2e elftal boekt zakelijk overwinning

Achilles 1894 2-VV Hollandscheveld

Emiel Koster; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Mike de Jonge, Hans Zomer, Jurgen Vos; Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Joris Snippe, Berjen Koster, Jeffrey Mager.

Heerlijk! Het mag weer! Vandaag mogen we weer na een kleine 3 maand niet te hebben gespeeld en dan spelen er heel veel dingen mee hoe we er voor staan. Momenteel staat het 2e elftal van Hollandscheveld op een 3e plek en bij winst naderen ze de koppositie. Deze inhaalwedstrijd is erop of eronder. Dit was niet te zien in het begin van de wedstrijd. Hollandscheveld begint heel sterk aan de wedstrijd met veel balbezit. Achilles uit Assen wist niet waar het zoeken moest en het was vooral tegenhouden. De oranjehemden wisten goed de zijkanten te benutten waar veel ruimte lag. Hans Zomer was weer terug na lang blessureleed en dat was voor het team heel fijn en natuurlijk was hij daar zelf ook zeer blij mee om de kicksen weer aan te mogen trekken. Binnen 10 minuten mocht onze spits Rob de trekker overhalen nadat er eerst een overtreding was begaan maar hierdoor voordeel eruit haalde. In de draai wist hij de bal met links binnen te loodsen tegen de touwen maar daar was de scheids die al op zijn fluitje blies om te fluiten voor een overtreding. Helaas voor Rob en voor Hollandscheveld maar de 0-0 blijft staan. Hierdoor kreeg Gerrit Vrieling een vrije bal en die ging net ietwat aan de verkeerde kant van de kruising langs. Na een kwartier veel balbezit te jhebben gehad en sterk gespeeld te hebben sloeg het spelbeeld plots om. Achilles vond het genoeg geweest en nam het initiatief over en probeerde zelf gevaarlijk geworden. De gehele 1e helft kreeg het 2 kansjes. 1 met de kop die voorlangs ging en iets later een afstandsschot wat rakelings overging. Hierna was het gedaan met de kansen. Gerrit wou het nog wel even spannend maken door balverlies te leidden met 1 op 1 met de spits, gelukkig stond Emiel Koster goed voor zijn goal om het niet tot een kans te laten maken. Het laatste kwartier ging het spelbeeld op en neer. Met name Hans Zomer kreeg 2 kansjes. 2 afstandsschoten, die hij zelf had gecreëerd, die helaas niet tegen het net belandde.  De 1e helft ging uiteindelijk zeer gelijk op met een zeer goed leidende scheidsrechter.

De kou en de wind waren in de 2e helft niet gestild waardoor het steeds zeer verrassend was hoe de bal vanuit de lucht zou vallen. Elke speler had hier een flinke kluif aan. Waar Hollandscheveld de 1e helft zeer goed begon was het nu aan de thuisspelende ploeg om goed en sterk te beginnen. Achilles speelde de bal goed rond en met onze 2 spitsen was het druk zetten niet te belopen en dat deed de thuisploeg zeer goed. Maar om het Emiel uiteindelijk moeilijk te maken kwam het niet. Het verdedigen bij Hollandscheveld was zeer goed verzorgd en gaven nagenoeg geen kansen weg. De oranjehemden konden er toch af en toe goed door de ballen achter de verdediging te leggen maar helaas zonder geluk. De afstandsschoten waren niet zo effectief als gewenst. Berjen Koster mocht samen met Joris Snippe het veld betreden voor de moe gestreden Rob van Eck en Hans Zomer. Berjen bleek een goede zet te zijn want na ongeveer 10 minuten op het veld te hebben gestaan speelde hij zichzelf goed vrij en vond de compleet vrijstaande Luuk van Eck op randje 5 meter staan van de goal. Luuk maakte geen fout en kegelde de bal strak tegen het dak van het doel en hiermee zette hij de eindelijke 0-1 op het bord. Hierna moesten er nog ongeveer 10 minuten gevoetbald worden en het was strijden om de 3 punten mee te nemen. Achilles probeerde het nog met wat wissels maar die kwamen er niet meer aan te pas. Het verdedigingswerk bij Hollandscheveld was te sterk en het zocht elf nog de 0-2. Brian Okken werd een paar keer weggestuurd op het einde van de wedstrijd maar het mocht niet baten. Het strijdende Hollandscheveld blijft zeer fier overeind staan en neemt de 2e plek over en hierdoor komt het op 2 punten van de koploper. Bij deze 2e plek in de 1e periode kan ook nog belangrijk zijn aan het einde van de competitie. De koploper komt aankomende zaterdag op bezoek en het kan een zeer spannende strijd zijn om de 1e plek. Komt dat zien!

Man van de wedstrijd: Nick Steenkamp

Volgende wedstrijd is op zaterdag 19-02-2022, thuis tegen FC Wolvega 2 om 12:30u.

Op 12 feb.
Achilles 1894 2