2e elftal boekt verdiende overwinning tegen titelkandidaat

VV Hollandscheveld 2 – LTC 2

Nick ter Steege; Nick Steenkamp, Gerrit Vrieling, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Joris Snippe, Berjen Koster, Danny Mol; Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Frank Bloemberg, Michiel Grimmius, Renaldo Westenberg

De competitie mag vandaag weer heerlijk van start gaan! Hollandscheveld mag dan gelijk aantreden tegen een topper van jewelste. Vorig seizoen was deze wedstrijd ook al de start de competitie en daar kwam het net te kort om de overwinning over de streep te trekken. Vandaag zijn er weer nieuwe mooie kansen om te laten zien welke weg ‘ons’ 2e is ingeslagen.

Begin van de wedstrijd waren de kaarten al snel geschud, LTC die het voortouw nam om het spel te maken en probeerde de bal snel rond te laten gaan. Hollandscheveld die op zijn beurt het spel van LTC probeerde af te stoppen. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Hollandscheveld het geloof dat hier veel te halen valt. De 3 punten ga je altijd voor maar als 1 van de titelkandidaten op bezoek komt is het toch een ander verhaal. De schroom werd van zich af geschud en LTC dommelde een beetje in en op dat moment kon Hollandscheveld profiteren. Op links werd de bal veroverd en de ingeschoven Steenkamp werd gevonden, die helemaal vrij stond. Brian die vanaf rechts opereerde werd optimaal bediend waardoor hij een assist op Danny Mol kan geven. Met een simpele intikker werd het verdiend 1-0. Hierna bleef de wedstrijd het zelfde aanzicht houden. LTC wat druk naar voren uitoefende en Hollandscheveld die er kort probeerde op te zitten. Hierdoor kregen de gasten geen enkele kans om maar gevaarlijk te worden voor Nick ter Steege. De moegestreden Danny Mol, die terug komt van een lange blessure, ging nog 1 keer op avontuur. De bal werd voor onze eigen 16 veroverd en met een rap tempo ging de bal naar voren en LTC stond niet goed. Met een paar combinaties was de mee gestormde Danny Mol, hij kon het toch niet laten, vrij voor de keeper gekomen en uiteraard netjes geplaatst in de linker beneden hoek. Mol die maar 1 helft mocht voetballen deed het zeer verdienstelijk en mag terug kijken op een geslaagd rentree. Door het vele druk zetten op LTC konden de gasten niks uitoefenen. Het proberen was wel een beetje ten einde en hiermee kon de thee opgezocht worden.

De 2e helft, waar Danny Mol mocht gaan douchen en werd vervangen door Renaldo Westenberg, ging er een stuk anders uit zien dan de 1e helft. De grote intensiteit die geleverd werd in de 1e helft was in de 2e helft iets minder aanwezig. Met een tussenstand van 2-0 kan dat ook wel. Na ongeveer 2 minuten gespeeld te hebben kregen de gasten weer wat hoop. Na wat ongelukkigheden aan de kant van de thuisploeg kwam die voor de voeten van nummer 13 en die schoof hem knap binnen langs ter Steege. De ruggen moesten gerecht worden bij Hollandscheveld en de mouwen weer opgestroopt want anders gaat dit niet goed. LTC die zeer aandrong en met meer man naar voren gingen spelen kwamen wel tot meer kansen dan in de 1e helft. Onze keeper die tot die tijd niet veel gedaan heeft dan alleen de ballen uittrappen zou dit tot zijn tevredenheid tot aan de 90e minuut vol houden. De eenheid in dit team konden LTC van het verdere scoren af houden. Wel kwam er nog een mooi antwoord aan de kant van de thuisploeg om de middig geweldig af te sluiten. Berjen Koster, die na een geweldig optreden, zijn bekroning van wedstrijd mocht maken gaf een heerlijke crossbal, assist, op Brian Okken die hem op zijn beurt zeer mooi over de keeper heen wipte. Na deze goal probeerde LTC nog het een en ander om wat op gang te zetten maar tegen deze teamprestatie kon de titelkandidaat niet tegen op. Het harde werken werd beloond en de 1e stap is gezet naar een mooi avontuur in dit seizoen. We hebben met z’n allen een lijn ingezet en daar hopen we veel plezier van te mogen beleven.

Deze geweldige prestatie is niet alleen te danken aan de superieure staff met al het denk- en speurwerk om de spelers goed voor te bereidden. Hier heb je de spelers ook voor nodig om het uit te voeren.

Man van de wedstrijd: ‘ons’ collectief!!

Onze grote dank gaat uit naar Michiel Grimmius en Renaldo Westenberg (allen 4e) die onze selectie uit de brand hielp!

Volgende wedstrijd is op zaterdag 02-10-2021, uit tegen The Knickerbockers om 12:15u.

Op 25 sep.
LTC 2