaker die het wel zocht. De verdediging stond wederom zeer goed. Joshua die het veld in de rust heeft verlaten voor Jurgen Vos heeft de 1e helft zeer verdienstelijk gespeeld en Jurgen zal dat kunstje in de 2e helft zeer goed nadoen. Rob van Eck die ook het veld mocht verlaten voor Patrick Bruins mocht na zijn harde werken rust nemen. Patrick voetbalde uiteraard op de linksback waardoor Bas Tichelaar in de voorhoede een plekje bemachtigde. En met Bas voorin kwam er in ieder geval meer strijd en meer kracht/snelheid. Voor Hollandscheveld kwam er eigenlijk nog 1 grote kans en die werd helaas om zeep geholpen. Meerdere spelers was hierbij betrokken maar de trekker die uiteindelijk werd over gehaald was eigenlijk een schakel te veel. De oranjehemden kon door goed voetbal te laten zien voor de goal komen van Wolvega en in de 16 meter werd het balletje getikt tussen 3 spelers waardoor Wolvega zich kon groeperen en er uiteindelijk niet echt meer een kans in zat. Zelfs tegen een koploper kan dit elftal van Tibben/ten Caat zich zeer goed staande te houden doordat er veel strijd geleverd werd. Het harde werken werd helaas niet beloond maar door zeer goed keeperswerk van Nick ter Steege bleef de stand steken op een 1-0 en mag de scheids zeer bedankt worden door de thuisclub. Hollandscheveld mag nog 2 wedstrijden laten zien hoe goed het elftal gegroeid is en dat het zich kan profileren met de top 5.

Man van de wedstrijd: Nick ter Steege

Volgende wedstrijd is op zaterdag 28-05-2022 thuis tegen The Knickerbockers 4 om 12:30u

Op 21 mei
FC Wolvega 2