0528 342 032 Schoonhovenweg 1A, 7913 XH Hollandscheveld
2e elftal pakt net geen punten

21-09-2019 Urk 4 - Hollandscheveld 2


Opstelling:

Nick ter Steege; Maurice Talen, Nick Steenkamp, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Berjen Koster, Lars Lip, Bryan Okken, Kevin Span; Hans Zomer, Rob van Eck


Wissels:

Joshua Oelen, Jeffrey Mager, Gerrit Vrieling, Aaron Meekhof


Vrijdagavond begon men al met een goede voorbereiding. Onze speler Tim Vos is getrouwd en het feest werd gevierd op Ermerstrand. Leider Bas was de hele avond strak van de cola en onze vlagger Frank kreeg het op z’n heupen want het shirt ging uit. Tim mocht ook nog de openingsdans doen en dat deed die zeer vloeiend met zijn vrouw die er overigens mooi uit zag. Al met al een goede teambuilding voor de volgende dag.


Na een gezellige vrijdagavond (wat overigens niet zichtbaar was tijdens de wedstrijd) mocht er vandaag aangetreden worden in en tegen Urk. De voorbereiding kende een goede start en het gaat met vertrouwen richting Urk. Urk uit is een busreis en het mooie hieraan is dat er ook nog trouwe supporters meegingen.


Deze wedstrijd werd beschouwd als iedere andere wedstrijd en het strijdplan dat gesmeed werd door trainer Prins met zijn compagnon ten Caat werd door iedereen goed opgevolgd in de 1e helft. Het vele balbezit was daarin het gevolg doordat iedereen de bal wou hebben. In de 8e minuut was er een grote mineur want Maurice Talen, die net terug komt van een neusblessure, kwam in botsing met een tegenstander en had daardoor de duim uit de kom. Hierdoor moest hij noodgedwongen het veld verlaten en kwam voor hem Gerrit Vrieling het veld in. Gerrit liet zich snel zien want 5 minuten later kregen we een corner en het was Gerrit die door de lucht vloog met een rake omhaal die net de verkeerde kant van de paal schampt. Urk werd zelf ook wel paar keer gevaarlijk maar veelal door een lange bal. Het veld was niet al te groot dus veel lange ballen van hun schoten door en dus niet haalbaar voor de aanvallers. Toch wist Urk een paar schoten te lossen op het doel van Nick te Steege. Nick speelde een goede wedstrijd en kwam hiermee ook tot goede en belangrijke reddingen.

De opbouw van achteruit werd goed verzorgd en hiermee werd het geholpen door goed lopende mensen op het middenveld en voorin. Overal kon de bal ingespeeld worden en hierdoor kon Hans Zomer een paar keer diep gestuurd worden. Het vizier voorin stond alleen niet op scherp. Tot aan de 16 en soms ook tot in de 16 werd en goed gevoetbald maar daar bleef het ook bij. Rob had nog een grote kans maar zijn gouden linker werd niet bekroond met een doelpunt. Hollandscheveld had toch redelijk veel kansen maar de schoten die gelost werden kon de keeper van Urk allemaal ophalen ver naast de goal. Hiermee kwam de ruststand op 0-0.


De 2e helft begon meteen heel anders. Urk schoof 1 speler naar voren en hun speelde met meer druk naar voren met een 3-4-3 opstelling. Hollandscheveld kon hier maar moeilijk mee omgaan. Urk had steeds een mannetje over op het middenveld en uiteindelijk ook voorin waardoor het er een paar keer gevaarlijk doorheen kwam. De scherpte bij Urk bleef ook uit en hierdoor mocht Hollandscheveld in z’n handjes knijpen dat het nog steeds 0-0 staat. Na een kwartier spelen in de 2e helft stoomde de centrale verdediger Nick Steenkamp op en de rest speelde daar goed op in door vrij baan te geven. Kevin Span die een goede lange bal gaf op Nick kon onderschept worden door de verdediger, alleen die speelde op zijn beurt de bal te kort op zijn keeper en daardoor kon Nick Steenkamp alles op alles zetten om het duel met de keeper aan te gaan. Die werd gelukkig gewonnen door Steenkamp maar helaas floot de scheidsrechter voor een overtreding. Het duel net randje 5 meter bij de goal vond de scheids niet goed bevonden en beschermde hij de keeper dus zelf in hield. Discutabele beslissing maar hiermee blijft het alsnog 0-0. Hollandscheveld kon hierna de grip weer een beetje terug krijgen maar tot vele grote kansen leidde het niet. Gerrit Vrieling stoomde 20 minuten voor tijd op naar voren met de bal maar helaas leed hij balverlies en daardoor kon Urk een snelle counter in de maak brengen. De lange bal op de snelle linksbuiten van Urk werd doormiddel van een goede voorzet in de goal verwerkt. 1-0 voor Urk. Alle zeilen moesten bijgesteld worden door de mannen van Prins en het aanvallende spel werd weer hervat. Hans die een paar keer goed doorkwam maar door niet scherp te zijn voorin mocht het alweer niet baten zoals in de 1e helft. Aaron Meekhof  die het veld mocht betreden voor Rob van Eck kon het verschil nu ook niet maken. Berjen Koster mocht nog een vrije trap nemen op een mooie plek. De vrije trap was goed genomen maar de keeper stond op de goede plek. Urk kreeg op het laatst nog een hele grote kans doordat Patrick Bruins, in de ogen van de scheidsrechter, een terugspeelbal speelde. Er kwam een voorzet en Patrick kon nog net achter het standbeen de bal blokken en die kwam precies voor de voeten van Nick ter Steege die de bal vast pakte. Dit mocht niet van de scheids rechter maar na goed communiceren door onze aanvoerder richting de scheids zag de scheids ook in dat dit kon gezien worden als terugspeelbal en mocht Nick het spel weer hervatten. Hierdoor bleef er nog hoop voor Hollandscheveld. De laatste 2 a 3 minuten mocht Joshua Oelen nog invallen voor Nick Steenkamp. Hiermee veranderde er niks aan de eindstand.

Het was een goede wedstrijd en Hollandscheveld heeft heel veel goede dingen laten en daar kan het op voort borduren. Verliespartij was niet nodig geweest maar hier kan wel lering uit getrokken worden richting de komende wedstrijd.


Volgende wedstrijd is uit naar Flevo Boys, aanvang 14:45. Wederom een busreis dus supporters mogen mee voor de plekken die beschikbaar zijn.


’s Avonds was er een teamfeest waar de gehele selectie bij aanwezig was en het was wederom een geslaagde avond. Onze vlagger Frank heeft heerlijk het vlees bereid samen met zijn vader en daar heeft iedereen heerlijk van gesmikkeld. Het bier ging als zoete broodjes over de toonbank en later in de avond werd er nog een quiz gespeeld, mogelijk gemaakt door Gerrit Vrieling en Lars Lip. Een zeer geslaagde avond.

(Foto’s zijn van het teamfeest)


Uitslag

Op 21 sep.
 om 12:00
1
Urk 4
-
vs
0
Hollandscheveld 2   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Nick Steenkamp - 22 september, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse D
Team
W
G
V
PNT
1.
Nieuwleusen SV 1
Nieuwleusen SV 1
25
0
1
75
2.
ZZVV 1
ZZVV 1
19
3
4
60
3.
FC Klazienaveen 1
FC Klazienaveen 1
15
5
6
50
4.
Hoogeveen 1
Hoogeveen 1
14
5
7
47
5.
F.C. Ommen 1
F.C. Ommen 1
14
3
9
45
6.
DVC Dedemsvaart 1
DVC Dedemsvaart 1
11
7
8
40
7.
Vitesse'63 1
Vitesse'63 1
12
4
10
40
8.
Avereest 1
Avereest 1
12
3
11
39
9.
SC Lutten 1
SC Lutten 1
10
4
12
34
10.
Hollandscheveld 1
Hollandscheveld 1
5
8
13
23
11.
CSVC 1
CSVC 1
6
5
15
23
12.
BSVV 1
BSVV 1
3
10
13
19
13.
SVN'69 1
SVN'69 1
1
6
19
9
14.
Fit Boys 1
Fit Boys 1
1
5
20
8
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor