1e zet stijgende lijn voort

Avereest op overtuigende wijze aan de kant gezet

Na de gelukkige overwinning van vorige week op mede-koploper CSVC mochten de spelers hun kunsten vertonen tegen Avereest in Balkbrug. Vorig seizoen wist men geen punt te pakken van Avereest en dus was men gebrand op een goed resultaat in Balkbrug.

Zonder de in de warming-up geblesseerd geraakte Bryan Diphoorn, maar daarvoor in de plek de niet geheel fitte Bo Blokzijl was Hollandscheveld vanaf de 1e minuut de ploeg die de wedstrijd naar zijn hand zette en Avereest wist daar maar weinig tegenover te zetten.

Al in de 1e minuut onderschept Jeroen Everts een pass van Avereest en zet meteen Jan Hagen aan het werk, zijn inzet werd door de keeper verwerkt tot corner. Deze corner werd door Jan Hagen naast gekopt. Binnen 5 minuten kwamen er mogelijkheden voor Robin Bijl en Jeroen Everts om de score te openen. Deze kansjes liepen echter op niets uit. In de 8e minuut probeert Avereest wat terug te doen als het uitbreekt over rechts. In een uiterste poging weet Devlin Hartman het schot dusdanig te blokken dat hij over het doel van Lennard Vos verdwijnt. In de 15e minuut stuurt Jan Hagen met een splijtende pass Merlijn Odink diep, zijn prima voorzet wordt niet op waarde geschat door Robin Bijl en gaat voorlangs. Hollandscheveld was op zoek naar de voorsprong en het was Jeroen Everts die Robin Bijl de kans op een treffer bood, echter zijn schot werd geblokt. De daarop volgende corner werd ingekopt door de prima timende Roy Strijker, maar de keeper van Avereest brengt redding. In de 31e minuut is het Merlijn Odink die de bal onderschept en Jan Hagen aan het werk zet, zijn pass op Robin Bijl wordt door laatstgenoemde over de uitkomende keeper van Avereest binnengeschoten, 0-1.

In de 35e minuut is het Avereest welke een ingooi van Kevin Span diep op de eigen helft onderschept en via de lange bal de rechtsvoor bereikt. Zijn schot gaat echter ver over. Vlak voor rust is het weer Jeroen Everts die de bal onderschept en het is uiteindelijk Roy Strijker die onhoudbaar afdrukt en de

0-2 op het scorebord zet. Tot de rust zijn er nog enkele kleine schermutselingen te zien, maar de score bleef 0-2.

In de eerste 10 minuten na rust is het Merlijn Odink die twee 100% kansen krijgt om de wedstrijd op slot te gooien. Echter bij de eerste kans steekt de assistent-grensrechter, die verder overigens prima vlagde, de vlag onterecht omhoog en hoewel de scheidsrechter door laat spelen treft hij geen doel. De tweede kans is een kopbal maar deze mist kracht en richting. Avereest dringt aan maar het is de soeverein spelende Maykel Mol die zijn verdediging met overtuiging aanstuurt deze middag. Mocht er al een kansje komen voor Avereest dan is er de al weken in topvorm verkerende Lennard Vos die Avereest alle hoop op een treffer ontneemt. In de 83e minuut een prima aanval. Kevin Span speelt de bal op de geheel vrijstaande Jeroen Everts die de ingevallen Mathijs Snippe diep stuurt. Binnen de 16 wordt hij van achteren neergehaald, gevolg penalty en een rode kaart voor de dader. Roy Strijker benut dit buitenkansje echter niet en schiet huizenhoog over. In de 90e minuut dan toch de 0-3. Het is de ingevallen Bertin Kiers die Thom Koopman diep stuurt en alleen voor de keeper verdwijnt zijn geplaatste schot langs de tevergeefs vallende keeper van Avereest. Al met al een prima wedstrijd en meer dan verdiende overwinning voor het 1e. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen BSVV.

Man van de wedstrijd: Maykel Mol

Op 19 okt.