2e elftal beslist topper niet

VV Hollandscheveld 2 – FC Wolvega 2

Emiel Koster; Jurgen Vos, Nick Steenkamp, Joshua Oelen, Patrick Bruins; Brian Okken, Joris Snippe, Berjen Koster, Hans Zomer; Rob van Eck, Luuk van Eck.

Wissel: Aaron Bijl, Ron Meekhof, Twan ten Caat.

Vandaag de topper in de reserve 2e klasse D van het noorden. De 2 kemphanen zijn goed van start gegaan in de competitie en mogen nu hun kunsten vertonen tegen elkaar. Wolvega die de betere papieren heeft op voorhand mag dus zeker niet onderschat worden en het zal dan ook erop of eronder zijn, bij blijven of voorlopig afhaken. Met 2 punten verschil kan het een zeer spannende en boeiende pot worden.

Het kunstgrasveld op de oosthoek werd nog flink geteisterd door de flinke wind maar met heerlijke muziek erbij tijdens de warming-up kon een ieder zich flink vermaken. In de ochtend van deze voetbalmiddag moest onze aanvoerder, Gerrit Vrieling, helaas afhaken en hierdoor een flinke domper op voorhand. Nick Steenkamp zal deze taak op zich nemen.

Het was Wolvega die zeer scherp aan de aftrap begon. Hollandscheveld begon de wedstrijd met de 1e aftrap maar al vrij vroeg tijdens het opbouwen zette Wolvega vol druk waardoor al vrij snel balverlies geleden werd. Hollandscheveld wist zich snel te herpakken om scherper door te gaan en dat pakte heel goed uit. De wind die beide teams parten speelde viel het beste uit voor de thuisploeg want de koploper wist niet goed om te gaan met de weersomstandigheden en de felheid van de thuisploeg. Vanwege dat Hollandscheveld zeer fel en scherp bleef spelen won het veel belangrijke duels en vooral Berjen Koster had de middag van zijn leven. Koster had geen kind aan zijn tegenstander(s) waardoor hij het spel heel goed en zorgvuldig kon verleggen. 1 van zijn crossballen kwam terecht bij Hans Zomer en die kon hierdoor een fijne voorzet geven over de grond en Rob van Eck kon gemakkelijk binnen tikken ware het niet dat de wind hem tegen hield. De voorzet werd gegeven en op het moment dat Rob de bal kon binnen tikken vloog de wind eronder waardoor de bal bleef hangen. De keeper en de paal brengen de Friezen redding. Het 1e wapenfeit was dan gelijk zeer gevaarlijk. Tussendoor probeerde Wolvega ook aan aanvallen te denken maar het zeer goed staande verdediging blijft gemakkelijk overeind staan. Meerdere teams hebben het al lastig gehad tegen deze defensie waarbij het hele elftal zijn steentje aan bij draagt. Het was een tijdje later wederom Berjen Koster die aan de basis staat van een wederom zeer belangrijk moment, de penalty. Nadat Koster zijn tegenstander weer in het bos had gestuurd op kracht en techniek kwam er weer een heerlijk crossbal op Zomer waarna diezelfde Zomer en solo maakte in de 16 van de tegenstander. De rappe aanvaller kon maar op 1 manier gestopt worden en dat is neer halen en dat gebeurde ook binnen de 16 meter dus een penalty. Joris Snippe mocht hierdoor aantreden vanaf de 11 meter maar helaas voor Joris, die overigens een heel goed 1e seizoen in de senioren draait, dook de keeper in de goede hoek. Direct daarna was iedereen van de oranjehemden weer scherp en Wolvega kon hier maar moeilijk mee om gaan. Het praten en zeuren tussen de spelers van Wolvega was al een tijdje bezig en dat was allemaal te danken aan het strijdbare team die trainer Harry Tibben en assistent Bas ten Caat aan het smeden zijn. Op het einde van de 1e helft werd Wolvega dan toch nog een keer gevaarlijk maar dat kwam meer door een rare touch van Steenkamp die maar net over de goal ging. Alle aanvallen werden goed gepareerd door de defensie en daarachter stond altijd nog de goed keepende Emiel Koster. Hiermee kunnen we verder borduren na een lekker bakkie thee.

De 2e helft was het een ander spelbeeld. In de 1e helft was het vooral flink oppassen op die lange ballen omdat de tegenstander de wind mee had en hierdoor hadden wij het voordeel in de 2e helft. Alles was minder waar. Wolvega kwam zeer goed uit de startblokken na de rust en Hollandscheveld kwam er haast niet meer aan te pas en het was vooral tegenhouden. Dus de wind mee is niet altijd een voordeel. Wolvega werd een paar keer zeer gevaarlijk en dat het nog 0-0 staat is hiermee dan ook een heel groot raadsel. 1e helft hadden de oranjehemden de betere en de grootste kansen maar de 2e helft mocht Wolvega hier flink van genieten. Ondanks dat het balbezit bij Hollandscheveld een stuk minder was bleef het strijdbaar en werd er voor elke meter gestreden. In de rust werd er een wissel toegepast want Jurgen Vos moest het veld verlaten en voor hem kwam Aaron Bijl het veld in die mocht ruiken aan het grote mannen voetbal. Ron Meekhof zal uiteindelijk ook mogen ruiken aan deze topwedstrijd, hij werd ingebracht door de moegestreden Rob van Eck. Hollandscheveld kwam toch een paar keer wel gevaarlijk voor de goal van Wolvega maar de inzetten van Hans Zomer en Luuk van Eck mochten helaas niet het gewenste resultaat opleveren om de koppositie over te nemen. Hiermee is er een einde gekomen van een heerlijke pot voetbal waar de wind een grote rol speelde. Maar deze onbesliste topper was een genot om naar te kijken en de 2 punten verschil blijven voorlopig nog even staan. DESZ 2 heeft ook gewonnen en heeft zich er precies tussen gemengd op de ranglijst waardoor de titelstrijd zeer spannend gaat worden.

Man van de wedstrijd: Berjen Koster

Volgende wedstrijd is op zaterdag 05-03-2022, uit tegen DWP 2 om 13:00u.

Op 19 feb.
FC Wolvega 2