2e kopieert Nederlands elftal in wedstrijd tegen the Knickerbockers 6

Afgelopen zaterdag wederom een zware wedstrijd op voorhand voor het 2e. De vorige ontmoeting werd het 5-1 voor de gasten uit Groningen. Iedereen wist dat het moeilijk zou worden ondanks dat de Knickerbockers in een neerwaartse spiraal zit en het 2e in een voorwaartse.

Patrick van der Hoek, Danny Mol, Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Berjen Koster; Rutger Meinen, Gerrit Vrieling, Jeroen Everts, Hans Zomer, Rob van Eck.

Wissels:

Jurgen Vos, Jeffrey Mager

De oranjehemden had vanaf het begin de overhand, je kon meteen zien dat ze ons wouden laten opbouwen en dat ging al in de 2e minuut fout. Gemakzuchtig werd er een bal in de verdediging over gespeeld waar de tegenstander gemakkelijk tussen kon komen. Met een actie over links kon hij gemakkelijk de rechtsbuiten vinden en die scoorde met een kopbal. Een snelle achterstand dus alle reden om beter voor de dag te komen, en dat lukte aardig. Het 2e revancheerde zich netjes en begon goed te voetballen. Het balletje ging redelijk makkelijk van voet naar voet en dat resulteerde in kansen. Na een kwartier spelen werd de bal onderschept op ons middenveld door Rutger Meinen die Jeroen Everts inspeeld waarna hij weer met een geweldige hakbal Rutger Meinen 1 op 1 zette met de keeper en die faalde niet, de 1-1 was dan ook zeer terecht en men voelde dat hier meer in zit. Het resterende half uur was het meer een spel van op en neer. Hans Zomer viel helaas nog uit door een blessure, hiervoor kwam Jeffrey Mager in de plaats. Hoewel ‘ons’ 2e elftal meer balbezit had en het spel mocht en moest maken resulteerde dit niet in hele grote kansen. De tegenpartij kwam ook niet echt meer voor de goal van Patrick van der hoek en hiermee was de ruststand 1-1.

De 2e helft zouden we op jacht gaan naar de 2-1 wat er ook in zat aan de 1e helft gezien maar de 2e helft verliep toch iets anders dan gehoopt. De net teruggekeerde Danny Mol (door een blessure) werd eraf gehaald in de rust en hiervoor kwam Jurgen Vos in de plaats. Hoewel toekie vooruit probeerde te spelen werd het niet gevaarlijk en kon de Knickerbockers makkelijk overeind blijven en de gasten kregen meer de overhand. Ze gingen meer en meer drukken richting onze goal en dat resulteerde in gevaarlijke kansen. De linies bij VVH werden meer uit elkaar gedreven en ze konden steeds makkelijker erdoor komen. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft te hebben gevoetbald viel dan toch een doelpunt. Helaas voor de oranjehemden de andere kant op. Na een goede steekpass konden ze het makkelijk uitspelen en de 1-2 was dan ook een feit. De rug werd weer gerecht en er werd meer strijd geleverd door de thuisploeg. Door de enorme strijd werden er ook meer overtredingen gemaakt aan beide kanten en dat resulteerde helaas dat Jeffrey Mager, 20 minuten voor tijd, met een blessure van het veld moest. Hollandscheveld had geen wissels meer en hierdoor kwam het met 10 man te staan. 1-2 achter staan en ook nog met 1 man spelen, lastige opgave. Door het vele strijden en karakter te tonen door de strijders van ‘ons’ 2e mocht het toch nog een punt bijschrijven. Rob van Eck werd de diepte in gestuurd en hij bekroonde zijn harde werken over de hele wedstrijd gezien met een heel belangrijk doelpunt. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan hinkte de mannen van Prins en ten Caat op 2 gedachten. Puntje proberen in zak te houden of nog doordrukken en de overwinning bijschrijven. Het werd een beetje van beide en hierdoor konden beide teams niet meer gevaarlijk worden en dus was het na 90 minuten voetbal 2-2 en mag het 2e de handjes dicht knijpen maar ook grote complimenten om met 10 man terug te komen tot 2-2 en het punt op eigen veld te behouden.

Nu even heerlijk genieten van een week rust en dan maken we ons klaar voor de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, ACV 2. 6 april 14:30 ACV 2 – Hollandscheveld 2.

Man van de wedstrijd: Rob van Eck

Op 23 mrt.