2e behaald kostbare overwinning in Oosterwolde

Afgelopen zaterdag speelde het 2e in Oosterwolde tegen de Griffioen 2, een regelrechte degradatiekraker.

Het 2e trad met de volgende 11 spelers aan:

Klaas Jan Hagen, Jeffrey van der Vinne, Gerrit Vrieling, Patrick Bruins, Jurgen Vos; Berjen Koster, Rutger Meinen, Jeroen Everts, Jeffrey Mager, Rob van Eck, Bo Blokzijl.

Wissels:

Nick Steenkamp, Dylan Scholing, Renaldo Westenberg.

Nadat deze wedstrijd al 2 keer verplaatst was konden we vandaag eindelijk de kraker uit de onderste regionen spelen. De Griffioen kon vandaag uitlopen op ‘ons’ 2e elftal of Hollandscheveld kon goede zaken doen richting handhaving.

Geert Prins deed een tactische zet door de aanvoerder even rust te gunnen, omdat deze niet al te fit het weekend in ging. Naast hem  2 toppers uit een ander elftal die nog belangrijke zaken gingen doen in het verloop van deze wedstrijd.

Hollandscheveld nam van minuut 1 het initiatief en mocht rustig opbouwen. Dat resulteerde al binnen 5 minuten dat er te laks werd gedacht en 1 fout in de verdediging werd snoeihard afgestraft, 1-0 voor Griffioen. Het uitkappen van de spits ging iets anders dan verwacht en met een razendsnelle omschakeling zorgde de spits voor de voorsprong met een lage schuiver. Hollandscheveld liet het er niet bij zitten en pakte het positief op. Na een minuut of 10 was daar het resultaat. Via een aanval over links kwam de bal bij captain Rutger Meinen en die was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. Met deze treffer nam hij het elftal op sleeptouw. Het harde werken werd beloond. De Griffoen leek een beetje aangeslagen maar Hollandscheveld profiteert er helaas niet meer van in de 1e helft.  Er waren nog wat kansjes voor de thuisclub en iets wat grotere kansjes voor het 2e maar het mocht niet meer baten en met rust was het dan ook 1-1.

De gelijkopgaande strijd van de 1e helft moest de 2e helft doorbroken worden en Nick Steenkamp mocht invallen voor Jeffrey Mager. De 1e tactische zet door de trainer werd hiermee gezet. Vanaf minuut 1 was het duidelijk in de 2e helft. De thuisclub werd onder druk gezet en dat resulteerde al gelijk in balbezit voor de oranje hemden. Er kwam een grote kans voor de goedspelende Berjen Koster, maar helaas kon hij net niet goed bij de voorzet nadat een bal over de verdediging werd geplaatst. Helaas werd er verder niet geprofiteerd van het vele balbezit. De aanvallen die werd uitgevoerd kwamen niet aan en daardoor kwam er een 2e tactische zet van de oefenmeester. Renaldo Westenberg werd ingebracht voor Rob van Eck en hierdoor ging het 2e 4-4-2 spelen. Hierdoor volgde een omzetting, Jeroen Everts ging in de spits spelen en Nick Steenkamp ging richting een plekje op het middenveld. Daardoor kreeg het 2e meer grip, maar het resulteerde nog niet in kansen. De Griffioen kon nog steeds makkelijk overeind blijven en ze hadden ook kleine kansjes, waar ze ook niet van konden profiteren. Het leek uit te lopen op een koude winterse 1-1. Na ongeveer 70 minuten werd Dylan Scholing ingebracht voor Jurgen Vos. Al snel nadat Dylan was ingebracht kwam hij met een uitstekende strakke pass op Nick Steenkamp die razendsnel en met een heerlijk voetbeweging wegdraaide bij zijn tegenstander. Hij bediende Jeroen Everts en die kon 1 op 1 met de keeper komen, hij faalde niet en schoot hem laag tegen de touwen. De oefenmeester met zijn tactische zetten kon eindelijk weer adem halen en de verdiende 1-2 was er eindelijk. Het harde werken van het hele team in de 1e en 2e helft werd eindelijk beloond. Het 2e ging op zoek naar meer, men wilde de overwinning veilig stellen. De Griffioen wou uiteraard ook graag winnen en ze begonnen daardoor ook beter te spelen. Ze kregen kansen maar onze ‘Good Old’ Klaas Jan bleek een grote sta in de weg voor de thuisclub. Met een aantal geweldige ‘show’ reddingen wist hij de stand op 1-2 te houden.

Het geweld van de thuisclub werd al gauw teniet gedaan door de spelers van het 2e, want het harde werken van ’t Oekie werd wederom beloond. Dit gebeurde via een heerlijke aanval over rechts. De loopmachine Jeffrey van der Vinne gaf een heerlijk voorzet op de vrijstaande Rutger die Jeroen Everts bediende en met een heerlijke voetbeweging kon deze artiest de 1-3 aantekenen. Daarmee was de wedstrijd gelopen en door het vele harde werken door iedereen van ‘ons’ 2e kon de 1e overwinning van 2019 bijgetekend worden.

Man of the match: Het hele elftal + Staf

(foto's uit een eerder gespeelde wedstrijd)

Op 2 feb.
De Griffioen 2