2e laat geen spaan heel van LTC 2

Het 2e heeft het lek naar het schijnt boven en sv De Griffioen werd afgelopen zaterdag LTC 2 slachtoffer van de dadendrang van 'ons' 2e.

Klaas Jan Hagen, Dylan Scholing, Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Berjen Koster, Rutger Meinen, Jeffrey van der Vinne, Jeroen Everts, Jeffrey Mager, Rob van Eck.

Wissels:

Jeroen Stam, Stefan Benjamins, Robert Tichelaar.

Op deze mooie zonnige dag stond er een lastig affiche op het programma, de nummer 3 kwam op de bezoek. De vorige wedstrijd werd het 7-2 voor LTC dus ‘ons’ 2e kon de borst nat maken.

Vanaf het begin werd al snel duidelijk dat LTC veel balbezit zou hebben en dat Hollandscheveld goed georganiseerd tegenstand moest bieden. Dat lukte zeer aardig. Een onderschepping na ongeveer 8 minuten van ‘ons’ middenveld kwam daar een mooie aanval over rechts te voorschijn zoals die hoort te zijn, uit het boekje. Jeffrey van der Vinne stoomde op en met 2 keer achter elkaar een piekfijne 1-2tje aan te gaan kon hij Jeroen Everts bereiken die een perfect op maat bediende bal gaf aan Rob van Eck die zijn 1e goal van de middag mocht aantekenen. Na de goal had LTC weer veel balbezit en ze begonnen te drukken en voorzetten te geven. Veel voorzetten kwamen niet aan en de voorzetten die aankwamen in de 16 waren allemaal voor ‘Good Old’ Klaas Jan. Het kon hem niet te gek. Hoge ballen, lage ballen, hij had alles. Hiermee een grote aanwinst voor het 2e en dat in combinatie met zijn jarenlange ervaring kwam het coachen ook goed van pas voor het jonge team van Prins en Ten Cate. Hollandscheveld had het lastig in de 1e helft. Ondanks die snelle 1-0 bleef de druk van LTC er op zitten. Het georganiseerde en tactische spel die trainer Prins ons mee gaf werkte perfect en LTC had aanvallend gezien niet veel in te brengen behalve het vele balbezit. Na ongeveer een half uur spelen stormde Jeroen Everts op de keeper af die de bal met gemak lang kon geven, maar hij was niet opgewassen tegen de snelle Everts en schoot tegen zijn hoofd, of misschien toch een hand, aan en de 2-0 was een feit. De opluchting hiermee was groot en er kon prettiger gevoetbald worden. 5 minuten voor rust onderschepte Everts de bal op links en begon aan zijn solo van ongeveer 50 meter. Hij kwam tot aan de keeper maar helaas schoot hij voorlangs, helaas was de bekroning er niet voor zijn mooie solo actie. De organisatie hield goed stand in de 1e helft en daarmee werd het harde werken door het hele team beloond. 2-0 met rust.

In de rust werd doorbesproken dat LTC nog meer zou doordrukken en dat we nog meer op onze hoede moesten zijn maar LTC had er blijkbaar geen zin meer in maar was ook niet opgewassen tegen al het geweld van ‘ons’ 2e. Het vele balbezit hadden ze niet meer en Hollandscheveld kon lekker gaan voetballen. Met de inbreng van Stefan Benjamins en Robert Tichelaar werd het voetballen een stukje makkelijker van en dat bleek. Stefan werd al snel de diepte ingestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper te staan, maar helaas waren de benen van de keeper een sta in de weg. LTC werd nog wel paar keer gevaarlijk doormiddel van de lange bal die ze vaak hanteren, maar of ze schoten over of Klaas Jan was een grote sta in de weg. De sluwe vos Robert Tichelaar werd ook al snel gevonden maar helaas mocht hij door een steekpass van Rutger Meinen niet door vanwege buitenspel. Niet veel later was het dan toch die sluwe vos die 1 op 1 kwam te staan met de keeper en hij faalde niet. Met een lage schuiver wist hij de 3-0 aan te tekenen. Het balbezit bij Hollandscheveld kwam steeds meer tot kansen en goeie aanvallen. Aanvallen over links en rechts of door het midden, het was allemaal gevaarlijk in de 2e helft. Doordat we een sterk middenveld hadden waren we overal de baas. Niet veel later na de goal van Tichelaar werd Rob de diepte ingestuurd maar helaas schoot hij niet raak. Maar hij raapte zich weer bij elkaar en de volgende kans die hij kreeg was wel raak. Tichelaar verzette veel werk om in balbezit te blijven en met een heerlijke dieptepass richting Rob was van Eck goed voor de 4-0 en hiermee ook zijn 2e van de middag. Een publiekswissel was dan ook zeer terecht voor Rob van Eck die werd ingelost door Jeroen Stam. Hollandscheveld was nog niet klaar met LTC en het drukte gewoon door en bleef door denderen in de 2e helft. Jeroen Everts die niet moe te krijgen is sleepte er nog even een actie uit over links en de verdediging wist het niet meer en binnen de 16 werd hij gevloerd. De afspraak binnen het team was dat Patrick Bruins de penalty’s neemt maar Berjen Koster die al een paar goede wedstrijden speelde en vandaag wederom weer mocht zijn harde werken bekronen. De penalty werd heerlijk zuiver binnen geschoten en daarmee werd zijn goede spel bekroond. Hiermee kwam de eindstand op 5-0. Voor het hele team de complimenten voor het harde werken de hele wedstrijd en in de 2e helft voor het goede voetbal erbij. Een zeer belangrijke overwinning vandaag geboekt want nu kunnen we omhoog kijken en laten we de degradanten regio onder ons.

Er was vandaag 1 uitzondering, ‘Good Old’ Hagen hield vandaag de 0 en daarmee een zeer belangrijk aandeel had in de overwinning.

Man of the match: Klaas Jan Hagen

Op 16 feb.