2e elftal laat dure punten liggen in ongeslagen reeks

Vandaag stond de 3e bekerwedstrijd voor beide partijen op het programma. Vorig jaar werd de 2 strijd 2x gewonnen door Hollandscheveld. Waar het in de uitwedstrijd redelijk makkelijk had kon het in de thuiswedstrijd niet hetzelfde op de mat leggen. De thuiswedstrijd was dan ook vele malen moeilijker.

Het 2e trad aan in onderstaande opstelling:

Nick ter Steege; Jeffrey van der Vinne, Gerrit Vrieling, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Lars Lip Tim Vos, Berjen Koster, Kevin Span; Hans Zomer, Rob van Eck.

Wissels:

Joshua Oelen, Jeffrey Mager, Nick Steenkamp, Aaron Meekhof

Vandaag laten zien dat het beter voor de dag kan komen in de thuiswedstrijd.

De 1e 20 minuten waren zeker voor de thuisploeg, helaas kwam het niet tot echte grote kansen. Het speelveld werd goed benut en de bal ging heen en weer en Meppel kon niet anders dan erachteraan lopen. Helaas kwam het niet echt tot grote kansen. De thuiswedstrijd tegen HZVV was een identieke wedstrijd. Tot aan de 16 was het mooi en prachtig en liet het goed voetbal zien maar in de 16 was het snel gedaan. Ze kwamen niet echt tot grote kansen. Na 20 minuten kon Meppel plots iets terug doen. Een bal die voor de zoveelste keer naar voren geramd werd, werd door de verdediging niet goed opgevat en Nick ter Steege kon niet op tijd ingrijpen waar hierdoor een grote kans kwam die maar dan ook net naast de paal ging. De 2e opgelegde kans voor Meppel was wederom door een hoge lange bal die voor Hollandscheveld slecht werd geïnterpreteerd en de kopbal die uiteindelijk resteerde kwam ver naast de het doel doordat de spits niet heel doelgericht was.

Hierna kon Hollandscheveld zich weer hergroeperen en ging het door waar het mee bezig was. Het zoeken naar de vrije man, waarbij Lars Lip een grote rol speelde in de 1e helft, wist het zich toch tot kansen te creëren. Door het centrum kon het door goed combineren Lars Lip vinden die op zijn beurt de lat vond en hiermee ook het enige wapenfeit van de 1e helft kon opeisen. De 0-0 met rust kon op zich best opmerkelijk gevonden worden.

De 1e helft is geweest waar het al 0-2 had kunnen zijn maar na goed wegkomen staat het nog steeds 0-0 en we gaan weer fris de 1e helft tegemoet. In de rust werd er gewisseld door Hollandscheveld en Joshua Oelen komt het veld in voor Tim Vos die in de 1e helft een blessuren op liep aan de neus.

Meppel 3, die nu 3e klasse speelt, wist hun goede spel van eind 2e helft vast te houden en het kon Hollandscheveld achteruit drukken. Zelf wist Meppel niet echt goed door te kunnen drukken aangezien de verdeding van Hollandscheveld goede orde hield. Na ongeveer 10 minuten na rust kwam Jeffrey van der Vinne van het veld en voor hem kwam Nick Steenkamp het veld in. Niet veel later werd er een schot gelost door Meppel die tegen de arm kwam van Lars Lip en het is om hete even of het terecht is of niet, de scheidsrechter bepaald en het is een vrije bal van pak en beet 30 meter van de goal. De nemer van de strafschop wisten we van vorig jaar dat hij een goed schot had maar bij dit schot moest zelfs Nick ter Steege een buiging maken. De 0-1 is helaas hiermee tot stand gekomen. Alle zeilen moesten bijgesteld worden en volop de aanval. Gezien de 2e helft was dit haast niet haalbaar maar Hollandscheveld wist alles op alles te zetten en de druk werd naar voren gezet. Kevin Span die de 2e helft rechtsback speelde wist zich tot spits te ontpoppen want hij werd vrijgespeeld en wist met een handige schijnbeweging de hele verdediging weg te spelen waardoor hij 1 op 1 kwam met de keeper. De keeper wist de bal weg te werken maar door goed en snel handelen van Span kon hij in de draai met zijn linkervoet de verdediger, die op de lijn stond, te verschalken met een fraaie boogbal. Een wereldgoal die niet vele spitsen hem nadoen. Hierna kon het doordrukken beginnen door Hollandscheveld. Helaas was het minder waar en kon Meppel die overhand weer nemen. Meppel begon weer waar het de 2e helft mee begonnen was. Het vele balbezit kon weer tot uiting komen en een corner was hierdoor de oorzaak voor Hollandscheveld. Een goede corner die niet goed verwerkt werd door Hollandscheveld want de spits kon gemakkelijk de 1-2 binnen koppen. Het niet goed dekken van de verdediging zijn het dure punten die ze laten liggen. Na dit doelpunt wist Hollandscheveld dat het moest drukken op Meppel maar Meppel was hier te slim voor en het kon gemakkelijk eronderuit voetballen. Tot grote kansen kwam ‘ons’ 2e niet meer en hiermee was de teleurstellende nederlaag een feit geworden. In de beker kwam het tot 4 punten en daarmee kan het doorborduren naar aanstaande zaterdag richting het verre Urk waar de 1e competitiewedstrijd klaar staat. Een complete nieuwe tegenstander waar de echte krachtmeting staat.

Volgende wedstrijd: Urk 4 – Hollandscheveld 2 12:00u (competitie)

Op 14 sep.
FC Meppel 3