2e kan opwaartse spiraal nog niet vinden

02-11-2019 Hollandscheveld 2 – LTC 2

Nick ter Steege; Patrick Bruins, Joshua Oelen, Maurice Talen, Jurgen Vos; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Bryan Okken; Jeffrey van der Vinne, Rutger Meinen, Hans Zomer.

Wissels:

Jeffrey Mager, Berjen Koster, Rob van Eck

Het 2e elftal van deze mooie club zit in zwaar weer bij het begin van de competitie. Nu ze een betere en stabielere selectie hebben dan vorig jaar wisten de mannen nog niet te winnen. Vandaag komt de nummer 2 op bezoek en dat zal op papier een lastige tegenstander zijn. Vorig jaar werd de 1e wedstrijd een grote domper want dat 7-2 voor LTC maar in de thuiswedstrijd werd dat weer recht getrokken doordat het met 5-0 LTC oprolde. Dus er liggen zeker wel mogelijkheden.

LTC was de bovenliggende partij met veel balbezit maar waren ook zeer slordig in de passing. Hollandscheveld wist af en toe met goed voetbal en goede combinaties voor de goal te komen maar gevaarlijk werd het niet. LTC had tot op heden nog geen kans gehad maar wel het vele balbezit. Tot op het moment, en dat was na ongeveer 20 minuten spelen, dat de nummer 2 van LTC, een verdediger, de bal oppikte achterin bij hun en die wandelde zo over de hele linker as van Hollandscheveld en mocht de bal achter Nick verwerken. Geen goed optreden van de oranjehemden en de 0-1 was daarentegen zeker niet nodig. Het stond verdedigend goed tot de goal. Hollandscheveld probeerde hierna ook wat terug te doen maar het kwam niet verder dan afstand schoten van Jurgen en Gerrit. Helaas was dat zeer ongevaarlijk. Maar Hollandscheveld begint weer aan de touwtjes te trekken en het begint er beter en beter uit te zien. De nummer 2 heeft het met vlagen lastig tegen de nummer laatst. Een kwartier voor rust neemt Nick een doeltrap en die wil opbouwen met Joshua maar de spits van LTC zet direct druk erop en dat werd even heel lastig. Joshua kreeg de bal en kaatste weer terug op Nick en die schoot de bal op zijn beurt naar voren. De spits die er nog aan kwam met een bloedgang was iets sneller en Nick schoot tegen de spits aan met als gevolg dat de bal in de winkelhaak belandde. Nu is het 0-2 en wordt het wel heel lastig voor ‘ons’ 2e. de 2 doelpunten waren allebei zeer onnodig en aan de 1e helft te zien was er zeker wat te halen voor Hollandscheveld. De 2e helft moet daar verandering in brengen.

In de rust werd er gewisseld. Nick Steenkamp, Jurgen Vos en Hans Zomer gingen eruit en voor hen kwamen Rob van Eck, Jeffrey Mager en Berjen Koster in de plaats. Nu zal er flink wat tegengas gegeven moeten worden. De scheidsrechter die de 1e helft perfect alles onder controle had, had het in de 2e helft wat lastiger. 2 handsballen die er gemaakt werd bij LTC werd niet goed beoordeeld door de scheids en liet door voetballen ten nadele van de thuisploeg en na een kwartier voetballen maakte Maurice Talen ook duidelijk hands maar dan binnen de 16 en hier gaf de scheids een penalty voor. De speler van LTC wist deze goed te benutten en hiermee kwam er ook zeker ergenissen vanaf de kant van Hollandscheveld. 0-3 achter met nog een half uur te gaan. Niet veel later wisten de bezoekers nog een keer te scoren en in mum van tijd wist het de score op te schroeven naar 0-6. De ploeg van trainer Prins wist het niet meer en LTC kon daar gemakkelijk van profiteren. Na de 0-6 ging Hollandscheveld weer beter voetballen en pikte het weer goed op. De combinaties werden weer gevonden door het middenveld met de voorhoede en kwam het zelfs op 1-6. Iedereen wist dat het over en uit was maar toch complimenten voor de ploeg dat het iets terug doet. Een goede aanval beginnend bij Patrick Bruins die de combinatie zocht met Rutger waarna hij goed doorliep. Met een goede bal weer terug op Rutger wist de spits de bal vanaf randje 16 langs de keeper te schieten. Een goede aanval met een goede afloop. Hierna gebeurde er niet veel. Helaas was er nog 1 smetje op de wedstrijd die bestraft had moeten worden met rood maar de scheidsrechter was coulant voor LTC. De nummer 4 van LTC dacht dat het woensdag was maar deze zaag van achter was gewoon op de zaterdagmiddag. Rutger Meinen wist de bal op te pikken en de nummer 4 van LTC kon met zijn kwaliteiten niet anders dan Rutger van achter neer te halen met een sliding op zijn onderbenen. De scheids was anders van mening en gaf de man in kwestie geel. Hiermee komt de eindstand op een geflatteerde 1-6.

Volgende wedstrijd is thuis tegen Olympia ’28 2 om 12:30

Op 2 nov.